Jak pomoci miminku s vyrážkou a ekzémem?
Zdravím, synovi (4,5 mes.) se začala dělat vyrážka. Myslíte,že by se mohlo jednat o ekzém? V podstatě každý den má nové ložisko.Já i manžel jsme alergici na potraviny, takže předpoklady k tomu má. 2.9. jdu s ním na alergologii. Nevíte, jak probíhají testy u tak malého dítěte? Dělají se vůbec? Kdyžtak poraďte čím mazat. Zkoušela jsem excipial, bepanthen, krém na citlivou pokožku s měsíčkem a zatím nic nezabralo. Teď máme druhý den bepanthen sensiderm, tak uvidíme jestli na to zareaguje. Už jsem mu vysadila ovoce ( jablko, hrušku a banán). Je na UM Nutrilon Advanced. Pořád se chudak škrábe. Někdy má vyrážku úplně rudou a jindy suchou až šupinky. Pod koleny a na krku má úplně ranky. Je mi ho strašně líto a nevím jak mu pomoci.
Děkuju za rady

U takhle maleho prcka se take dela test na alergii z krve, ale nemusi to byt uplne verohodne. Nejlepe eliminacni dieta, mleko pro alergiky (Neocate), vynechat co nejvice cukry. Pokud bude exem spatny, kozni pise miminkum Locoid. Mam take exematika
@katerina736 Než jsem to řešila u doktora, zkusila jsem šlehaná máslo s ovsem od Anely - a perfektní! Dávala jsem i do koupele, nej místa i mazala. A pak pořešit tu stravu, no.