Hlasité dítě. Jak by probíhalo vyšetření na ušním?
Ahoj,dcera má 21 měsíců a je opravdu hlučná.Ona už od malička,když zabrečela,tak i sestřičky říkaly,že má teda hlas.Teď už teda povídá bábá,mámá atd.ale hrozně nahlas,tak mě napadlo,jestli špatně neslyší.Prostě,když i potkáme sousedy,tak fakt říkaj,že jí kolikrát slyší i doma 🙂 zkoušela jsem na ní šeptat,tak se otočí,ale mě to přijde jako reflex,kde seš mámo?Asi zajít k ušnímu,ale ona je bázlivá a spíš by to prořvala a nevíte jak by jí vyšetřoval?jestli by něco poznal pouze podíváním do ucha?děkuji
@crazys neboj se a zajdi k pediatričce ať něco nezanedbáte.... to měření přístrojem není nic co by jí vadilo si myslím... a ve 21 měsících už není tak malá... hezky jí doma řekni že paní doktorka se podívá na ouška, můžete si na to doma i zahrát, ať je v pohodě...
hlavně ale musíš být v klidu Ty, protože dítě čerpá klid z maminky... když budeš Ty vystresovaná už dopředu, tak se to lehko přenese na malou...
já jsem vcelku stresař ale osvědčilo se mi u doktora se soustředit na informace a komunikaci s doktorem a sestřičkami, abych se na vše vyptala a případně si to rozmyslela... beru to tak, že moje role je hlavně zajistit, aby dítě mělo dobrou péči a bylo v klidu, takže jakmile si ověřím, že něco je opravdu nutné, tak pak udělám maximum, aby dítě spolupracovalo a bylo to co nejrychleji za námi... samozřejmě pak chovám, povídáme si o tom, jdeme na zmrzku apod., ale to už je po tom
Tak nejdříve zkus vyšetření u dětské dr. kterou zná. Dělá se při tříleté prohlídce. Jinak třeba zkus šeptat, když si hrajete tak jak reaguje. To tě hledat nebude.
zkus to s tím šeptem, a u pediatra..
Jinak, E když brečela v čekárně společné pro 3dětské lékaře, chodily se sestřičky dívat, kdo to TAK řve, od narození 🙂 hlas jak zvon. Kolikrát mě píchá v uších. Kamarádka ji slyší bulet, když jdem kolem jejího domu, lidi se otáčejí :-*
fakt je, že některé děti jsou hlasité, naše mladší je taky hlasitější, kolikrát mě pobavilo, že mi někdo řekl jak moc křičí a já jim povídám "ale teď zrovna nekřičela" protože mě to pak už chvílemi ani nepřišlo 😅
i nahlas mluví ale slyší výborně, to vím... je fakt, že muž je z hlasitější rodiny a dcerka to má snad v genech, protože jeho rodina je v zámoří a skoro se nevidí, ale jinak se chová jak kopie tchýňky chvílemi 😅 hlasitě mluví a to pořád, nezastaví se...
takže možná je i varianta, že je hlasitější
u nás jednou zazvonil soused co bydlel o několik pater níže co se děje, že naše dítě neskutečně křičí... jsem nemohla pochopit, že to slyšeli až tam... ale jednou pro ni šel muž do školky, já doma nemocná v posteli, zavřené okno a najednou řev tak jdu na balkon a on tak 250-300 m od domu a ona řvala, musela jsem se smát, že ji je slyšet fakt tak daleko a to tu jezdí tramvaje i auta a bydlíme ve 2. poschodí
Já mám taky hlučné děti - oba kluci dvojčata jsou fakt hlasití, i když si o něco říkají, nebo se radují, ale hlavně, když se vztekají, tak člověku skoro praskají bubínky..A myslím, že slyší velmi dobře, jen se asi snaží prosadit..
Radu, jak to změnit bohužel nemám, taky bych ji potřebovala 🙂. Jen chci říct, že nejsi sama..
Když by špatně slyšela tak ny nereagovala na volání a chodila by úplně k televizi a dávala by jí nahLas. Moje dcera skoro neslyšela tak vím o čem mluvím. Sluch vyšetřujou takovým přístrojem.
@crazys souhlasím s @lu777 , některé děti jsou hlasitější.. Fakt nevím jak ty moje naučit normálně mluvit (ani ne potichu, jen normálně) a né aby jen ječely a křičely. A potvrzuje mi to i holčička z baráku, stejně stará jako můj syn. Ta prý byla od narození ukřičená a hlasitá je pořád a nejvíc. Ona nemluví ona křičí. Nevěřila jsem , že může být jedno dítě hlasitější než moje dvě dohromady - no a může.
@konidana jo, to určitě může... já leckdy říkám malé že nemusí křičet, že stojím vedle... a syn už xkrát pronesl když někam odešla s mužem: "jé to je ticho, viď mami? já nemám rád hluk"...
vtipné na tom ale je, že za poslední rok začal být taky hlučnější... naštěstí ale jen když je s ní....
ona je šikovná ale trošku se bojím jak zvládne mít ve škole zavřenou papulu 😅
Moja dcérka je tiež od narodenia strašne hlučná. Teraz má 2 roky, a mám pocit, že kričí celé dni. Ani nie žeby nahlas rozprávala, ale proste pre každú maličkosť strašne jačí, až ma niekedy zabolí v ušiach. Keď má zlú náladu, stačí aby som ju oslovila alebo jej niečo povedala, a dostane úplný amok a jačí a jačí...neukludní ju nič. Zvyčajne dokáže kričať aj pol hodinu v kuse, niekedy aj dlhšie. Už som z toho vážne niekedy na nervy. Od minulého mesiaca máme prenajatý byt. Vedla nás býva stará paní, teraz je u nej na prázninách jen 6-ročná vnučka, s ktorou sa kamaráti moje syn (7). A dnes keď boli spolu vonku, tak som začula, ako mu tá malá hovorila, že babičke to strašne moc vadí že Emmka kričí. Takže je asi len otázka času, kedy si vypočujem aj nejaké sťažnosti. Mám nájomnú zmluvu zatial na 1 rok, vraj potom sa mi predlži ak nebudú žiadne problémy alebo sťažnosti od susedov...čo teda asi budú. Bojím sa teda aj o bývanie a celkovo som z toho zničená, susedka si myslí, že tu dcerku bijem alebo čo. Ale čo mám urobiť ?? Malá je strašná nerváčka, rozhodí ju každá maličkosť a neutíši ju nikto a nič. Bohužial, knoflík na vypnutie nemá 🙄 Spomínanej pani susedke zase stále na chodbe šteká pes, ale to je v pohode, vadí tu samozrejme len moje ukričané dieťa. 🤐
@konidana
@lu777
@adrianka1712 Holky jsem ráda,že i někdo má hlasitější dítě 🙂 Já už fakt kolikrát mám chuť si dát špunty do uší.Ale zas je ticho,když spí....to je božské ticho 🙂
Když byly moji malé 3mesoce rozdělena se v čekárně u dr. Maminky mě tam litovala, že tak hlasitě dítě ještě neslyšely. Naštěstí není u břemene dítě. Co se týče hlasitého projevu tak. Má dcerka je taky hlučná fakt a ukecat též. Minule ji taťka říkal, že určitě vyhraje na táboře bobříka mlčení, myšleno. Ironicky.
@crazys já si někdy špunty dávala 😅 jako ono mít takové dítě od 6 od rána do 9 do večera je mazec, když tě z toho berou silné bolesti hlavy 😖
ale už se to zlepšilo, teď jí prostě učím, že mluví jen jeden, protože si hrozně i skáčou do řeči... a když je moc hlasitá tak vyhlásím přestávku a několik minut trénuje nemluvení... 😝 😅
no je po babičce, tchýňka je neskutečně ukecaná, té taky někdy musím říct, aby přestala mluvit, protože mám pocit, že bych se zbláznila 😅

Jen podíváním do ucha asi ne... Myslím, že se to dělá tak, že měří cosi nějakým přístrojem, která se dá k uchu, vydává bzučivý zvuk o různých frekvencíchí. A pak takovým tím klasickým způsobem, že dítě sedí, jedno ucho má přikryté, doktor se od něj vzdaluje a šeptá slova a dítě je opakuje..
Nic bolestivého jí určitě dělat nebude...
Nicméně bych asi začala s tím, že bych se svěřila pediatričce, nějak by to snad měla umět posoudit i ona a až pak vás případně pošle na ORL.