Máte zkušenosti s léky na hubnutí od lékaře?
Dobrý den,
řeším dlouhodobě vyšší váhu a začala jsem přemýšlet, jestli se zeptat lékaře na možnosti léčby. Nemyslím žádné doplňky z internetu, spíš léky typu Wegovy nebo Mounjaro, pokud jsou pro člověka vůbec vhodné.
Mám z toho respekt. Bojím se vedlejších účinků, ale zároveň už nechci pořád začínat další dietu, která mi vydrží dva týdny.
Řešil jste to někdo s lékařem?
@anonym_autor chemicka sranda která stojí víc než dost někdy když se chce tak to jde i bez a není to jen o tom že člověk bude jíst jen zeleninu a konec ...je to celkove o vašem nastavení ,hlava atd ..žádná kouzelná injekce nedělá zázraky na pořád
Já bych si primárně položila dvě otázky. Proč jsem obézní? Proč mi dieta (fuj, hnusný slovo) vydrží jen dva týdny?
Ono důvodů k obezitě jsou mraky. Někdo se vůbec nehýbe, někdo zajídá smutek či trauma, někdo jídlo neřeší a proto jí chemický sračky, někdo nejí přes den a dojí se večer. Bez popsání důvodu obezity není moc šance ji efektivně zvládnout.
A stejně tak, proč u nového režimu vydržíš jen chvíli - je to tím, že ti to nechutná? Je to časově náročný? Máš hlad? Je to drahý? Nebaví tě to? Nemělo to efekt? Byla to moc náhlá změna?
Dieta je pro mě medicínský termín (já teď osobně držím diabetickou dietu protože mám gestační diabetes, až porodím, vrátím se k udržitelnému životnímu stylu), mnohem lepší je změna životního stylu.
GLP1 agonisti fungují skvěle, ale logicky v rámci, který je definovaný jejich fyziologií a farmakodynamikou. Zpomalují prostup potravy trávicím traktem tím, že zpomalují vyprazdňování žaludku, modulují adipocyty, glukozo-inzulinový metabolismus a pocity hladu a chutě. Čili pomůžou nemyslet tolik na jídlo, nemít ten craving po sladkém, večerním prasení atd, ale zároveň pořád tam musí být kalorický deficit. Navíc k hubnutí tuků je nutné přidat silové cvičení, aby si člověk udržel/získal svaly a pak samozřejmě ideálně něco aspoň trochu aerobního (ale to klidně obstaral svižná chůze).
Nicméně ani glp1 agonista nezhubne za tebe, nenastaví ti ten režim, nebude ti vařit, to si musíš obstarat sama.
Jinak řečeno, fungují u motivovaných lidí, kteří primárně vědí, jak vypadá udržitelný zdrav životní styl a potřebují pomoc s udržením té změny.

Me to chtel nedavno napsat gynekolog.Spocital bmi,rekm mi ze jsem tlusta a ze ty injekce uz muze psat i on i praktik.Hodinova konzultace,70 tisic,jednou za mesic kontrola a pak udrzovaci injekce na furt...