Dítě má stále nález v moči (po zánětu ledvin), co pomáhá?

21marci
27. zář 2018

Prosím, měl by někdo tip na konkretní přípravky/kapky/čaje nebo jiné zkušenosti, když má dítě (necelé 2 roky) stále nález v moči (leuko, bakterie), prodělaný zánět ledvin?

Budu vděčná za každou radu, jsem zoufalá.
Děkuji.

motlinda
27. zář 2018

U děti s tim zkušenosti nemám, ale na močové cesty zabral Goji one uro, musela jsem vytáhnout tu krabičku abych ti to napsala správně z hlavy bych to nedala :D Je to kombinace goji, brusinek, probiotik a vitamínu C.

priefi
28. zář 2018

@21marci zkus lichorerisnici

keksikova1
28. zář 2018

A jakým způsobem je moc odebirana? Lékař to řeší? Protože pokud moč není cevkovana, může být vysoká bakteriální příměs zcela normální.

alboo
28. zář 2018

@21marci záleží na způsobu odběru moci, pokud holka a necevkovana moc, tak bych byla s bakteriemi v klidu 🙂. Ale taky záleží na příčině tě pyelonefritidy... často vvv a tam už je třeba řešit s nefrologem

21marci
autor
1. říj 2018

Moč běžně odebraná, z nočníku. Proběhla i cystoskopie, ale údajně kvůli plynatému bříšku nelze 100% vyloučit nějaký reflux... Cévkovaná moč byla když jsme byly v nemocnici. Jinak na kontroly nosím právě běžně odebranou. Měla nasazen i nitrofuran, ale pak vysazen a právě při kontrole opět četné leukocyty, tentokrát místo Escherichia coli byl v moči Proteus. Takže je to stále z bláta do louže. Momentálně bere ATB - po týdnu kontrola, nepřetržitě probiotika.

keksikova1
1. říj 2018

Upřímně si myslím, že odebírat z nočníku je to nejméně ideální řešení.. Omlouvám se, že nemám radu, jen prostě bacha na to, že ta kontaminace může být z nočníku.

23363
1. říj 2018

Určitě odeberte moč jinak. Moje malá měla také zánět ledvin. Postavila jsem ji do vany, umyla ji mýdlem mezi nožkami, když začala čůrat, nabrala jsem střední proud moči do zkumavky, koupila jsem je v lékárně. Když bylo nutné nějaké podrobnější vyšetření, dostala jsem sterilní zkumavku přímo od doktorky. Pokud se Vám malá nevyčůrá, tak existují nějaké sáčky, které se dávají dětem do plíny. Ty jsem nikdy nezkoušela. Jinak nám pomohlo hodně pít, nenapouštět vanu a žehlit spodní prádlo. Budu držet palce!

mufinkah
1. říj 2018

Určitě doporučuji brusinkový sirup pro děti (např Uroval, dá se užívat již od 6 měsíců). Hodnotit nález v moči z nočníků je nevhodné, je potřeba udělat správný odběr (střední proud moči ev vycévkovat v nemocnici). Pokud se jedná o holčičku, mohou být leukocyty a bakterie v moči "spláchnuté" z pochvy, tzn vaginální influx, jakoby si "načurá" trochu do pochvy, kde mohou leukocyty a bakterie být, u kluka zase může být zúžená předkožka a moč se může "infikovat" v předkožkovém vaku, je tedy opravdu důležitý správný odběr moči. Pokud bude nález přetrvávat, je určitě vhodné dodělat další vyšetření, v režii dětského nefrologa. cera měla zánět ledvin 2x, s negativní cystoskopií, naštěstí již bez potíží, taktéž jsme měli zajištění NITF. Spousta potíží vymizí věkem, ale určitě bych to nepodceňovala, každý zánět je pro ledviny špatně.

21marci
autor
2. říj 2018

Moc všem děkuji! Sirup už mám koupený. Odběr zkusím ve vaně po umytí, jen prostě ještě nečůrá "na rozkaz". Do sáčku už se mně taky nevyčurá. Nočník se snažím dezinfikovat.
@mufinkah kam jste prosim chodili k detskemu nefrologovi?

mufinkah
3. říj 2018

V Karlových Varech na běžné kontroly, jinak doporučuji MUDr. Sládková FN Plzeň. U toho nočníku je spíš problém, že si může načůrat do té pochvy a tím odběr znehodnotit, ale chápu, že je to náročné, my to vždy buď chytli do otevřené zkumavky nebo do toho pytlíku (ale malá byla ještě malé miminko...)