Doplněk stravy pro zvýšení imunity ročního dítěte. Doporučíte?
Ahojky,
můžete prosím doporučit nějaký doplněk stravy pro roční dítě na imunitu co se osvědčil?
Syn je skoro od narození na UM.
Díky za tipy.
Ja už mám starší děti teda, už skolkovy, ale musím říct, že poté, co jsem vyzkoušela fakt úplně všechny možný vitamíny atp, zároveň dodržuju všechny věci jako chození ven, nepretapeni, nenavlikani, větrání atp tak jsem k došla k závěru, že je všechno k ničemu a prostě záleží na tom, jaký to dítě je. 😀 některý jsou nemocný furt, některý normálně a některý vůbec. A žádný vitamíny ani preventivní opatření na to vliv nemají. 😀
Aktuálně jsou děti na kombinaci kozí kolostrum (což berou necelý měsíc), vit C a D a stejne ma mladší od včerejška zase rýmu, začíná kašlat (má astma, takže kašle jsou výživný) a čekám, že nejpozději v pondělí začne smrkat i druhý dítě. A pak to vleze zase na mě.
Takže tak. 😀
V roce jsem nedavala nic,jen vitamin D. U mladsi vlastne pak rybi olej,protoze to videla u starsiho. Ten je od 1 roku. Jinak spis klasika-chodit ven,nenabalovat atd... Deti jsem nemocne tedy nemivala,dokud neprisla skolka. A to nepomohl ani saman 😀
Imunita se mu teprve bude tvořit, až přijde do kolektivu, musí se ,,promořit". Důležité je chodit ven za každého počasí.
Syn nemocný nebýval, jen když chytil něco od nás, až když nastoupil do školky a školy, tak začal očistec. Měsíc jsem ho léčila z rýmy, týden byl ve škole a už jede zase druhý týden doma. Dostává vit D, kozí kolostrum a Betaglukan. Je ve čtvrté třídě a asi se ještě důkladně nepromořil, nebo nevím. Takže nepomůže asi nic.

Mám roční dceru a dávám teda jen probiotika a vitamín D, ten je dost na imunitu. Za mě je důležité dítě neizolovat a chodit ven. Ale třeba někdo něco doporučí.