Dítě se drží za přirození, nechce se obléct a bojí se, že se počůrá.

lucieemo
20. led 2020

Ahoj holky, mám problém se synem 4roky. Začal se mi vždy při obchodu ven držet za pindika, nechce si ho pustit a pláče a bojí se že se počůrá. Kdyz ho obleknu, stale si tam drží ruce, nechce je vyndat, hned se začne zase svlékat a jde na záchod, že potrebuje čůrat, ale málokdy se opravdu vyčůrá. Nebolí ho to. Nemohu ho přinutit se obléct a dostat ven. Setkala jste se s tím některá?

shakira007
20. led 2020

@lucieemo nesetkala, nepřijde mi to vůbec normální řešila bych to s odborníkem

suromana
20. led 2020

Tak ten strach z toho, že se počůrá, se musel někde vzít. Nestalo se mu něco ve školce, třeba se počůral na procházce a děti se mu smály, nebo někde jinde? Nebo se to mohlo stát nějakému jinému dítěti ve školce a on se teď bojí, aby se to nestalo i jemu. Zkusila bych zjistit, proč se tak bojí,že se venku počůrá.

sudylichozrout
20. led 2020

@lucieemo Helejt, nestala se mu treba ve skolce nejaka nehoda, za kterou by se mu tam nejake ditko smalo?

amelia000
20. led 2020

@lucieemo ja by som mu dala vysetrit moc...aj pocit ze mu treba curat moze byt zacinajuci zapal moc. Ciest.

cilkat
20. led 2020

Nebo to může být bojkot chození ven obecně a čůrání jen zástěrka... Dělá to i případě, že vyrazite někam, kam se těší? (Mám ctyrletaka taky... Ruce v kalhotách má na můj vkus skoro furt. Mám pocit, že u něj je to stresová reakce: jak se dostane trochu pod tlak, jde si hrát s pindikem. Přiznávám, že z této reakce na snahu mu třeba něco zakázat fakt penim... Nicméně malej má navíc vývojovou disfazii, tudíž ani moc nenamluví a já vlastně nevím, kolik z mých proslovů rozumí...)

lv
20. led 2020

Prijde mi psychicky, pripomina mi to somatickou vegetativni poruchu, tedy priznaky, ne, ze ji ma. Zkuste nenasilne pripravovat zachranne plány po domluve s nim, tedy curat po vstani a nez se pujde, mluvit o tom, ze se nic nedeje, ze se to stava, ze se nam chce i venku a tak.