Zvýšená tělesná teplota po Utrogestanu. Máte zkušenost?

natiiinka
4. únor 2020

Dobrý den maminky, snažíme se po revizi 6.12. Poprvé o mimi... Doktorka mi napsala od 21dc utrogestan. Nyní jsem 30dc a poslední asi 3-4 dny mám každý večer přibližně ve stejnou dobu zvýšenou tělesnou teplotu 37,5, dost to na sobě cítím. Nela jste to některá taky tak po utrogestanu? Děkuji.

vendelinka08
4. únor 2020

Zvýšenou tělesnou teplotu jsem měla vždy na začátku těhotenství, vždy jsem měla pocit jakoby na mě něco lezlo.

terka80
4. únor 2020

@natiiinka utrogestan je progesteron a ten zvysuje teplotu telesnou i bazalni

natiiinka
autor
4. únor 2020

@vendelinka08 tt mám negativní 🙁

natiiinka
autor
4. únor 2020

@terka80 bazální vím, ale že i tělesnou tak, že to na sobě cítím..... Při mi ulem těhotenství (neúspěšném) jsem utros brala a nebyl problém

hermij
5. únor 2020

Přesně, jak píše @terka80. Utrogestan zvyšuje bazální teplotu (tu doporučuji měřit spíše, než jen večer v podpaží). Proto se má užívat až po ovulaci, kdy se teplota sama zvedne, ne kalendářně, jak to neznalí gynekologové špatně předepisují. Např. XX.den cyklu nasaďte... Blbost!!! Má se nasazovat až když jsou jasné tři vyšší teploty. Pokud se nasadí před ovulací, tak může bohužel ovulaci vyrušit. Nechci Tě tím vystrašit. Ty jednáš podle doporučení lékařky, děláš maximum, aby se Vám zadařilo. není to Tvá vina. Ale v dalším cyklu (pokud se nyní nezadaří) se mi kdyžtak ozvi a poradím Ti, kdy nasadit správně, aby to bylo až po ovulaci.

natiiinka
autor
5. únor 2020

@hermij dobře, ozvu se, děkuji moc 🙂