Horečka bez rýmy a kašle. Máte zkušenost?

kassandra1
23. srp 2019

Ahoj, máte prosím někdo zkušenost? Syn skoro 3 roky má z ničeho nic horečku 39, po čípku klesla a znovu stoupá. Nemá rýmu, kašel, nezvrací, nic ho prý nebolí. Šestou nemoc už měl. Chodí do kolektivu.

denca033
23. srp 2019

@kassandra1 možná přehřátí. Ať hodně pije.

kassandra1
autor
23. srp 2019

@denca033 My právě dneska vůbec nebyli venku, takže přehřátí to být nemůže.

lolam10
23. srp 2019

Sledujte zda se objevi vyrazka a nechodila bych mezi deti par dnu.muze to byt nemoc ruka noha(nevim jak dal😉)...

bubbi
23. srp 2019

Naše šestiletá to měla podobně minulý týden. Normálně horečky nemívá, to už musí být, když má aspoň zvýšenou. A jeden den odpoledne to začalo tak, že nebyla ve své kůži a večer mi ležela v náručí jak hadrová panna s teplotou přes osmatřicet. Nekašlala, nesmrkala, nic ji nebolelo. Do rána se z toho vyspala a byla jak rybička. Po dvou dnech si ráno a večer stěžovala na bolest hlavy, tak jsem jí vždycky dala Nurofen, ale od té doby je už klid. Sama nevím, co to mohlo být...

te_reza
23. srp 2019

Pije, jí? Holka když má dlouho teploty, mívá buď zánět středního ucha nebo angínu

darkwitch
23. srp 2019

Me se občas stalo, že ryma se rozjela az druhý, třetí den teplot...

kassandra1
autor
23. srp 2019

@te_reza Jí i pije normálně. U toho ucha nebo angíny by ho bolelo v uchu nebo v krku, ne? Nebo to je až později?

jironymou
23. srp 2019

@kassandra1 my meli 14 dni zpatky... prvni 4 dny horecky...az na 40citky... po 4 dni zacal prujem a pak se pridalo zvraceni...a tahle jsme to meli 8dni :-/ jsem z Libereckeho kraje a prej tu radi nejaka viroza...

martt
23. srp 2019

@kassandra1 Můj syn to takhle občas má zhruba dva dny horečky 39 a pak je zas klid. Když jsem se na to ptala doktorky tak rikala ze to je taková dvoudenní viroza. Jinak můj mladší syn měl vysoké horečky a zjistili mu zánět mocovyho měchýře.

jannym
23. srp 2019

Pred par dny mel syn tri dny skoro 40, pak klesla teplota a osypal se drobnou cervenou vyrazkou na horni casti tela, za tyden byl ok, jmenuje se to myslim pata nemoc

ela90
23. srp 2019

Dcera necelé 3r, taky ke 40 horečky a na další den jsem zjistila, ze roste petka. Do te doby jsem o žádném rostoucím zubu prakticky nevedela.

te_reza
23. srp 2019

@kassandra1 mě řekla že jí to bolí až když už pro ni byla bolest nesnesitelná

nik1
23. srp 2019

Já to řešila u dvouleťáka před dvěma dny. Od rána horečky 39, Nurofen jsem dávala po šesti hodinách a vždycky to zase stoupalo, ale další ráno ta teplota najednou klesla a hotovo. Žádná rýma ani kašel, jedl celkem dobře. No, asi aby nebyla nuda.

linee
23. srp 2019

Ted radi viroza, horecky na 2-3 dny, bez rymy a kasle a opet ok. Muze to byt tato viroza, nebo nemoc ruka-noha nebo x-ta nemoc. Zanet mocaku, zanet ledvin a nebo i zuby:( At hodne pije, jestli se ti to nebude pozdavat, zajdi o vikendu na pohotovost.

setba
23. srp 2019

Syn nel toto taky ve třech letech, těsně před odjezdem na dovolenou...trvalo to nakonec týden, vždy po 12 hod mu vyšla teplota, měl až 40st, nikde jsme na něm nic nenašli, ani obvodacka.

zelenaesmolda
23. srp 2019

@kassandra1
nemusi ho bolet ani ucho,ani krk.ja mela naposled anginu cca 2 roky zpatky a vubec me nebolelo nic,jenom vysoka horecka kolem 39...

bendys
23. srp 2019

Male takhle začal zanet ledvin.. vse ok, bez bolesti. Jen horečky.

michaela_2
23. srp 2019

@kassandra1 muže to být jakákoliv viróza (rýma muže začít až později)
Jinak pokud měl šestou nemoc, tak ještě je pata a sedma 😃 a sedmou jde myslím chytnout i opakovaně (tak uvidíte, jestli se objeví vyrážka 🙂)
Jde mu predklonit hlavička na hrudník dobre?

iivetaak
24. srp 2019

Dcera měla takhle vysokou horečku a byl to akutni zánět ledvin.. vzala bych moč a jela k doktorovi. Bylo to u nás pak dost ošklivý. Ať je brzy líp

luckylee
24. srp 2019

Syn bude mit 3,5 a za posledni rok to mel uz parkrat ze mu vyletela teplota a drzela se 1-3dny a pak zas dobry a nic k tomu.
Ale my to nesrazime.On se z toho proste vyspi a hlavne dost pije.Tak tezko rict jestli se ty bacily tim zahubi driv nez se neco rozjede.Nicmene miva to pred nejakou navstevou nebo akci na kterou se dost tesi.A nebo ze stresu.

montelvina
19. zář 2019

@kassandra1 mívaly jsme to běžné ...dvakrát do roka druhy den byla horečka nejhorší třetí den klesla a bylo po viróze...doktrorka vždy říkala po 3 dnech kdyz horečky neustupuji je třeba řešit ...teploty jsou běžný projev imunitního systému četla jsem že druhy den je horečka nejvyšší protože páli všechny viry v těle ...mívala jsem dřív starosti tet ve školkovem období jsou větší starosti a vzpomínám na období horeček kdy se ťelo syna umělo ještě bránit

kassandra1
autor
19. zář 2019

@montelvina Třetí den měl syn průjem a malinko vyrážku v obličeji, čtvrtý den měl už rýmu a kašel. Mladší to pak chytil od něj a mělo to stejný průběh.

alcar
19. zář 2019

I kdyz uz je vyreseno, tak tady napisu jeste info. Ted jednomu synovi vyskocila teplota. Zniceho nic, bez rymy a kasle. A vecer koukam, ze ma natekle dasne a afty na jazyku...takze u nas aftozni stomatitida.