Febrilní křeče. Máte zkušenost?

mamio
20. únor 2020

Ahoj maminy, je tady některá která má dítě s touhle šílenosti? Malej měl křeče poprvé cca v 11 měsícich pri šesté nemoci a od te doby bere nad 37,5 Diazepam. Jenže teď mu jej doktor uz vysadil s tím, ze se zjistilo, ze ten Diazepam ma spíš horší přínos nez užitek. Malej ma teď tri a pul a od te doby ho neměl, ale taky proto ze měl pri vyšší teplotě právě ten Diazepam. Jakto máte vy? Představa, ze bych to měla zas podstoupit s ním me stresuje docela.

barulina
20. únor 2020

Jsou i homeopatika.

linethe
20. únor 2020

Malej měl křeče první na konci ledna, byl mu rok a půl. Leželi jsme v nemocnici. Při propuštění nám taky nedali preventivně Diazepam při teplotě (doufala jsem v to, už to nikdy nechci zažít) prý to má horší užitek než přínos. Tak nevím no.

martinkamn
20. únor 2020

@mamio Ahoj u nás měl starší syn,my jsme pří 38 dávali čípek paralen nebo nurofen, ale jako nouzovku, kdyby se křeče opakovaly jsme dostali Diazepam v tube do zadečku.Jinak teď už nemám ani ten,protože synovi bude 5 let a dr.říkala,že už by se křeče neměly vyskytnout

jajulin
20. únor 2020

@mamio syn měl křeče přesně ve dvou letech, diazepam dostal při příjezdu záchranky, od té doby diazepam nikdy neměl a křeče naštěstí taky ne. V říjnu mu bylo pět let, nedávno měl čtyřicítky horečky a dobrý.

mamio
autor
20. únor 2020

@linethe no to je právě to, ze mu jde teplota pro každé viroze rychle nahoru. Takže ted jsem zvědavá, jak to bez toho Diazepamu budu dělat, neboť i přesto ze jsem to srazela se to nepovedlo srazit a křeče dostal. Budu doufat, ze se uz neobjeví.

mamio
autor
20. únor 2020

@martinkamn to ne no, je to jen do 5 let říkají...

neomenia
21. únor 2020

Ahoj, dle nejnovějších výzkumů už se Diazepam PREVENTIVNĚ nedává pri teplotě. Váš lékař jde s dobou a je to správný postup.

vendes
21. únor 2020

Naše doktorka diazepam preventivně při horečce nedoporučuje. Prý se od toho ustupuje. Dala lék Buccolam, poměrně nový, ale podává se, až když křeče nastanou. Jinak snižovat teplotu nad 37,5 kombinací brufenu (Nurofen) a paracetamolu (Panadol) s rozestupem 4 hodiny.

mamio
autor
21. únor 2020

@vendes ano to vse vím, me šlo spíš o to, jestli ma některá mamina zkušenosti, ze by se u jejího dítěte křeče opakovali.

smisekivuska
22. únor 2020

Syn měl poprvé křeče v roce a třech měsících, podruhé se to opakovalo ve dvou letech a sedmi měsících. Doufám, že už si to vybral a znovu už nebudou...

vendes
23. únor 2020

@mamio Když to vám nikdo nezaručí, jestli se budou opakovat, každé dítě to má jinak. Lepší s tím počítat, no.

hawah
23. únor 2020

Ahoj, náš měl v 11ti měsících, ve dvou letech a teď na podzim ve třech znovu. Naše doktorka teda ještě čípky diazepam předepisuje, ikdyž v nemocnici už říkali právě, že už se preventivně nedává. Poslední křeče ale měl i přes podání toho diazepamu 😔 Má je nekomplikované, neurologická vyšetření v pořádku, aspoň že tak, ale... A taky mu to vyletí i přes srážení od 37,5 rychle nahoru. Snad už má vybráno, děsím se každé teploty 😔

mamio
autor
24. únor 2020

@hawah Ježíš no to je hrozný... My měli zatím jen jedny, ale jak říkáš ty, teplota mu vyletí třeba z 37,5 na 38,5 hned... Taky jsme postoupili neurologicky vyšetření a vše naštěstí ok.