icon

Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?

katerina736
25. srp 2025

Zdravím, synovi (4,5 mes.) se začala dělat vyrážka. Myslíte,že by se mohlo jednat o ekzém? V podstatě každý den má nové ložisko.Já i manžel jsme alergici na potraviny, takže předpoklady k tomu má. 2.9. jdu s ním na alergologii. Nevíte, jak probíhají testy u tak malého dítěte? Dělají se vůbec? Kdyžtak poraďte čím mazat. Zkoušela jsem excipial, bepanthen, krém na citlivou pokožku s měsíčkem a zatím nic nezabralo. Teď máme druhý den bepanthen sensiderm, tak uvidíme jestli na to zareaguje. Už jsem mu vysadila ovoce ( jablko, hrušku a banán). Je na UM Nutrilon Advanced. Pořád se chudak škrábe. Někdy má vyrážku úplně rudou a jindy suchou až šupinky. Pod koleny a na krku má úplně ranky. Je mi ho strašně líto a nevím jak mu pomoci.
Děkuju za rady

Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?
vendulis
Autor odpověď smazal
misha31
27. srp 2025

U takhle maleho prcka se take dela test na alergii z krve, ale nemusi to byt uplne verohodne. Nejlepe eliminacni dieta, mleko pro alergiky (Neocate), vynechat co nejvice cukry. Pokud bude exem spatny, kozni pise miminkum Locoid. Mam take exematika

andyr11
30. srp 2025

@katerina736 Než jsem to řešila u doktora, zkusila jsem šlehaná máslo s ovsem od Anely - a perfektní! Dávala jsem i do koupele, nej místa i mazala. A pak pořešit tu stravu, no.