Hladová stolička, máte zkušenost?
Ahoj holky, ženy, matky,
chci se zeptat- malinká má už asi týden tzv. hladovou stoličku. Byla jsem u lékařky, ale přibírá normálně, nemám se tím stresovat. Ale jedno mi to není. Jsou jí 3 měsíce, plně kojím, vždy z jednoho prsu, nic se nezměnilo jen to, že pije možná trochu déle (30 a víc minut). Ale to je jen možná. Stoličku má hlenovitější a tmavší směrem do hněda. Nemáte s tím některá zkušenost?
@vespinka hlavně at nezapácha
@vespinka bohužel nemusí, před projevem alergie existuje různě dlouhá doba senzibilizace a právě rozmezí mezi 2. - 4. měsícem je typické pro projevení se potr. alergie u plně kojeného dítěte. U některých se projeví až po prvním podání daného alergenu napřímo, u někoho i dříve, je to značně individuální. Určitě bych ještě zkusila udělat test na skryté krvácení, dá se koupit v lékárně (běžně se používá jako test skrytého krvácení při rakovině tlustého střeva, ale dá se použít i na toto) s pokud by krev přítomna byla, vysadila bych mléčné zcela jistě. Myslet si, že alergii nemá, je sice pěkné, ale pokud to není podloženo důkazem, tak to nemá žádnou váhu 😉

Hladovou stoličkou myslíš zelenou barvu stolice? To prý je mýtus - tak mi to říkala pediatrička a potvrdilo se to i na mém synkovi, který jinou než zelenou stolici neměl: při porodu vážil 3,3 kg a ve čtyřech měsících 9,5 kg 😀