Horečka u batolete. Proč tak kolísá, a co dceři může být?

nock
27. lis 2023

Zdravím, dcerka má od soboty večer horečky. Měla nad 38 a když dam čípek, horečka se ji sníží ale pak se ji zase zvýší a takhle dokola. Dnes v noci měla už 39 horečku, když jsem ráno volala doktorce tak mi řekla ze já mám poznat jestli k ni mám jet nebo ne ale ze by to klidně mohla nechat i na zítra ze je to na mě. Rozhodla jsem se tedy počkat do zítra. Nemá žádné jiné příznaky jen horečku. Prijde mi divné ze ji to takhle kolísá a vždy když se horečka sníží číslem tak se pak zase zvýší a po 6 hodinách cca dávám další. Dnes budeme kupovat sirup.
S čím chci poradit: proč ji to takto kolísá, co by ji asi tak mohlo byt a na jak dlouho tu horečku cca má? Pokud někdo zažil a jaké mate zkušenosti se sirupem vs čípek.

nock
autor
27. lis 2023

Malá nechce vůbec pít normální pití ale díky bohu alespoň mm pije. Papat se ji taky moc nechce, včera spapala alespoň jogurt😕

nock
autor
27. lis 2023

Malé bylo 11 měsíců

tami91
27. lis 2023

@nock to můžou být klidně zuby, nase malá měla takové horečky a nechtěla jíst vždy, když se prorezavaly. Pokud budou horečky i zítra, pro klid duše s ní k dr zajed, ať udělá crp. Držím palce, ať to brzy ustoupí🙂

kristyn86
27. lis 2023

Neboj,je to uplne normalni,ze horecku srazis a po nekolika hodinach se zase vrati. Takhle to muze byt nekolik dni. Hlavni je,ze se teplotu dari srazet,protoze pak jsou taky stavy,kdy horecka ne a ne klesnout nebo je zpet treba za hodku,dve. Cilem neni ani srazit horecku na 36,6. Jen snizit. Telo s necim bojuje a do urcite hodnoty je vlastne horecka prospesna. Pokud dite treba neboli hlava,teplota se bezne zacina drazet az kolem 38,5. Do te doby je dobre ji nechat. A vyse uz zase telo vycerpava. Kdyz neni kasel a ryma,muze to byt angina nebo se ti treba po par dnech osype a bude z toho nejaka detska nemoc. Uvidis zitra u doktorky. Jo a kdyby teplota nesla srazit,tak muzes po 3-4 hodinach stridat Nurofen a Paralen.
Jinak deti mi pri zadne nemoci nechteji jist. Ani ja nejim,kdyz mam horecku.

bereni
27. lis 2023

@nock zrovna jsme neco podobnyho resili. Dcera 11 mesicu mela horecky prvni den, kolem 38,5 - to jsem myslela, ze bude od zubu, protoze je porad rukou lovila v pusine. No ale treti den byla horecka az 39,7, na pohotovosti dle moce a crp zjistili bakterialni zanet v mocaku - babicka nam jeden den hlidala, kdyz jsem byla u zubarky a dceru nechala asi dele nez bylo nutne v pokadene plince, no a dostalo se ji to do moc.ustroji. Pecicka 👍 kazdopadne dostala ATB a uz je dobra, ale pani mame jsme dekovali hodne.