2 měsíce zvýšená teplota u miminka

vercax82
12. čer 2018

Ahoj holky, mate některá zkušenost s dlouhodobě zvýšenou teplotou u mimca? Malému je 6 mesicu a už dva mesice ma pořad zvýšenou teplotku, v prubehu celého dne se pohybuje 37,5-37,8 (měření v konecniku, hodnoty před odectem). MUDr nám řekla, ze to muže být růst zubu a dal neresila, ale teplota trvá již dva mesice. Před tím byla teplota normalni.

hesstia
12. čer 2018

vyžádala bych si krevní testy, dcerka mívala taky zvýšenou teplotu ze zoubků, ale nikdy ne déle (a to i včetně všech nemocí) než týden....

priefi
12. čer 2018

@vercax82 takze urco odecti 0,5°C 😉 ale opravdu to mohou byt zoubky. Ony nekdy trapi dlouhodbe.

jrak
12. čer 2018

Brala doktorka krev? CPR test by mela udelat urcite, at zjistíte, jestli to není nějaký vir/ bakterie a pripadne i moč na sedimentaci a kultivaci

j.a.n.i
12. čer 2018

Myslím, ze to moc řešíš, když vezmu pul stupne odecet a chybu měření, tak vyjde celkem normální teplota.

jrak
12. čer 2018

@j.a.n.i měření rektalně bývá přesné dost a teplota nad 37 stupnu opravdu v poradku není

vercax82
autor
12. čer 2018

@j.a.n.i kdyby to bylo tyden tak to neresim. Ale dva mesice mi prijde zvlastni

vercax82
autor
12. čer 2018

@jrak zatim nebrala, v pondeli ma mít ockovani ale radši prvne necham udelat rozbory krve

ivuska1986
12. čer 2018

Ahojky, mame uplne totoznou zkušenost, navic nam vyslo z krve nizsi hladina bilych krvinek. V lednu nam byly tri mesice, nechali jsme dceru naockovat ve trech a pul Prevenarem, od te doby jsem merila 3x denne teplotu a vzdy max. 38,1 namerenych, teploty se pohybovalu mezi 37,5 -38,1. Doktorka po dvou mesicich odebrala krev, zjistila nizsi hladinu bilych krvinek, ktere jsou zodpovedne za obranyschopnost organismu-v tomto obdobi to neni pry nic neobvyklého, imunita se tvoří, a odeslala nas na hospitalizaci na pozorování-pripad uzavren s tim, ze dcera ma stabilne vyšší teplotu tela. V necelych sesti mesicich vylezl zoubek, takze zoubky to opravdu klidne byt muzou. Dnes je nam skoro devet mesicu, teploty po hospitalizaci uz nemerim, jen kdyz si myslim, ze "horime", lezou nam zoubky, takze teploty v kombinaci s rymou se objevují. Pro vas klid bych pozadala doktorku o krevni obraz-v laborce berou krev z prstiku. Paklize mimco prospiva-nehrotila bych, některé deti proste zvysenou teplotku maji, v kombinaci se zoubky, je to možné. Dceri braly krev několikrát, a uz bych to podstupovat nechtela. Z hospitalizace jsme se obe vratily s anginou, trvala den a noc. Udelali krevni testy, přesvědčili se, ze spravne merim teplotu a sli jsme domu. Zkuste se domluvit s doktorkou na tom krevnim obrazu a kdyz vyjde v poho, nic bych dal neresila. Je to na palici, s kazdou namerenou teplotou mi bylo hrozně, uz jsme se i doma hadali, permanentně pod tlakem-blby obdobi to bylo😕

eithelwing
12. čer 2018

A jiné problémy? Jak se miminko jeví? Plačtivě? Unavené?
Ty odečty jsou takové diskutabilní. Někdo říká celý stupeň, někdo půl, ovšem četla jsem pár výtahů ze studií, které neprokázaly, že by tyto odečty sedly na každého. 37,5 bych neřešila, obzvlášť pokud je miminko v klidu. Vyšší a dlouhodobější by stálo za to nějak řešit, test z krve... Vyšší nad 38 už je podle mě problém.
Protože to měření v zadečku, kdy se děti i vrtí, je takové na nic, osobně měřím až tehdy, kdy je dcera opravdu horká na omak a především je protivná, unavená, prostě na pohled už je vidět, že je něco špatně.

martulka6188
12. čer 2018

Meli jsme podobne. Po sesti tydnech zvysene teploty doktor nechal udelat crp a kompletní krevni obraz. Nez byly vysledky, vylezly naraz dalsi dva zuby. Teploty potom opadly a vysledky byly v poradku. To bylo dceri 7 mesicu.

j.a.n.i
12. čer 2018

@vercax82 Ja spis nechapu, co te vede k tomu merit jinak zdravemu ditku furt teplotu, ja ji merim, kdyz sala na dotek nebo vypada nemocne, jinak nevidim duvod. Jsou lidi, co maji pres 37 cely zivot.

vercax82
autor
12. čer 2018

Dekuji za Vaše zkusenosti 🙂