icon

Ibalgin pro děti: Je bezpečné podat další dávku dříve?

1velrybka
17. srp 2024

Dobrý den/ahoj, asi mám hloupý dotaz, ale spíš se potřebuju ujistit. Dcera (10 let/150 cm/40 kg) má horečku. Vím, že jí můžu dát celou tabletu Ibalginu 200 mg, ale dala jsem jí jen (trošku větší) půlku. Čas od času ji bolí hlava (ne často) a vím, ze půlka jí stačí. Teď u horečky (38,3) to také zabralo, ale bohužel (logicky) nepůsobí tak dlouho a už zase horečka vylítla. Když se může dát další tableta po 6 hodinách (a zároveň 3 tablety během 24 hodin), mohu dát další tabletu již po 4 hodinách? Logicky se zdá, že ano, když měla půlku, ale raději se ptám.

lv
•
17. srp 2024

Pokud máš Panadol/Paralen (prostě Paracetamol účinná látka), byl by lepší ten, celá tableta. Jinak bych se snažila ještě vydržet, ochladit sprchou třeba.

kristyn86
•
17. srp 2024

Nejsem zdravotnik,ale rekla bych,ze muzes. Ja bych to tak udelala. Takhle jednorazove by se stejne nic nestalo a urcite ji nepredavkujes. Popr.,kdybys mela Paralen,muzes to prostridat.

jipe
•
17. srp 2024

ibalgin se nemá půlit, ne? Ta účinná látka není v té tabletě rovnoměrně na půlky rozdělená. Dala bych po 4 hodinách půlku paralenu 500, ten se půlit může, je tam i rýha

elesse
•
17. srp 2024

Ibalgin se pulit nema a ma se davkovat podle davkovani, pak by stacil. Takhle ji jeste zbytkovy zustane, das ji dalsi, zas nebude fungovat jak ma… od toho je davkovani

marketa1218
•
17. srp 2024

@1velrybka já jsem spíš pro paralen než ibalgin jestli máš.

zmrzlinka
•
17. srp 2024

Jestli ma 40 kg ,tak ji půlka 200 mg nemůže zabrat.Normalne ji dej celou.
Při horečkách je dobrý střídat dvě účinné látky a to Ibalgin a Paralen.Klidne po 4 hodinách když je potřeba.Jednou dáš Ibalgin 200 mg a po druhé zase celý Paralen.

exbordelar
•
17. srp 2024

Ja se ridim pravidlem:
Paralen: 10 - 15 mg / kg / 1 davka / à 6 h
Ibuprofen: 5 - 10 mg / kg / 1 davka / à 6h

Tj. v pripade tve 40kg dcery:

Paralen 500 mg: 1 tbl (tj. jedna davka minimalne 400 mg a maximalne 600 mg)

Ibuprofen 200 mg: 1 - 2 tbl (tj. minimalne 200 mg a maximalne 400 mg v jedne davce)

Pri celodennich vysokych horeckach bych stridala ibuprofen 1tbl, po 4h paralen 1 tbl, za dalsi 4h ibuprofen 1 tbl. Nad 40st bych dala 2 tbl. ibuprofenu.

1velrybka
autor
•
18. srp 2024

Holky, moc díky za reakce. Nakonec jsem skočila do lékárny pro Paralen 500 (dala dle návodu a rady lékárnice celou, měla před 20.hodinou totiž 39,4. V noci pak po 5,5 hodinách dostala celý Ibalgin 200 (při 38,1). Teď ráno je zatím ok,jen má hrozný průjem. A ještě jsem koupila Nurofen 100, abych nemusela půlit Ibalgin (Když bude někdy potřeba nato bolení hlavy).

eliss232
•
19. srp 2024

Také bych ještě počkala a zbytečně dítě nedopovala léky, pokud to tedy není opravdu nevyhnutné. Vlažná sprcha umí mnohokrát pomoci mnohem víc.

elesse
•
19. srp 2024

@eliss232 na 39 nepomuze vlazna sprcha🤦‍♀️