Hnědé pigmentové skvrny u kojence. Jaký je jejich původ?
Dobrý den,
chci se zeptat, zda se někdo setkal u svýho mimča s hnědými jakoby pigmentovými fleky po tělíčku? A třeba byl u doktora a nebylo to NF1, ale prostě jen pigmentovky?
Děkuji za odpovědi!
Já NF 1 mám. Máš fotku těch skvrn?
Když jsem šla na genetiku se svým synem, měl ty flíčky taky asi 3, ale byly takové jako rozprskle. Já mám. Klasický flek s rovnym zaobleným okrajem. Syn NF nemá.
@werik153 a jen chci dodat, že s tím velkým na bříšku už se narodil a ten další na břiše, pak na zádech a zadečku se mu objevily během prvního měsíce a teď mu právě lezou další.., ale dokud jsem se na to doktorky nezeptala, tak nic neřekla.. teď ve čtvrtek už mi to nedalo, tak jsem se zeptala, co to je a proč se mu to dělá a řekla mi, že to nic není, že to teda budeme hlídat, ale že to teda řešit nemám, a teď cituji: “taky časem muže mít skoliozu, což pak teda patří k jedné chorobě”… tím mě dostala a já začala hledat🤦🏻♀️
Syn má 18 měsíců, jedna skvrna se mu udělala brzy po narození a dvě velké teď za poslední dobu. Doktorka taky řekla, že to budeme sledovat...
@majkym88 bohužel tě moc nepotěším. Ale ty skvrny co má tvůj syn, jsou opravdu typické pro Neurofibromatozu.
Každopádně nic nemusí být tak strašné, jak se píše na internetu. Skoliózu mám taky.
Doporučuji nechodit na kožní ale na neurologii. Nevím odkud jsi? Případně mi napiš do zprávy, pokud by jsi chtěla nějak nsvést co dál.
@werik153 a můžu se zeptat, co je dobré sledovat? Dcera má jednu takovou skvrnu od narození, tak abych vedela...

@majkym88 Dobrý den můj vnuk měl pigmentové skvrny,dceru strašili,že to jsou skvrny "bílé kávy" jedná mu zůstala,to máme,ale dědičné v rodině a ostatní zmizely,nebojte určitě se ztratí😍