Jak řešit pokakávání u 12letého chlapce bez podpory rodičů?
Ahoj
Prosím o radu,názor,možná pomoc ,i když tady asi pomoci není...
Jeden téměř 12ctiletý kluk ,problém s kakáním...prostě potřebu provádí do trenek,několikrát denně.. nemá potřebu jít na wc,v kalhotech mu to nevadí,nemá ani snahu ,nic nepomáhá.Nutno dodat že to tak má od narození protože to jeho matka neřešila.prý teda jo, ale podle mě kdyby ano, tak daleko to nezašlo...ale co teď?Matka odmítá vyšetření u dr,po našem nátlaku ať to řeší se rozhodla jít cestou psychologa,..kluk si zkrátka jednou za měsíc půjde popovídat a to je vše...nic se nezměnilo,snaha není,pokud mu neřekneme jdi se převleknout leží v tom klidně celý den...názor?matka nespolupracuje..pomoc?děkuji
@4formy no, pozadejte o opatrovnictvi.
@4formy Protože on už může mít léta chronickou zácpu, vypěstovaný jakoby špunt a kolem to odchází jen po těch kouscích, proto to tak nevnímá a vlastně na něj nepřijde pocit, že má jít na velkou. Nebo by mohl mít i nějaké nezjištěné potravinové alergie. Je toho víc, ale rozhodně by to bylo třeba lékařsky zkonzultovat a vysetrit
@kolibricek36 nejsme zakonni zastupci.nejde to
@4formy opatrovníka můžeš dělat i cizímu. Moje kamarádka měla v opatrovnictvi děti své sestry. Takže vín že to jde.
@4formy nezamenuj si to s pestounem či adoptivním rodičem - není to totéž
A prece pokud mi nekdo neveri tak se nema zapojovat ne mi dat radu s ospodem a jak napisu jak to dopadlo tak.od toho dat ruce pryc ze lzu...
@enli to uz jsem psala doktor se zepta matky na preventivkach zda je vse ok a ona rekne ze ano!tim to.konci...oni ho tam nebudou zkoumat ze si ho tam posadi a budou cekat nemaji duvod kdyz matka tvrdi ze je vse ok.ptali jsme se i jineho pediatra tohle nema sanci proste poznat.a ospod jen kontaktuje dr a ten rekne vse je ok..zacarovany kruh.a s nami se dr nebavi

@kolibricek36 jak to myslite??