Helmička na oploštěnou hlavičku
Řeší někdo z vás momentálně sleženou hlavičku ? Syn má 8 měsíců má sleženou jednu stranu a pořád řešíme co s tím dělat, zda zkusit helmičku nebo doufat a věřit, že se to spraví. Je nejvyšší čas to řešit abychom si to potom nevyčítali...
Ono to male mrne v helmicce muze vypadat desive, jako trapeni, ale dcera protestovala snad jen u nasazovani (a to jen u me, nez jsem se s tim naucila, manzelovi to slo samo a pani ve Frydku taky stacila vterina a bylo to) a pak uz byla v pohode, neovlivnilo to ani spani, helmicka je lehounka a vetra, kazdy den se jen myly vlasky a helmicka dezinfikovala... A to je dcera od narozeni opravdovy vlasac a ekzemy mame v rodine. Kdyz se zacala stavet, tak jsem byla za helmicku i parkrat rada, zachranila jinak jistou obri bouli...
@eva118 Me tehdy hlavne dorazilo, kdyz mi rekli, ze jen a pouze kosmeticky problem to neni, ze muze dojit k posunuti zvukovodu a pak se horsi sluch, anebo jsou pripady, kdy se posune ousko, a pak uz nesedi zadne bryle...
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale hned se objednat!
http://plagiocefalie.cz/
@martasek6600 kluk má jedno ucho trochu dopředu, optička se zapotila, jak mu upravovala brýle. A to jsem taky říkala, no jedno ouško je trochu dopředu, vidět to není, snad nebude nosit brýle. A jak jsme dopadli ??!! Má i ty brýle !!! 🙂
@ssssseeeee tak jsem mrkla na ty stranky
@martasek6600
holky, teda to me mrzi, ze jsem to nevedela dřív... před rokem... ja uz byla tehotna a resila jiné potize... mala ma dle tech stranek vzornou tu symetrii... zvrcha siroka sisa a usekla vzadu. sice symetricky, ale usekla, presne jako na obrazku. no mozna by chlap protestoval, ale byla by (dcerka) krasnejsi...
tak ted uz nic. musí to v zivote hodit na něco jiného...
urcite tedy zkusit...........
@martasek6600
Nejen, že nesedí brýle, ale dítě může hůře rozeznávat odkud přichází zvuky atd. Prý může být i horší celková prostorová orientace! Mám to přímo od ortoničky!
@petule284 uz ma rok a trictvrte... na osmiměsíční kontrole nic, deseti mesicni jsem nesla, protože jsem odesla od partnera (tehotna a 130km daleko) a v rocni jiny pediatr a taky nic nerekl... no ma to vzadu a symetricke, takze na usi zdravotne zadne dopady, jen tedy nepekne... ale dam pozor u synka... i když se mi zda, ze je to krapet lepsi a ten mel slehly bok (vylozene byl v naruci jen na mem srdci, druha strana nic).
at se to tedy u Vas pekne srovnava 🙂
@martasek6600
ty jo, ale spravuje se to hezky 🙂 to můj syn to má jen oploštělé v místě zadní fontanely, ale "vybouluje" se mu to vpřed, fotím ho co 2 týdny a je to znát 🙂
Bude to znit osklive, ale mozek si proste misto udela, takze mereni obvodu muze byt podle tabulek, ale hlavinka vselijaka... Dceri se vyboulil hlavne bok, celo jen trosku, pak ma jeste hodne miminek hlavinku vzadu nahore jakoby nahoru a do spicky...
@petule284 já si spíš vyčítám, že jsem to neuhlídala, že zato můžu já a nemusely jsme to řešit od miminka jsem polohovala ale malý byl hodně akční a potom už se sám přetáčel kam chtěla, tak jsem přestala a myslela že se to musí jen ze začátku, pak upozornění od kamarádky cca v 5měs a začala znovu polohovat, pak zas vypadalo ok a ted zas se snažím ho pořád točit na tu druhou stranu.... začal pozdě i válet sudy takže to souvisí jedno s druhým :( nejdřív jsem na to měla názor že ho nechci helmičkou trápit bude léto a spát v tom atd.... ale ted jak čtu ty příspěvky tak názor měním a chci udělat maximum pro to aby se mu hlavinka zlepšila a nemusela jsem si to potom já nebo on mi vyčítat
Jak to bylo s placením ? Proplatila vám pojištovna aspoň něco ? cena helmičky je opravdu 15 tis ? diky moc
@ssssseeeee nam platila pojistovna a helmicka stala v roce 2014 cca 10 tis, do toho jsme si sami platili sceny a cestu
ja jsem take malo polohovala a do toho to ze mel syn predcasne zasle bocni lebecni svy
@ssssseeeee doporucuji poslat foto do frydku na protetiku a jakou mate pojistovnu ditete a oni poradi 🙂
@paracka fotky jsme tam posílali, odpověď těžší deformita, proplacení podle toho jak napíše lékař poukaz na zdravotní pomůcku, jsme objednaní za měsíc
@elu my měli v kartu , oploštěná hlavička ve 3 měs. , zlepšený stav v 6 měs . a za měsíc už doktorka hruza to mám moc a létání po doktorech, pošlu foto do mailu, podle fotek z plagio centra těžší stupeň deformity mě to třeba tak nepřijde, ale když byl malý mezi dětma tak si říkám dyt mu chybí pulka hlavy !!!
Rok 2014, taky cca 10.000,- ale OZP proplatila,my platili vstupni vysetreni a pak cesty (byli jsme tam za 4 mesice celkem asi 5x), plus poprve i hotel, helmicku vyrabeli do druheho dne (ale da se domluvit i varianta, kdy se vse stiha v jednom dni).
Ahoj maminky, tak my máme helmicku od čtyřech měsíců a nosíme teprve dva tydny a už teď jde vidět veliké zlepšení. Akorát máme strašný problém s potnickama a to po celé hlavě... Nepročítala jsem celou diskuzi a nevím jestli to tu už někdo řešil... Nemáte radu co na to? Mažu imazolem. Děkuji za odpověď.
@lila98 my potničky neměli akorát pak malý měl ekzem ale přelečilo se to a dobré..... jak se ale na začátku hrozně potil a to jsme začínali v létě, tak jsem mu několikrát denně sundávala helmičku a fénovala i vlásky i helmičku .... ono se to potom ustálí , tak hodně štěstí
@ssssseeeee příští týden jdem na pětiměsíční kontrolu tak to pořešim s doktorkou... Uz se to trochu lepší ale je mi ho líto chudáčka. Naštěstí už je venku chladno a pocení ustálilo jinac tak, vícekrát sundávám a vysušuji.
@lila98 jojo není to příjemné, našemu synovi uplně tekl pot po obličeji , třeba 4 denně jsem ho přeslékala, pač mu to teklo po krku na záda atd.... ale kupodivu mu to vůbec nevadilo, bylo mu to uplně jedno 🙂 po tom 3 týdnu už to bude určitě dobre
Holky tak hlásím,ze se potnicky hoji a to pocení už je také o mnoho lepší. Jde vidět že se hlavička opravdu lepší tak snad ji nebudeme mít dlouho. Je pravda že malemu ty krůpěje potu vůbec nevadily,zato já byla na prášky 😉
My začali s helmičkou v 9 měsících , ted jí má malý 3 měsíce a jako holky nemůžu si to vynachválit :D to období, kdy dítě začíná stoupat, všude se věšet , šplhat a hlavně padat je helmička top ochrana :D já když mě tím doktorka poprvé postrašila z toho nespávala, brečela , prostě podle mě drastárna, ale pak zjistila, že je to uplně v pohodě a normálka 🙂 ale je fakt že malému to vůbec nevadilo od prvního dne a bere to jako svou image :D tak přeji všem ať je to v pohodičce 🙂
Byli jsme na kontrole v Ostravě helmicku trošku vybrusili a už teď se těším až budou dělat první scan, protože to je už opravdu viditelné zlepšení. My začli něco po 4tem měsíci. Přečetla jsem x milion diskuzi a rád jak polohovat aby se to zlepšilo ale nic nezabiralo,tak jsem byla pro helmu rozhodnutá už ve třech měsících malého a tak jsem měla čas si to všechno oblitat a nakonec dostaneme i helmicku proplacení z pojišťovny. Jinac nás už helmicka taky ochránila od boule na hlavě 😂. Rekli nám že bychom mohli mít do tri měsíců po léčbě že jsme začli brzo. Tak přeji ať mají kluci kukaťoucke hlavičky co nejdříve 😋
Maminky, obnovuji diskuzi a mám na ty z vás, které mají s helmičkou zkušenosti, pár dotazů. Dcera má 7,5 měsíce a helmičku máme doma již měsíc. Nedaří se nám ale, kvůli otlakům, najet na celodenní režim. Máte některá stejné zkušenosti? Po prvních 5i dnech jsme měli bouličku na hlavě a otlak, který se bohužel i přes pozastavení nošení helmičky prodřel, vznikl stroupek, helmičku nám již 3x upravovali a stejně toto místo je pořád otlačené...
Dcera má těžkou deformitu a štve mě, že jsme měsíc ztratili čekáním na vyšetření, další měsíc tím, že jí nemůže nosit kvůli otlakům a dnes jsem jí opět po dopoledních 4 hodinách již raději nedala...
@kukurukuku11 TEn otlak se jí dělá tam, kde je - nevím jak to popsat- taková hrana od té zploštělé části hlavičky? Klukovi se tam dělala odřenina, jeli jsme helmičku trochu obrousit a za chvilku se mu to udělalo zase, ne moc, malý stroupek. Vydrželi jsme helmičku dávat a jak se hlavička zakulacovala, tak tlak na to jedno místo byl menší a pak už se to neudělalo, takže my jsme to museli vydržet pár dní, než to poporoste. on ji teda nosil od tří měsíců, takže hlavička rostla rychle a za chvilku bylo po problému.
My měli helmicku od 4.5 měsíce a jediné v čem byl problém, tak že jsme měli potničky, které začali hnisat i když jsem helmicku každý večer drhla kartáčkem. A otlaky se nám dělali na líčkách ale to nám pak vybrousil a dobre. Tak asi moc neporadím jedině znovu kontaktovat kliniku a poradit se. Helmicku jsme nosili 14 týdnů a v lednu nám ji sundali. Zdá se mi ale že po těch třech měsících se ta bývalá sleženina opět trošilinku objevila, ale asi to moc sleduji okolí by si asi nevšimlo.
@eva118 Právě že se jí otlak paradoxně dělá na druhé straně hlavičky a vůbec ne na hraně... podle mě to poprvé slečna blbě vybrousila, byla tam znatelná hranka, a jak se to otlačilo, nemůžeme se toho zbavit... teď jsem začala pod tu podlepovací náplast dávat kousek vaty a je to lepší, jenže jak už to máme tolikrát přebroušený, tak má tu helmičku celou našikmo a mačká jí očičko a ouško :-/ navíc se bojím, že už to ani nebude mít ten správný efekt, když je tolik přebroušená... jsem z toho hrozně zklamaná a bojím se, jestli ji tím netrápím zbytečně...

@ssssseeeee něco jsem vyfotila, ale na fotce to není tak markantni. zkus vyfotit svého syna, jestli to jde tak videt? moje uz ma vlasky... ale umyvaly jsme je ve vane, scisli ji to a stejne se toho moc nevyfotilo. tak vyfot a třeba to taky nebudete mit tak hrozne...