icon

Jak probíhá operace nosní mandle u osmiletého dítěte?

30. pro 2023

Máme jít se synem v lednu na operaci nosní mandle. Je mu už 8 let a já z toho mám strach. Vím, že zákrok netrvá dlouho, ale bojím se komplikací. Jak u vašich dětí tato operace probíhala, jak dlouho jste byli v nemocnici? Jaká byla přibližně doba rekonvalescence. Vím, že mi to vše řeknou v nemocnici, ale asi se na to potřebuji psychicky připravit. Děkuji všem za odpovědi ❤️.

Strana
z2
evculinda
30. pro 2023

Zkušenost v blízké rodině: vůbec, hned do 14dní po operaci ATB, vlastně každý měsíc něco, dítě předškolák 6let
@fifinka2020

me_druhe_ja
30. pro 2023

@fifinka2020 Asi jde o to, jakej problém to má primárně vyřešit. Syn měl každej měsíc zánět středního ucha, každej měsíc atb někdy i co tři týdny....Má venku mandli a taky trubičky v uších a za rok a půl měl zánět jen 2x
Což beru jako úspěch. Ale jinak má rýmu a jiné nemoci furt stejně, na to to vliv nemělo. Ale mě stačí, že z každé mikro.rymy není zánět a atb. Taky dýchá konečně nosem,.lépe slyší.

berynka
31. pro 2023

@fifinka2020 dcera mívala hnusne rýmy a obcas zánět středního ucha a to pak přestalo.A zlepšila se ji výslovnost.
Syn nemocný moc neni,ale taky blbe mluvi a spatne se mu dýchá nosem. Mandli ma jak bakuli 🙄.
Ja na mandli byla kvůli hodne častým zanetum středního ucha a to pomohlo neuvěřitelně.

leymea
31. pro 2023

@fifinka2020 synovi bohuzel ne. Sel kvuli zalehlym usim, ve finale po operaci zadna zmena a trvalo nejakou dobu nez mu konecne odhlehli. Jinak ryma, zanety usi, vse pri starem.

alubif
31. pro 2023

Syn byl před 2mi měsíci - ani nevěděl že na nějaké operaci byl, výkon bez komplikaci, by a bez bolesti minimum děti po něm potřebují nějaká analgetika.
@fifinka2020 ano, syn byl extrémně nemocný , jen za poslední domu promarodil celé letní prázdniny, několikerý ATP, laryngitidy ... do školky nastoupil až začátkem listopadu. Od chodil každý den do školky , pro mě naprosto neuvěřitelny stav, nechytil od nás ani kovid, přestal mít neustálou rýmu.

teerulka
31. pro 2023

Dcera byla letos v září v Kroměříži, zároveň ji i zmenšovali krční mandli. Bylo jí také 8 let. Od té doby nebyla nemocná. U nás bylo ale hlavním důvodem chrápání a velmi špatná kvalita spánku (apnoe) a to se zlepšilo úplně. Zkoušela jsem před tím různé věci a teď zpětně mě mrzí, že už nešla na operaci dříve.

kacvorus
3. led 2024

Plazma se plati, tu si muzes vybrat, doktor ti nemuze narizovat, kterou metodu vyuzijes. Plazma je setrnejsi, tkan nekrvaci i hojeni je rychlejsi. Dcera byla v rijnu, klesla nemocnocnist, byla v Brne na jednodenni chirurgii. Za me urcite plazma, kluk co sel na klasiku mel komplikace s krvacenim po operaci a nechali si ho tam jeste pres noc, byl s nami na pokoji. Vsichni co jsme byli plazmou jsme sli domu.

arielka222
3. led 2024

Zrovna jsme po příjmu do Motola. Syn 6 let jde zítra. Takže pocity popisu asi až za týden. Ale po operaci zůstáváme přes noc a druhý den jdeme domu. Má být 14 doma vklidu. Jist kasovitou stravu a hodně pít. Rozhodovali jsme se mezi plazmou a klasikou. Plazmu nám nikdo nějak extra nedoporučoval. Prý je to opravdu stejny, jestli kyreta nebo plasma. Mělo by to po plazme vůbec nekrvacet, ale doktoři říkali, že tak to vůbec není, ze je to stejny jako klasikou. Po plazme říkal primář, je více infekcí ptz je sliznice náchylnější. Rozhodnutí je tedy na rodičích. Tak uvidíme, taky se toho bojím. Ale bude to určitě vše v pořádku.

autor
3. led 2024

@arielka222 ❤️ děkuji.

hanka_12345
3. led 2024

my jdeme taky na mandle a za 11 dnu jsme objednani na neurologii , uz vubec nejsou terminy a potrebuju to stihnout do dubna protoze pak jdeme zase jinam kde potrebuji papir z neurologie :D Myslite si ze to je v poradku? neni to moc brzo po tech mandlich? aby jeste nekde neco nechytl..ale nastesti se tam asi nepotka s dalsima 5 deckama

passsu
3. led 2024

@mari90 a od kdy mohla malá normálně jist? Já si pamatuji že když jsem na tom byla já tak mě pár dní po výkonu davali rohlíky rozmočene v mliku a z toho mám dost obavy pokud by takovou dietu nasadili i malýmu

miryp
3. led 2024

Syn multialergik s HIT, v necelých čtyřech letech plazma. Řešilo se, čím uspat, aby to s ohledem na jeho potíže bylo ok, zákrok byl krátký a poté, co se vyspal z narkózy, na kterou mírně reagoval, bylo vše ok. Zdravé jedince s rozumným dojezdem pouštěli domů hned ten den, syna s manželem tam nechali do druhého dne. Od druhého dne by na synovi nikdo nepoznal, že byl na nějakém zákroku, bylo fakt těžké udržet ho v době rekonvalescence v klidu.

mari90
4. led 2024

@passsu po dvou hodinách dostala na doporučení zmrzlinu, pak jedla spíš zlehka ten den a další dny už normálně

passsu
4. led 2024

@mari90 děkuji

Strana
z2