Inhalátor pro děti, máte zkušenost?

janulazaynab
30. pro 2013

Ahoj,
omlouvám se, pokud je zde podobné téma někde v diskuzi, ale dala jm vyhledat inhalátor a nic pořádného mi to nenašlo.
Dnes nám dětská doporučila pořídit si inhalátor - Mikuláškovi s největší pravděpodobností začíná astma a Ali má už měsíc v kuse rýmu, která nejde ani pořádně vysát odsávačkou. Zítra si jdu do lékárny pro Omron C801 Kid. Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s inhalátory a hlavně, co do nich dáváte? Dětská mluvila o vincentce, ale určitě je víc možností, tak se chci nějaké rady.
Moc děkuji 🙂

leg
30. pro 2013

Ahoj, my máme inhalátor kompresorový od Omronu a jsem s ním moc spokojená. Malé v září vyndali nosní mandli a pak jsem hned zakoupila inhalátor. Začala chodit do školky a od té doby byla nemocná jen 2 dny a to s lehkou teplotou. Nevím, jestli se jí ten stav zlepšil tak po tý operaci a nebo také díky tomu, že ob den inhaluje. Do inhalátoru dávám především vincentku a když má kašel tak, tak i do vincentky přidám pár kapek mucosolvanu. (působí pak přímo v plicích a nekazí žaludek).

marty2008
31. pro 2013

Mi taky máme omron kompresorový a jsme snim spokojeny.Inhalujou obe deti.

myskin
31. pro 2013

My máme ultrazvukový Projet (firma Artsana) a jsme spokojený. Ultrazvukový jsem kupovala proto, že jsem ho chtěla používat i pro mimino když spalo, dala jsem ho tak aby vyfukoval k nosu. Ultrazvukový je bezhlučný, kompresorový je hlučný dost. Tím nechci hanět kompresorový, u nás rozhodla ta hlučnost. Inhalovali jsme jenom vincentku.

dezyre
31. pro 2013

My máme taky Omron jako @leg a jsme spokojení 🙂

janulazaynab
autor
31. pro 2013

@leg
@marty2008
@myskin
@dezyre

Díky za odpovědi. Já jm jela pro inhalátor dnes a měla jm na výběr Omron komperosvý ten pro děti nebo o trochu výkonnější i pro dospělé, ale nakonec jm koupila dětský - dívala jsme se s dětma na youtube a měli tam zrovna toho medvídka, tak se na to moc těšili. Nakoupila jm zásobu vincentek a dnes už inhalovali každý dvakrát.
Musím ale říct, že Ali už se opravdu po těch dvou inhalacích zlepšila a to se dusila celou noc a včera se málem udusila v autě od doktorky - z hlenů ji natáhlo, jenže byla v sedačce zakloněná, tak ji to skočilo do krku a nos měla samozřejmě neprůchodný a začala modrat. Už aby to konečně povolilo a ta zadní rýma šla do prd..!
S tím Mucosolvanem díky za radu, to budu používat určitě při kašli. Kolik toho dáváte? Jen pár kapek? Objem mám na 7ml.

janulazaynab
autor
31. pro 2013
leg
1. led 2014

@janulazaynab toho Mucosolvanu dávám dle pokynů na krabičce, takže asi 2 ml, ale nejsem si teď úplně přesně jistá a doleju do vincentkou.

michamicha
5. led 2014

@janulazaynab já se právě rozhoduju jestli koupit ten dětský nebo normální a pořád váhám ☹ ten dětský je tišší než ten normální, ale zase ten normální bych využila i já, to je dilema 😖

janulazaynab
autor
6. led 2014

@michamicha - ja jm s tim detskym spokojena a myslim, ze se k tomu da dokoupit i ta maska pro dospele. Jinak i ta detska se da pouzit, ze se jen prilozi a clovek dycha, takze si myslim, ze to nijak nevadi.

michamicha
6. led 2014

@janulazaynab jsem dneska zjišťovala na pojišťovně, tak prý na některé přispívají, uvidím co mi na to řekne alergoložka. Snad nám ho napíše jako pomůcku 🙂 i když možná to nebude ten dětský, ale to je jedno, hlavně že nějaký bude 🙂

janulazaynab
autor
6. led 2014

@michamicha - taky jm uvazovala, ze si to necham zkusit nejak proplatit pres pojistovnu, ale kupovali jsme to na druhy den, aby se Alenka nedusila, takze mam jen doklad z lekarny o koupi. Pokud Ti neco proplati, tak urcite ber 🙂

gabriella84
9. led 2014

Ahoj Nám inhalátor napsala lékařka nedopláceli jsme nic a může ho napsat i dětský lekař,Dávame do něj vincentku a pokud jsou nemocní tak ambrobene,mukosolvan a třeba i ventolín sirup. A jinak jezdíme každý rok do lázní tam jim to moc pomáhá a naučíš se různé cviky na dýchání atd

alzbetak
19. lis 2015

Ahojte maminky. Dnes sme tiez zakupili inhalator kedze mala ma dva tyzdne kasel a minuu zimu celu premarodila (sopliky ryma) a dostat do nej hoc jaku medicinku je nadludsky vykon ... Avsak prosim poradte mi ako zaciatocnikovi - Vincentku davate aj na kasel ci iba rymu? a ake mnozstvo vincentky a ako dlho nechavate inhalovat trojrocne deti? A ked davate ambrobene a pod to je roztok (pani lekarnicka mi nevedela porodati ci moze byt aj sirup alebo len roztok) A ake mnozstvo - resp totozne s beznym davkovanim?
@gabriella84
@janulazaynab

Moc dakujem za reakciu

bm77
19. lis 2015

Vincentku davam i na kasel, inhalace asi 7 min. 5x denne. Jinak na imunitu doporucuji imunoglukan. ☺

bm77
19. lis 2015

A jelikoz inhalace uvolnuje hleny, aby v noci nekaslala, doporucili nam v nemocnici inhalovat max do 5 odpoledne. Na inhalatoru je ryska pro naliti mineralky. davam tam i morskou vodu.

alzbetak
20. lis 2015

@bm77 No ja som si myslela ze prave aj na noc... (co som uz po noci a aj vasom prispevku zisitla ze opak je pravdou) Ja uz neviem co s tym nocnym "zachvatovym" kaslom robit. (zvlhcujeme vzduch, vetrame .- vtedy je to lepsie ked sa spi pri otvorenom okne ale to sa docela bojim zasa) U Dr vsetko v pohode posluchovo... sirupy odmieta - resp na "donutienie" si da ale pozvracia sa vela krat (aj z chutovo dobreho proste nechut) Na imunitu mame toho hafo... Mame celu lekarnicku Justom vybavenu, okrem tobo Imunit vitamina (karyntik a hliva ustricna) a podobne... Inhalator bol uz "posledna" zachrana 🙂 lebo uz nieje co ine vyskusat...

Kazdopadne dakujem 🙂

hojda
20. lis 2015

@alzbetak Nám na tohle noční kašlání úžasně zabíral mišpulníkový sirup, stačilo trošku do čaje a kašel hned přešel. Nedám na něj dopustit. Určitě vyzkoušej!

alzbetak
20. lis 2015

@hojda diky🙂 ten sme este nemali, pravda 🙂

bm77
20. lis 2015

Pokud má kašel vlhký, nechal jsem napsat Erdomed. Po 3 dnech po kašli ani památky. Je jen na předpis a je to to nej nej nej. Dr ho něchtějí předepisovat, ale pokud si jej zaplatíte sama-asi 180 Kč, tak jsou v pohodě. A u těch záchvatovitých kašlů v noci se mi kupodivu, což nechápu, osvědčilo nezvlhčovat (takže zvhčovač jede jen přes den). A v noci na utlumení Pleumolysin. 10 kapek. Je s kodeinem, na předpis. Každopádně brzké uzdravení!!!! 🙂

hojda
20. lis 2015

@alzbetak Určtiě doporučuju vyzkoušet, je to čistě přírodní a na všechny druhy kašle, ale nám tedy super působí právě na ten noční dráždivý kašel. A taky je dobré v zimní období omezit mléčné výrobky.

hojda
20. lis 2015

@alzbetak Jinak přesně tehle problem jsem řešila celou loňkou zimu, just nepomohl, zvhlčovat taky a vše možné na imunuti, až jsem se naštvala a vzala malou k lékařce TČM a světe div se začala se zlepšovat. Podle lékařů už by byla na kortikoidech....

alzbetak
20. lis 2015

@hojda co jje to prosim TČM (tradičná činska medicina?)

alzbetak
20. lis 2015

@bm77 diky 🙂 a aj erdomed aj pleumolisyn su do inhalatora? (prvy krat pocujem nepoznam ich.)
@hojda
A ked boli vase deturence takto "chore" tj v podstate vyzerau zdravo az na ten kasel - obcasny resp hlavne nocny - mali ste domaci rezim alebo nejaky specialny ci ste chodili do skolky a von?
My sme skolku uz stvrty tyzden zrusili a rozmyslala om ze ju zrusim na celu zimu - aby som malu udrziavlaa aspon v takomto "pouzitelnom" stave ze niesme uplne KO a ked je pekne ideme von ... lebo sa bojim ze v skolke ked je oslabena by na nu hned nieco skocilo a skoncili by sme natvrdo doma... ci "zbytocne" prehanam? ak oste to mali vy? Minulu zimu sme tak isto celu premarodili - ale to viac (no nechcem to zakriknut) teraz mame lepsie nasadeny - nakombinovany just a vitaminy...ale aj tak ten kasel je

bm77
21. lis 2015

Nene. Jsou to leky. Erdomed sirup a pleumolysin kapky. JUSTsuper. Taky na nem jedeme. Eucasol jsem jim dala do školky, at to stříkají do vzduchu. .

hojda
21. lis 2015

@alzbetak To malá do školky ještě nechodila, v létě měla zápal plic a v podstatě pak následně půl roku prokašlala, drželi jsem se doma, šetřila jsem jí, jenže pořád žádné zlepšení, tak jsem byli v motole na dětské pneumologii, tam nám dali ventolín a v podstě řekli, že jediné co nám můžou nabídnou jsou kortikoidy. Nejdřív nám dali nějaký lék na imunitu, ale po tom se malá opupínkovala /nikdy dřív neměla kožní reakce), takže jsem se naštvala a objednala jí k lékařce tčm a teprve tam nám pohli. Dostávala bylinky ve formě granulí cca za 300,- na měsíc a každý měsíc zlepšení, letos zatím jen rýmy, kašel vůbec a to chodí do školky, klepám to.

gabriella84
23. lis 2015

@alzbetak dávám na kašel i rýmu vincentku inhalace preventivně 3x denně 10 minut při akutním stavu až 6x denně možno i 15minut záleží jak vydrží. A syrup bych určitě edávala je sladký a cukry při rozpuštění teplem by mohly ucpat inhalátor dávám jen kapky nebo roztok. A na noc tak cca 2hod před spaním uvolnuje to hleny. Dávám inhalovat i nejmadšího syna inhaluje od cca 4měsicu kdy jsme poprvé skončily v nemocnici v 8měs. byl poprvé v lázních příští rok pojede již po třetí a starší už po 7 v březnu mu bude 7let.

loafeer
23. lis 2015

holky, muzu se zeptat, co to je za inhalatory? Maly ma z Alerga na Ventolin, ale stejně kašle a rýmuje pořád, jsou mu 4 roky a od září byl ve školce celkem 9 dní....pomáhají vám ty inhalace vincentky a tak?

hojda
23. lis 2015

@loafeer Máme Philips Sami, myslím se to jmenuje, doporučeno v motole na Pneumologii, ale je hlučný, není to tedy třeba na použití v noci (ale to se stejně nemám inhalovat), ale má tu správnou velikost částit. Prarodiče mají ten tichý (ultrazvukový???), ale ta pára z něj ja taková dusivá☹.

alzbetak
23. lis 2015

@gabriella84 Dakujem 🙂 este asi blba otazka ale spytam sa 🙂 po kazdom inhalovani vincentku treba vyliat ze? nenechavat na dalsiu inhalaciu...dakujem za postreh 🙂

alzbetak
23. lis 2015

@loafeer my mame beurer (ultrazvukovy) mala inhaluje docela rada nieje problem (mame ho par dni) a davam uz az just eukaliptove kvapky... ale nemam pocit ze by nam zaberal nejak zatial teda... akurat idem studovat ci je aj na vlhky kasel alebo iba na suchy drazdivy