Hemangiom a jeho léčba

maczeta
18. kvě 2019

Ahoj, našemu 3,5 měsíčnímu synovi včera v Motole potvrdili, že má na hraně očního víčka hemangiom. Navrhli okamžitou léčbu betablokátory Hemangiol a my teď nevíme jestli na to přistoupit Moc se bojíme vedlějších účinků jako je vliv na srdce, nespavost, problémy s dýcháním a podobně. Na internetu jsem moc diskuzí na toto téma nenašla, proto se ptám tady na vaše zkušenosti. Měl by to brát půl roku a hemangiom by měl odstoupit. Může ale také vymizet sám, ale nikdo do budoucnosti nevidí. Hemangiom mu zatím nevadí, je to spíš menší vystouplné zčervenání, ale nechci aby za pár let za námi přišel s tím, že proč jsme jej neléčili když to šlo, přece jen je to oko. No klaním se teď spíše k léčbě, ale nechce se mi to malé tělíčko prostě cpát chemií... tak díky za Vaše názory a zkušenosti.

rajecka
18. kvě 2019

@maczeta urcite zvol lecbu, dcera ho mela zhruba ve stejnem veku na rtu. Betablokatory jsme do ni nechteli cpat, zkousela jsem i homeo a za dalsi tri mesice to narostlo do obrovskych rozmeru, ze uz to neslo jinak. Byli jsme v motole v 6 mes a uz behem toho tydne se zacal hemangiom zmensovat. Brala propranolol asi pul roku, vysledky byly uzasne. Zadne negativni ucinky jsem nepozorovala, dnes je ji 6 let. Nejaka drobna deformace na rtiku ji zustala, ale to budem resit plastikou v pozdejsim veku, az ji to bude vadit.

snowbee
18. kvě 2019

Ahojky, malá se narodila se 2 hemangiomy. Jeden na plosce nohy a jeden na zádech. Ten na zádech neroste a světlá, ten na nožce bohužel roste. Naše dr nám říkala, že pokud to dítěti nevadí, řeší se to až později kolem 2-5let, a to kortikoidy. My vyčkáváme, na noze to viditelné není, ale uvidíme jestli jí to třeba nebude vadit u chůze. Bude mít 6 měsíců.

ariadna12
18. kvě 2019

@maczeta nas prcek mel hemangiom na noze, lekari rikali, ze do 1 roka se s tim nic delat nebude, a po 1.roce bud zmizi nebo se lekarsky odstrani. Nasemu prckovi teda vymizel. Zadne leky nam nedoporucovali ani nenaordinovali. Ale slo o nohu, ne o oblicej, to je mozna duvod, proc ho chteji u vaseho prcka odstranit.

alcar
18. kvě 2019

Ja tedy nemam zkusenost s hemangiomy, ale muj syn bral propranolol pul roku na srdce a nemel vubec zadne vedlejsi ucinky. Podle me je lepsi vzdycky zvolit lecbu (u tech hemangiomu). Doktori vi, co delaji. Obzvlast v Motole jsou to perfektni odbornici. Nebala bych se toho.

makronka222
18. kvě 2019

Me rekli, ze do 6 let bud zmizi nebo zustanou, pak se da resit laserem. Zadny injekce s hormonama, ktery to pry zmenci a zesvetlaji nechci, pokud se to jen eliminuje, je to podle me k nicemu. Ma to na puse a jazyku

apoquel
18. kvě 2019

@maczeta Ahoj, neporadím, jen napíšu, jak to bylo u nás. Syn měl hemangiom mezi očima, objevil se cca 1mesic po narození, narostl do velikosti zhruba petikoruny, byl vystouply. Žádná léčba, viditelně začal mizet po roce a půl. Dnes 4roky a téměř to nejde vidět. Držím pěsti ✊

wxkatuska
19. kvě 2019

@maczeta na fb je skupinka Deticky s flickem, kde je mnoho diskuzi, tak tam mrknete 😊 Pripadne i nejake info zde: https://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2011/... , https://www.dermatologiepropraxi.cz/pdfs/der/20...
Ma to na spodnim ci hornim vicku?

badyr
19. kvě 2019

@maczeta doporučuji na fb skupinu Dětičky s flíčkem. Mám nedonošeného syna, měl 3 hemangiomy, po 7 měsíční léčbě sirupem mu jeden zcela zmizel, dva jsou ještě vidět a jsou malinké a hlavně nejsou vystouplé. Buď to časem zmizí samo, nebo lze řešit i laserem. Z léčby jsem měla také obavy, syn neměl dobrý start do života, ale vše proběhlo bez problémů.