icon

Herpangína - jak dlouho vaše batole při nemoci nejí?

veeeraf
12. lis 2014

Dobré ráno maminky, moje otázka na vás je už v nadpisu diskuze. Dcerka 20m má angínu a drží nedobrovolnou hladovku. První den měla jen snídani, pak už nic. Včera jsem do ní natlačila trošku studeného jogurtu, pár lžiček polévky a asi 50ml kaše. Dneska už zase nic nechce a i při čaji strašně pláče a kroutí se, vím, že jí to bolí. Teplotu má stále kolem 39. Je to něco na moje nervy, buď spinka i když dost trhaně, nebo pláče. Je doslova jak hadrová penenka. Čaj sladím glukopurem a snažim se nabízet, ale marně. Už 3 den skoro nic nejí a mě je z toho do pláče :(

pabka
12. lis 2014

Ahoj, meli jsme to same... Dceri bylo take 20 mes. Mela teploty kolem 40 tri dny a jen lezela, chvilemi spala a koukala, vubec se nehybaka, nehrala si, nic... bylo to desny... Nejedla 5 dni. To stejne pri stomatitide, ale to ji byl rok a to jsem byla na nervy, protoze to byla jeste hodne malicka. Taky nejedla 5 dni NIC! ☹ zhubla, ale jine nasledky to nemelo, po uzdraveni vse rychle dohnala 🙂 drzte se, az ji bude lip, naji se... Hlavni je co nejvic pit!

janikchelsee
13. lis 2014

Dcera ji měla u 2x ve 22 m a před 2.narozeninami - vždy nejedla tak 5 dnů, max. (a to nám doporučili i na pohotovosti i dětská - ledňáky - dávala jsem míšu, je to tvaroh a zasytí i trochu). nutila jsem pít, i když taky moc nehctěla, hrozí dehydratace. Vždy ji chytila když jí lezl zub....Jinak jogurt pálí, takže hoodně vychlazený aby to přebilo....Jo a pak ke konci jedla croissanty, jsou měkunké. A ovoce nechtěla aspoň týden, 10dnů, naposledy aspoň pila mlíko, i když míň