Imunita u dětí. Co se Vám osvědčilo?

darimil
2. říj 2020

Zdravím, mám skoro tříletou dcerku, která od září chodí do školky. Od té doby taky má lehkou rýmu. Není to konec světa, počítala jsem s tím, že to tak bude. 🙂 Ale stejně začal podzim a já bych jí chtěla nějak podpořit imunitu. Poradíte mi, co se Vám osvědčilo? Nejlépe něco ve formě sirupu nebo bonbonků. Pilulky mi zatím nepolkne. Moc děkuju. ☺️

ivis_b
2. říj 2020

@darimil ja davam rybi olej od Mollers, vitamin C a probiotika od Biopronu. Davat bonbonky ve trech letech mi prijde zbytecne, z vetsi casti je to proste cukr.

jipe
2. říj 2020

synovi je 5,5, po různých imunoglukanech apod. z lékárny,kdy jsem efekt neviděla, ted dávám jen rybí olej, C a bylinkový sirup (Alta herba). Zatím nemohu soudit, bylinky máme krátce, ted se vyhrabal z rýmičky, tak snad chvilku ve školce vydrží

kachna_b
2. říj 2020

Ideálne je podporovať imunitu prirodzene. Zdravá strava, ovo-zel, nepreháňať to s cukrom a spracovanými potravinami, otužovanie, zbytočne dieťa nenavliekať do vrstiev ale radšej menej funkčných, veľa pobytu vonku. Super je domáce pickles (kvašená zelenina, zelí) Inak my, keď mám pocit, že je treba imunitu podporiť tak rybí olej (dobrá je Rosita, prípadne nejaký olej z malých rybiek, kvôli kontaminácii), Betaglukany, probiotika (top sú Gut Pro, ale je to jednorázovo veľká pálka, ale na druhú stranu vydržia dlho, prípadne BioKult Infant) Vit. C (ideálne vo forme kvasenej zeleniny, alebo nejaký raw C,)

martt
2. říj 2020

@darimil Já jsem synům zkusila koupit Bactrobal, jsou to ústní probiotika a musím říct, že nám to na nemocnost pomohlo. Ale je pravda, že byli často nemocný s rýmou nebo kaslem.

jednaholkaa
2. říj 2020

@kachna_b Super rada s tou kvasenou zeleninou. Uz se k tomu taky konecne chci dokopat 🙂

antilopkax
2. říj 2020

Zkoušela jsem vše možné včetně preparátů od imunologa. Od září do března měl vždy ATB minimálně 1x za měsíc. Nevydržel ani půl září. Letos jsem nedala nic a 5 neděl chodí do školky a nemá ani rýmu. Navíc zvládl i nemoc bráchy a nechytl to od něj.
Takže za mě pomáhá jen čas. Letos chodí 4. rok.
Případně vrozené dispozice.

ninolleta
3. říj 2020

Já dávám synovi na podzim Preventan junior, ale je starší, tak nevím od kolika to je. Ale určo bych přes zimu dávala vitamín D v kapickach a i dospělí by ho měli jist, ale v tabletách samozřejmě. Jinak je fakt, že když syn nastoupil do školky, měl prakticky od podzimu do jara rýmu i kašel a to každoročně. Zlepšilo se to najednou až ve škole. Lékař nám říkal, že ty děti se prostě musí promořit, ať s tím počítám. Ale co dobře funguje, je otuzovani, klidně přirozeně, nemyslím ráno pod studenou sprchu. Já jako dítě jsem brzy začala s krasobruslenim a vůbec jsem nevěděla, co je nachlazení díky tomu. Syna, když jsem začala brávat pravidelně na lyže v zimě, tak byl taky pak odolnější.

marketanova
13. říj 2020

U nás pravidelné dávky probiotik, většinou od firmy naturevia.cz