icon

Dvouměsíční miminko a večerní pláč u jídla

tera87
29. led 2018
tera87
autor
29. led 2018

Maminky nemáte zkušenost? Sice je to moje třetí dítko, ale rady si nevim. Šimonek dost trpí na prdí. Je na UM. Nejprve jsme něli Hipp comfort, ale přestal mu vyhovovat. Teď máme nutrilon comfort a nutriton na reflux. Všechno se to vypadalo dobře, ale poslední dva dny hrozně prdí a večer to začne. . . Je neklidný,tlačí, tak jdeme koupat. Ve vaně je strašně spokojenej. Namasíruju bříško jako vždy a jdene papat. Začne pít a po dvou locích hystericjy pláče. Uklidnim ho a znova. Nedojí to a zase se trošku sklidní i se třeba směje. Změníme trišku polohu a zase. Propíná se do luku a řve. Zkoušíme jídlo znova a zase. A takhle to trvá tak dvě hodiny. Pak usne třeba ve 21hod a spinká do 1hod do rána a už je zase v klidu. Jen pořád prdí. Mě je špatně od nervů a bojim se zase večera. Přítel mi dost pomáhá ale je to náročný a já mám strach aby mu něco nebylo.
Porod byl nic moc trval dlouho a neměla jsem kontrakce tak jak by měli být. Dali mi oxytocin a taky nic. Malý měl pak zrychlený tep a tak jsme si museli dvě hod odpočinout. Po tom opět oxytocin a byl to zase fofr. . . Během půl hodiny jsem se otevřela o pět cm. Špatně dýchal a byl tři hodiny na JIP. Napadlo mě jestli neni siuvislost i s tim.
Děkuju za zkušenosti.

malinovastava
29. led 2018

Ahojda,podle me typická kolika. Tohle jedeni/nejedeni moc dobre znam. Nas synek uz ma 4 mesice a mame to u krmeni skoro pokazde i pres den. Ja si to vysvětluju jako krece do briska a tim padem nemuze pit i kdyz by chtel. Osvedcilo se mi nechat ho vypit co jde a pak nenutit a tak za hodinku si to už vetsinou zvladne dopit. My vyzkouseli uz ruzna mlicka a tim to taky nebude...kolika...proste to chce vydrzet. Preji ti mnoho trpelivosti,my se s tim pereme uz paty mesic 😑

tera87
autor
29. led 2018

@malinovastava děkuju ti moc a držim pěsti tobě i sobě ať máme ty miminka usměvavý a bez trápení.

anitttaa
30. led 2018

super jsou lahvičky anti-colic (jako proti kolikám), koupíš napr. v teta drogerie

popelucha
30. led 2018

Náš malý taky hodně trpěl na prdíky, nahřívejte bříško, masírujte a před každým jídlem dejte něco se simeticonem - ať to je Espimusan kapky, Sab Simplex apod. a zkuste probitika pro miminka. Synovi hodně ulevila (Bio Gaia, APO Laktík apod.) nebo používám dlouhodobě probitika ve vysypávacích kapslích, co jdou dát třeba do mléka v láhvi - my používáme Biopron Baby Bifi+, ale přestali vyrábět velké balení, tak nyní zkusíme Swiss Laktobacílky Baby. Doufám, že uleví malému, jako to by lo u nás. I dnes se mi ještě budí dle toho co jí, že prdí, až ho to probudí a to je mu skoro rok.

popelucha
30. led 2018

Ještě jsem zapomněla napsat, u dalšího dítěte si na to dám větší pozor, dbejte na důsledném odříhnutí, ať ho právě netlačí i tento vzduch, co jde pak do střev. Je ještě malinký, tak nemá ani osídlenou pořádně střevní floru, tak opravdu zkuste ta probiotika + simeticon.

tera87
autor
30. led 2018

@popelucha moc děkuju 😉 probiotika dáváme už měsíc, odříhnout ho taky necháváne dost. Máme espumisan a baby calm.
V pondělí jsme byli na fyzioterapii a poradila nám 4x denne minutu mačkat body na aktivaci bránice. A opravdu je to lepší tak uvidíme 😊😊

popelucha
31. led 2018

@tera87 je fakt malinký, vydržte. Co vám budu povídat, když máte děti tři ;) Syna to zlobilo cca do 4 měsíců. Bude líp ;)

junkka
31. led 2018

Ja musela kazdej vecer kojit malyho pri skakani na balone, jinak hystericky rval. Je to normální a prejde to ;) ted uz se vic hybe, vic se vyprdi a je to v pohode 🙂

tera87
autor
31. led 2018

@popelucha
@junkka já to měla s prvnim synem. Spíš mě vyděsilo že tak moc pláče u jídla. To se mi nestalo ani u jednoho. Děkuju😉

junkka
31. led 2018

@tera87 chápu. Prvni dcera byla taky zlata a tohle je malej uřvánek😀 jeste ze tak, jinak bych si dalsi dite teda vic rozmyslela 🙂

tera87
autor
31. led 2018

@junkka já měla celý tohle těhotenství hrozný, porod strašnej a teď tohle. Nechci aby ho něco trápilo prdelku.

vega5
3. únor 2018

@tera87 Kolik je děťátku? Pokud je to malé miminko, je třeba vzít v úvahu hydrataci střeva. Je obrovským omylem některých lékařů jen kojit. V Pelhřimově v porodnici dělali přednášky o tom, že je třeba od narození nabízet k mléku i čaj, vodu. Předchází se ragádám a dalším obtížím. Peristaltiku střev ovlivní teplý nápoj. Jinak mám velmi dobrou zkušenost s HIPP čajem Dětský sen. Já mohla kojit i 2 děti, mléka dost,.. a čaj jsem přesto dávala. Budete se divit, ale děťátko si umí říct co potřebuje, zda mléko, nebo čaj.. :😃

tera87
autor
3. únor 2018

@vega5 jsou mu dva měsíce. Čajík i vodu dávám. 😊

vega5
6. únor 2018

S první dcerou jsem si užila řeholi.. Byla dříve narozená. Jednak jsem 2 měsíce odsávala, 1/2 roku vyvazovala nožičky, a i bříško ji trapilo.. Neuměla se sama vyprazdnit. A větry těžko odcházely. Sehnala jsem si dětskou rekt. rourku, a velice opatrně, jsem vždy zavedla do konečníku, a to byl pak rachot a i to druhé.. v podstatě ca za 3-4 měsíce úleva, nastup jiné stolice, a byl klid. Vyrostla z ní zdravá holka, ač preferující vegetariánství. Jinak jsem chytla nožičky a kolínka pritlacila na pár vteřin k bříšku. Opět úleva od prdiku..

tera87
autor
6. únor 2018

@vega5 Malej naopak prdí strašně moc. Dneska zase řval jak zjednanej ale asi tomu dodalo i očkování.

bayt
6. únor 2018

@tera87 To je podle mě kolika, malý to tak má taky...nakojím, on se začne kroutit, ublinkne si, zase chce kojit, a takhle si to někdy dáme i dvakrát třikrát :/ Než usne. To kojení mu rozhejbává střeva, v lepším případě se vykadí, ale v horším mu to jen zhorší křeče. Taky to máme většinou navečer. Zatím zkoušíme co se dá - nemůžu mluvit z dlouhodobého hlediska. Má teprve ani ne tři týdny. Dávám Bio Gaia, Infacol a máme tejpy. A docela mu dělají dobře teplé koupele a procházky venku.

tera87
autor
7. únor 2018

@bayt tejpy jdeme zkusit ve středu. Tak uvidíme 😊 koupání miluje 😁