Hledám maminku, která by se podělila o neštovice. Brno
Hledám maminku, která by se chtěla podělit o neštovice 🙂 Brno a okolí.
Ahoj, děkuji za zprávu. Četla jsem, že infekční je jen snad první tři dny. Odkud jste? Vadilo by ti, kdybychom se stavili alespoň na chvilku mezi dveře? Mám 3-letého Kubíka.
jejda, to me mrzi, ja zrovna zitra musim jit do prace a do dvou to zrejme nestihnu ☹ To me moc mrzi. Ale dekuji za nabidku.
nechci se Vás nějak dotknout, ale nechápu proč cíleně nechat dítě nakazit, já se právě vždycky s dětmi tomuto vyhýbala, ono se to moc neví, ale ty neštovice nejsou zase až tak lehké onemocnění a může to mít i vážné následky,vím o čem mluvím tak ☹ , jako zdravotník jsem pár takových viděla,proč dítě tomu vystavovat?
@lady742 Asi proto, že je lepší je prodělat jako malé dítě, než jako puberťák nebo jako dospělý. U dospívajících a dospělých je vyšší riziko, že bude mít onemocnění těžký průběh (nejen infekce kůže, ale celková závažná infekce, možný je i smrtelný konec).
A chápu maminky, které nechtějí děti naočkovat proti neštovicích-doba chráněné imunity není zatím známa. Takže kdo ví. Možná stejně (i po očkování) onemocní ve třiceti a bude ta žena třeba zrovna těhotná a bude mít strach o své miminko. Naopak imunita u nakažených dětí je doživotní. U atopiků je možné ještě další projevování této nemoci a to pásovým oparem. Takže chápu proč maminky hledají úmyslně děti s neštovicemi.
Přikládám zajímavý článek k zamyšlení.
http://www.vitalia.cz/clanky/ockovani-proti-nes...

vypadáto, že můj prcek, má neštovice, teprve se to rozjíždí