Ahoj holky, dcera i syn neustále marodí od doby co šel syn do školky. Je mi to jasný, každý si tím projde, ale moje otázka zní. Syn 3 roky věčně rýma, řekla bych měsíc v kuse..ráno vysmrka žluto, přes den nic moc a k večeru zase ucpaný nos. Do toho kašel, který je určo z té rýmy. Dávám sterimar, chci ale nějaká probiotika. Doporučili byste mi třeba biopron? A co dračí sirup nějaké zkušenosti? Nebo kozí kolostrum? Asi blbost coat mu vše najednou, že? Tak třeba dračí sirup a probiotika se mohou kombinovat? Děkuji za každou odpověď.
Nemám zkušenosti s neustálou rýmou u dítěte, ale manžel jednou přechodil rýmu, dostal zánět dutin a od té doby se pořád motal v rýmách a nachlazeních. Přes léto, celkem dobrý, ale od podzimu to bylo peklo.
Vyzkoušeli jsme kde, co, různé vitamíny, bylinky, konvičku. Trochu se to zlepšilo, ale pořád byl víceméně na hromadě. Jednou mi kdosi řekl z pohledu tradiční čínské medicíny jsou neustálé rýmy oslabená slinivka. Zařaď přes zimu prohřívací potraviny a vynechej ty ochlazovací. Začala jsem dělat více teplé zeleniny přes zimu a nekupovala jogurty, protože jogurty ochlazují. Když byl tři týdny bez rýmy, to bylo něco. Málem jsme od radosti bouchali šampáňo. Pak mi manžel říká, že mám koupit jogurty, že ho dlouho neměl. Snědl pár jogurtů a do 14 dnů dostal zase rýmu. Takže jsme došli k tomu, že přes zimu může jíst jogurt výjimečně. Na jaře a v létě častěji, ale jí je méně než předtím.
Po těhle zkušenostech bych si zkusila pohrát i se stravou. U nás to byla lehká změna, nic drastického, co by nás nějak omezovalo a měli jsme pocit, že si něco nemůžeme dovolit. Teď přes léto ochlazovací potraviny manželovi nevadí. Ve vedrech člověk nemá stejně chuť na dýňovou polévku, která prohřívá, ale radši si dát okurkový salát. Na podzim, v zimě si dám radši dýňovou polévku než okurkový salát.
Dračí sirup neznám, ale dívala jsem se, co obsahuje a obsahuje reishi, echinacenu, to jsou věci na podporu imunity a céčko. Za mě ok, dobré věci, určitě bych to vyzkoušela.
Já u sebe, když jsem brala atb a pak jsem si koupila ještě probiotika i když už jsem atb nebrala, protože jsem měla pocit nafouknutí, tak jsem probiotika kombinovala s vitamíny, co občas doplňuji. Probiotika doplňují bakterie ve střevech, jako laik nevidím problém v kombinaci probiotika a dračí sirup. Ale s kozím kolostrem se mi to zdá překombinované, to bych dávala zvlášť.
@hanydve nám naposledy u syna pomohl manukový med (čím vyšší číslo, tím silnější) spolu s oreganovym olejem. Draci sirup také bral (doporučuje se začít přes léto před nástupem a snad 2 nebo 3 měsíce v kuse a pakcdat měsíc pauzu a podle potřeby opakovat).probiotika máme mrazem sušená od smidge. A místo mořské vody kupujeme mořskou plazmu. Teď nedávám nic, jen céčko (acerolu a tu když mám pocit, že se něco rozbíhá kombinuju s betaglukan biocell nebo reishi - všechno od mycomedica).