Holka 4 roky horečka 39,4. Co dát?

nixie23
17. led 2020

Zdravím jdu si pro řadu. Dnes ráno holka měla zvýšenou teplotu 38. Stěžuje si že ji bolí v krku. Občas se napije snědla i trochu rizota k obědu dopoledne trochu rajské polévky a půl hrníčku čaje jinak trochu obyc vody. Podán Paralen pro děti trochu ji to slezlo dolů a spinkala... Teď teplota 39.4 je horká celá. Že ji je zima si nestěžuje pořád prikryta. Slyším jak dýchá a má zadelany nosik. Smrkame pořád... Bohužel jsem "jen teta" a přítel přijde domů až v 23.30 z práce domů aby ji někam vzal.... Co jí můžu dát jk ji mám pomoct nejlépe jak ji toho zbavit úplně. Na krk sem ji dala zábal z tvarohu to ji polevilo. Ale ta horečka mě děsí 😪 dekuji

martt
17. led 2020

@nixie23 Jestli máš doma Nurofen či Ibalgin pro děti, tak můžeš kombinovat s Paralen po 4 hodinach. Příklad - dala jsi paralen a po 4 hod ji vylítne znovu teplota na 39,4 tak dát nurofen a za další 4 hodiny můžeš zase paralen pokud ji znovu vylítne teplota na 39. Takhle mi to radily na pohotovosti. Jinak můžeš zkusit octové ponožky nebo jen namočit kapesník do vody s octem a dát mezi ručičky. Jinak když má takhle teplotu, tak ji neklesne až dolů, ale tak na 38 a to je také úspěch. Na pohotovosti nám i říkali, že není dobre aby z 39.5 skočila hned teplota na 37.

baris
17. led 2020

@nixie23 šla bych s ní večer na pohotovost. Tipuji to na angínu 😕. Já svým dcerám dávám pouze nurofen nebo Ibalgin na horečku. Někdo sráží teplotu zábaly (vlažnými), ale holky mají vždy i zimnici 🥴. Nejlepší je spánek a klid.

misicka1988
17. led 2020

@nixie23 Když už se mi nedaří srazit horečku léky, nejlépe mi vždy zafungovaly zábaly ( ne ledové). Sice to není nic příjemného, ale je to účinné.

nixie23
autor
17. led 2020

Zábaly mám určitě v plánu protože ručičky studený nemá... A pokud by mi klesla teplota na 38 tak budu skákat do stropu jen aby se jí ulevilo.. 😪 Zkusím kompilaci léků a uvidím... Pak zkusím zábaly... Pokud nám to ne klesne alespoň na 38 přítel s ní bude muset jet hned večer... Děkuji 🤗

nixie23
autor
17. led 2020

@martt a octove ponožky jak s nima prosím...? 🤔 Dekuji

eithelwing
17. led 2020

@nixie23 To kombinováni léků je fajn, plus ještě nurofen prý v těle účinkuje déle, proto je lepší, když vyjde na noc.
Ja tedy neletela ani s miminem hned k lékaři, i když byla vysoka horecka. Vetsinou jsme to probrali telefonicky. Ale náš pediatr byl na drátě skoro 24 hodin denně. 🤔 Blbý je ten víkend... Uvidíte, ať se brzy uleví!

martt
17. led 2020

@nixie23 Namoč kapesníky do vody s octem obal jim chodidla a na to ponožky. Uvidíš jestli ti to snese. Moji synové vždy brečeli. Takze jsem jim davala jen ty kapesníky mezi ruce a to zabiralo také. Klidně ten kapesník do ručiček můžeš dát v kombinaci s těmi léky. Oni než léky zaberou tak to trvá pul hodinu až hodinu.

nixie23
autor
17. led 2020

Bohužel jsem nurofen jsem nenašla mám jen Paralen pro děti... Takže kombinaci léků použít nemohu 😪 a do lékárny nemohu.... Nemam nikoho kdo by ji pohlídal 😪 takže dám znova Paralen a octove ponožky a zábaly 🤔 uvidím zda pomůže a pokud ne pojedem večer na pohotovost.... Děkuji vám za mocné rady 🙏🙏

rnika
17. led 2020

@nixie23 vlažné sprchy, ale kontrolovat si čas.... říkala mi doktorka, že na 10minut , ne míň, osprchovat ve vaně vlažnou vodou... ( ne úplně studenou...) pak osušit a normálně dát do postýlky ( n vyloženě chumlat do peřin,,, spíš jen deku) a pak ty octové ponožky, ty u nás zaberou vždycky...

klea81
17. led 2020

Nesrazet, hodně pít. Jídlo nedávat.

jijulka
17. led 2020

na pohotovost s ni muzes i ty, i kdyz jsi "jen teta", nemusite cekat do půlnoci

klea81
17. led 2020

@jijulka na pohotovost se chodí nejdřív třetí den 🙄zítra může být zdravá, cesta a čekání ji zbytečně zatíží

jijulka
17. led 2020

@klea81 pokud ma anginu, tak do 3.dne nevydrzi. Jinak s tebou souhlasím.

suromana
17. led 2020

Já u syna srážím teplotu až od 38,5, jinak kombinace paralen nurofen po čtyřech hodinách, pokud máte jen paralen tak pozor na dávkování. Na pohotovost nebo k doktorovi jezdím až třetí den, většinou jde spíš o virózu a na to vám stejně doporučí jen srážet teplotu. (Ale pokud by nešla teplota srazit a furt lítala vysoko, tak jet dřív). Nurofen koupit zítra ráno, tam nám doktorka u čtyřletého dítěte doporučila koupit ten od šesti let a dávkovat váha děleno čtyřmi 3x denně (u syna to bylo 18 kg : 4 = 4,5 ml 3x denně), že ten pro menší děti je zbytečně poddávkovaný. Dokonce nám to tak spočítala i magistra v lékárně.

suromana
17. led 2020

I když lékárny v supermarketech bývají ještě otevřené, tak ať tam přítel ještě zkusí koupit ten nurofen.

jijulka
17. led 2020

@suromana vaha/2 po 8h.

martt
17. led 2020

@klea81 Pokud ji k tomu boli v krku tak 3 dny by vydržet nemusela. Synovi jeden den odpoledne vylitli horečky na 39, bolest v krku. Noc byla šílená. Rano jsme jeli hned k doktorce a tam rekla strepkokok, jak vyšitej. Vzala ještě radši výtěr, nasadila antibiotika. A ještě ten večer mu bylo lip. Jinak souhlasím, že pokud k tomu nejsou žádné další příznaky, tak na pohotovosti s tím moc neudělají.

martt
17. led 2020

@nixie23 A nedělá přítel třeba ve městě, kde mají pohotovostní lékárnu, že by se tam stavil pro ten nurofen. Pokud ji horečka nepoleti ještě na horu. Tak zkuste vydržet do rána. Moji kluci občas měli jeden den vysoké horečky nad 39 a druhy den už třeba jen 38 a třetí den žádné. Ale pokud ji boli v krku tak bych s ní jela rano. Ono zas v noci kolem půlnoci se s vámi moc nebudou chtít na pohotovosti bavit.

klea81
17. led 2020

@jijulka asi jak kdo 😇naše mudr řekla, že máme chodit až 3.den,první den nepozná angínu ani doktor a v krku bolí i při viroze

klea81
17. led 2020

@martt hm, tak někdo nevydrží a my chodíme k mudr jen na prevence 😉

jijulka
17. led 2020

@klea81 ja teda anginu od pohledu poznam i prvni den a to nemusi byt ani povlaky. A kdyz neni justita existuje streptest. Ja teda potkala víc tech s anginou, co skutecne nevydrzi... max do večera.

suromana
17. led 2020

@jijulka
To by bylo moc, měli jsme to 4,5 ml po 8 hod.

suromana
17. led 2020

@jijulka
Streptest není úplně šťastná volba, bohužel spousta pediatrů na základě tohoto testu píše zbytečně ATB, pozitivního streptokoka má v krku totiž i úplně zdravé dítě, v populaci myslím až 80% lidí. Nechala bych raději udělat CRP, to většinou víc vypoví o tom, jestli jde o virovou nebo bakteriální infekci.
Bolest v krku je typická i pro virové infekce v krku, opravdu to vždycky neznamená automaticky angínu, ta zase tak častá není.

jijulka
17. led 2020

@suromana nebylo by to moc. Je to presny vypocet podle hmotnosti, je na to vzorec . A ad dg anginy a lecbu crp se dohadovat nehodlam.
Mam svy zkusenosti, vc lekarskyho vzdelani a tyhle poucky me vzdy akorat... 🤯

nixie23
autor
17. led 2020

Tak sme daly ve 4 Paralen a v 8 nurofen.. Teplota ji klesla takže zábaly ani ocet sme nepotřebovali. Uvidíme ještě jak ji bude ráno 🙏 děkuji za rady 👌

nixie23
autor
17. led 2020

@martt sehnala sem hlídání takže nurofen sme zvládly dát a teplou ta nám klesla krásně dolů 🙏🙏😊😊

nixie23
autor
17. led 2020

@klea81 tk je právě ono ona má horecku jeden den... Nebo ji je špatně jeden den že má třeba průjem a druhý den jak kdyby se nic nedělo 🤷‍♀️ takže uvidíme jak na tom Budem ráno 😊

suromana
17. led 2020

@jijulka
Já jsem tedy jen obyčejná zubní lékařka, ale mám pár kamarádů pediatrů a ty streptest a následné automatické nasazování ATB hlavně u starších kolegů neskutečně štve. No a na ten nurofen ještě mrknu, ale počítala to i lékárnice, když jsem chtěla ten od šesti let pro čtyřleté dítě a taky spočítala 4,5 ml.

ilonne
18. led 2020

@jijulka vzdej to, vždyť jsi "jen" doktorka s dlouholetou praxí 😁😁😁. Pan Google je chytřejší 😁.

martt
18. led 2020

@nixie23 To jsem ráda, že vám to zabralo. Dej pak vědět jak malý je. Myslím na vás a držím palce ať už je dobře.