Dlouhotrvající rýma, která nejde odsát. Čím to je?

tega
9. únor 2009

Ahojky,
mám 14 měsíční holčičku, která v roce po očkování byla nemocná (teploty, rýma). Rýma se jí tenkrát moc nespustila, nešlo odsávat, ale nemohla dýchat nosem, tak jsme dávali kapičky Nasivin, používali jsme Physiomer, zvlhčovali vzduch. Nic nepomohlo, doktor řekl, že víc dělat nemůžeme. Pak se zdálo, že se to zlepšilo, ale zhruba před měsícem začala dcerka hodně kýchat, v noci jakoby chrčet a trochu chrápat, ale opět nešlo nic odsát. Od té doby zase začala víc dýchat pusou než nosem a před týdnem se jí spustila hodně hlenovitá rýma. Dostali jsme kapičky Pamycon, hodně jsme odsáli, ale teď po tom týdnu jsme zase ve fázi, kdy už odsát nic nejde a přesto dcerka jakoby v nosohltanu chrčí a dýchá opět pouze pusou a v noci chrápe. Už nevím co dělat, abychom se toho zbavili. Nemáte někdo taky podobnou zkušenost s takhle dlouhodobou rýmou? Nebo je to něčím jiným? Dcerka měla cca v 6. měsíci prokázanou alergii na kravskou bílkovinu, ale asi od září loňského roku už nám doktorka řekla, že máme zkoušet pomalu zavádět třeba jogurt, nebo i normální Nutrilon. Nikdy se neobjevila žádná reakce, tak nevím, jestli takovéhle zahlenění by mohlo s tou alergií souviset? Nechce se mi hned zase letět k doktorovi, tak to zkouším touto cestou. Budu ráda za každý postřeh a zkušenost. Děkuji

geminis
9. únor 2009

Ahoj tega,
marně se snažím vzpomenout, kde jen jsem o dlouhotrvající rýmě, asi zde, četla, abych Ti mohla poradit aspoň odkaz.
Vím je jedno, že mléčné produkty opravdu zahleňují a v době rýmy by se měly omezit nebo nepodávat vůbec (kromě tedy MM).
Ono asi záleží, jakou tu rýmu malá má, zda přední nebo zadní--tu zadní neodsaješ.
Zkoušela jsi zvlhčovat vzduch, třeba jen namočenou plínkou, kapat nebo zapnout olynth aroma therapy, aby se jí lépe dýchalo. Prokapávat vincentkou nebo ještě lépe stérimar mořskou vodou?
Taky se nám na rýmu spolu s kašlem osvědčil inhalátor.
Doufám, že Ti někdo poradí víc. Je to náročné, protože děti neumí smrkat, při kašli vykašlat ty hleny.
Snad budete brzy fit.

kuskus
9. únor 2009

tega, pokud máš možnost někde chodit do solné jeskyně,zkus to, nám to pomáhá......
jinak to co psala už geminis....bude líp, uvidíš... 😉