icon

Holky, kdo dáváte Ventolin? Jak často děti dýchají?

petulka25
7. lis 2014

ahoj maminky prosím kdo dáváte dětem do inhalátoru ventolin? jak často dýchají a jsou nějaká rizika,děkuji?

dana3262
7. lis 2014

@petulka25 ja jim ho dávám při dlouhodobém (tj víc než týden).drazdivem vysilujicim kašli. Většinou stačí 2-3x denně tak 3-5 dní. Rizika neznám, ale hrozně jim to pomáhá. Sama jsem brala ventolin tabletky 2x denně asi 2 roky v kuse.

petulka25
autor
7. lis 2014

@dana3262 no donesla mi ho kamarádka-takže ho nemám od dr!!!!!! takže ho mám dát do inhalátoru a 2-3 krát dennně,ju? děkuji

kyti75
7. lis 2014

Nam ho dal dr. Foukali jsme dlouhodobe, zadne nasledky, moc pomaha. Nejlepsi foukat na noc, pokud kasle hodne, tak i rano. Nevysadit najednou, ale treba po 3dnech foukat uz jen 1x, po dalsich 3dnech vysadit.

veronikaka
7. lis 2014

@petulka25 Ventolin užívá malá na astma. Jedná se o kortikoidy (uměle vytvořené hormony) a bez lékařského doporučení bych to dítěti sama nenasadila. Určitě bych zašla na alergologii.

veronikaka
7. lis 2014

@petulka25 Ještě k těm následkům - já si osobně myslím, že se malé začaly kazit po inhalování zuby. Máte někdo podobnou zkušenost? A to si vyplachuje pusinku.

anushka111
7. lis 2014

@petulka ventolin má i vedlejší negativní účinky, dceři po něm bylo nějak divně a plakala, kamarádka co ho používá zažívá to samé. Já bych ho bez porady s doktorem nedávala, tohle není žádný sirup na kašel ...

anushka111
7. lis 2014

http://www.lekarna.cz/ventolin-inhaler-n-inhsus... tady je příbalový leták včetně těch nežádoucích účinků

ange_de_la_morte
8. lis 2014

Asi by to chtělo doktor , ideálně alergologa 😉 nemyslím že je to zrovna typ léku který by jsi měla ordinovat svým dětem sama. Čím méně kortikoidů tím lépe, a musí to být už sakra důvod pro léčbu kortikoidů a samozdřejmě nežádoucích účinků může mít dost. A pokud to máš pro sebe tak to už radši přes alergologa Symbicot, je to menší zlo.

bera28
8. lis 2014

Ventolin není kortikoid, ale bronchodilatátor. Tudíž má okamžitý nástup účinku a není nutné jej vysazovat postupně. Každopádně je to lék, který bych si v žádném případě netroufla podávat komukoliv bez porady s lékařem.

dana3262
8. lis 2014

@petulka25 musi ho samozřejmě předepsat lékař.

tanyya
8. čer 2017

dlouho mi to nedocházelo, ale ano, má vedlejší účinky... Dcera ho bere asi od pátého měsíce a až teď mi dochází (zrovna jako dnes) že v ten den, kdy jí nasadím maximální dávku, to znamená 2-2-2 tak je plačtivá, agresivní, nespokojená... dokáže desítky minut řvát v kuse, myslím, že to nějak působí na hladinu adrenalinu nebo něco... bohužel to ale dávat musím, abych zabránila zánětu průdušek, ale radost mi to nedělá.

ljubaa
Odpověď byla odstraněná
denisaaf
2. pro 2025

Ahoj, taky používám u sebe Ventolin a musím říct, že mi funguje skvěle – rychle uleví, když se mi hůř dýchá. U dětí se obvykle dává jen podle doporučení lékaře a podle toho, jak často mají potíže. Většinou je to jen pár vdechů při akutním zhoršení, ale určitě bych se držela přesného plánu od pediatra. Rizika jsou minimální, pokud se dodržuje správné dávkování – nejčastěji se může objevit lehký třes nebo bušení srdce, ale rychle to odezní.

A hlavně je důležité používat opravdu kvalitní a ověřený Ventolin, protože jen tak máš jistotu správné dávky a účinku. Nekvalitní inhalátor může dávkovat nepřesně, ztrácet účinnost nebo být špatně skladovaný, a u dětí je spolehlivost opravdu zásadní.

Právě proto si svůj inhalátor Ventolin objednávám pouze v této ověřené online lékárně
👉 https://health-delivery24.com/categories/Asthma..., vždy rychlé dodání, skvělá cena a jsem velmi spokojená s jeho účinkem! ❤️