icon

Hypotonie

irenqa2
10. bře 2016

Dobry vecer maminky,jelikoz v mem okoli neni nikdo,jehoz dite by melo hypotonii,obracim se sem. Syn ma dva roky a mimo jinych zdravotnich problemu mu diagnostikovali hypotonii a vyvojovou retardaci. Ma dva roky,nechodi,nemluvi,sice spoustu veci chape a leccos jsem ho naucila,ale ani sami doktori mi nedokazi rict,kdy se z toho dostane,nebo jestli vubec nekdy,tak hledam maminku,ktera ma doma hypotonika nejlepe uz starsiho,aby mi rekla jak to probihalo,jak se zlepsoval/zhorsoval. Vim ze je kazde dite jine,ale psychicky to nekdy nezvladam :( dekuji

Strana
z2
yagga
23. čer 2016

@yagga tedy chodite, mobil mi to připisuje

yagga
23. čer 2016

@petul.a máš fb ?

terezapetrova
23. čer 2016

@petul.a ze se sem zase drze cpu 🙂 nam lazne /Klimkovice/ napsali "jen" na hypotonii a hodne opozdeny PMV a pojistovna uznala takze bych to zkusila 🙂 navíc jsem mela pocit, ze se posuzovani snad malinko zmirnilo

terezapetrova
23. čer 2016

@yagga co to je prosim neurologicka spal? 🙂

yagga
23. čer 2016

@terezapetrova Spal je jméno neurologa. Když jsme ze stejného města tak už se Peti ptám na konkrétní osoby 🙂

petul.a
26. čer 2016

@yagga Ano, na neurologii chodíme ke Spalovi. Na fyzioterapii a na ergoterapii do berounské nemocnice 😉

petul.a
26. čer 2016

@terezapetrova Díky, zkusím to tedy znovu 🙂

yagga
27. čer 2016

@petul.a a jsou v nemocnici dobrý?

yagga
27. čer 2016

@petul.a uvažují ještě nad horovicema

petul.a
29. čer 2016

@yagga. Jj, v berounské nemocnici jsou skvělí, navíc je to teď nejmodernější rehabilitační centrum ve střední Evropě 🙂

terezapetrova
29. čer 2016

@yagga dekuju tak jsem zase byla moc zvědavá 🙂

yagga
29. čer 2016

@petul.a a ke komu chodite jestli to není tajné 🙂

petul.a
30. čer 2016

@yagga Na ergoterapii k paní Koškové, na individuální fyzioterapii k paní Zýkové. U hromadného tělocviku se terapeutky střídají. A na kontroly k RHB doktorce MUDr. Brabcové.

yagga
30. čer 2016

@petul.a no vy toho tedy máte... k Zikove jsme zrovna objednani a jaká je?

petul.a
12. črc 2016

Nevadí, když se znovu pochlubím? Pár střípků z posledních dnů 🙂

Ta fotka z lodi je spíš pro pobavení - to je totiž Milka loď :D Tady vidíte, k čemu se kvůli dítěti sníží matka, nota bene matka matka dítěte s postižením :D Komerce jak sviňa!!! MegaMilka na lodi, loď bučela, vyhrávaly se reklamní předměty a samozřejmě čokoláda, zmrzka zadarmo - samozřejmě Milka zmrzka... z přehrávače zněly hity Michala Davida, ABBA apod. (ale ty já ráda a k takovýmhle akcím prostě patří 😉) :D No ale byla to sranda a malá byla skvělá, užila si to, čili já samozřejmě taky 😉 A hlavně - vůbec na ní nebylo vidět, že má nějaký problém, ať už hypotonii či autismus. Pro ostatní v tu chvíli byla prostě standartním dítětem. To je pro mě možná skoro nejvíc.

yagga
12. črc 2016

@petul.a uz jsem se lekla ze jste to všechno stihly za jedeme den, pak jsem si znovu přečetla střípky z posledních dnů... No super hlavně že si to malá užila. A dokážu si představit jak ti bYlo skvělé když zapadla. U nás sice rozdíl není na první pohled úplně vidět, mají ho za mladšího,ale když řeknu ze mu jsou dva tak ten údiv stojí za to....

petul.a
24. črc 2016

Ahoj 🙂

Tak jsme byli na táboře s dětmi s postižením. Neskutečná záležitost. Některé děti byly i z dětského domova. Strašně moc nám to dalo 🙂 Popsala jsem to do článku na svém blogu. Snad nevadí, že se tu o něj podělím.
http://jungmannova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=53... 

yagga
24. črc 2016

@petul.a je to je super, že jste si to tak užili. My už máme konečně po operaci nosní mandle, teď už jen počkat zda to bude mít očekávaný přínos.

irenqa2
autor
1. srp 2016

I my si uzivame leto,kde je hlina,kameny,voda,pisek,musime zastavit,miluje to,v.zari jdeme na vysetreni kvuli autismu,na podzim nas ceka operace ledvinnych.panvicek a pupecni kily.

yagga
2. srp 2016

@irenqa2 ahoj, my máme také oblíbené kameny hlavně když je může házet do vody. Co chůze uz máte nějaký posun? Páťa,začal po odstranění mandle zase zvatlat-opakuje oslabily baba mama nana tata,sice bez dalšího konkrétního významu ale snad se brzy posuneme dál.

danielama
3. srp 2016

@eficenka Dobrý den, mohu tatkéž moc poprosit o pár tipů, jak jste nabízela paní v příspěvku výše? Mám holčičku 13. měsíců, která se zpočátku vyvíjela v normě co se týče pasení koníků, úsměvu, přetáčení na bříško a zpět a poté se zasekla. Napadla mě souvislost s očkováním - v té době dostávala hexu i Prevenar. Nicméně neuroložka se mi vysmála. Byla jí diagnostikována hypotonie - nikdo nám nevysvětlil proč jí má, o co se jedná, zda už jí má od narození či ne.....žádné jiné vyšetření za sebou nemáme, v současné době jsme na neurologii sledováni (cca každé 3 měsíce), chodíme na RHB - cvičíme vojtovku asi něco přes měsíc. Malá se asymetricky plazí, za posledních 14 dní udělala velký pokrok v tom, že si stoupá (ale ještě je při tom taková rosolovitá), sedí a jde na čtyři (kde se urží chviličku), ale zatím neleze. Stále hledám info na netu a je mi z toho co o hypotonii nacházím špatně, nicméně fyzioterapeutka i neuroložka mi říkají, že za nějakou dobu ani nepoznám, že byla malá takto opožděná, tak jim chci věřit, ale pořád v sobě mám červíka pochybností ☹ Budu moc ráda, pokud mi napíšete nějakou radu, zkušenost, doporučení.....Mockrát děkuji 🙂

danielama
3. srp 2016

@eficenka ještě jsem zapoměla dodat, že po psychické stránce se zdá být úplně v normě - umí běžné dětské hry typu paci paci,....a umí první smysluplná slova (máma, táta, .... jak dělá pejsek, ovce,...)

Strana
z2