icon

Jak řešit pokakávání u 12letého chlapce bez podpory rodičů?

4formy
8. pro 2024

Ahoj
Prosím o radu,názor,možná pomoc ,i když tady asi pomoci není...
Jeden téměř 12ctiletý kluk ,problém s kakáním...prostě potřebu provádí do trenek,několikrát denně.. nemá potřebu jít na wc,v kalhotech mu to nevadí,nemá ani snahu ,nic nepomáhá.Nutno dodat že to tak má od narození protože to jeho matka neřešila.prý teda jo, ale podle mě kdyby ano, tak daleko to nezašlo...ale co teď?Matka odmítá vyšetření u dr,po našem nátlaku ať to řeší se rozhodla jít cestou psychologa,..kluk si zkrátka jednou za měsíc půjde popovídat a to je vše...nic se nezměnilo,snaha není,pokud mu neřekneme jdi se převleknout leží v tom klidně celý den...názor?matka nespolupracuje..pomoc?děkuji

Strana
z6
4formy
autor
8. únor 2025

@kolibricek36 jak to myslite??

kolibricek36
8. únor 2025

@4formy no, pozadejte o opatrovnictvi.

helen_h
8. únor 2025

@4formy Taky mi tedy přijde hrozné, že není dovolání, když je potřeba udělat vyšetření, které matka odmítá. Vždyť to hraničí se zanedbáním lékařské péče

helen_h
8. únor 2025

@4formy Protože on už může mít léta chronickou zácpu, vypěstovaný jakoby špunt a kolem to odchází jen po těch kouscích, proto to tak nevnímá a vlastně na něj nepřijde pocit, že má jít na velkou. Nebo by mohl mít i nějaké nezjištěné potravinové alergie. Je toho víc, ale rozhodně by to bylo třeba lékařsky zkonzultovat a vysetrit

4formy
autor
8. únor 2025

@kolibricek36 nejsme zakonni zastupci.nejde to

4formy
autor
8. únor 2025

@helen_h presne tak...!!!taky souhlasim...ale proste je to silene cele.,😭😭😭 ani dr ani.ospod..nevim...😢

kolibricek36
9. únor 2025

@4formy opatrovníka můžeš dělat i cizímu. Moje kamarádka měla v opatrovnictvi děti své sestry. Takže vín že to jde.

kolibricek36
9. únor 2025

@4formy nezamenuj si to s pestounem či adoptivním rodičem - není to totéž

enli
9. únor 2025

@4formy tak ale zase OSPOD vám řekl, že kontaktuje doktorku a ta nejspíš bude kontaktovat matku. Takze třeba něco udělají.

4formy
autor
9. únor 2025

@enli jo to sice ano ale matka rekne tu stejnou pisnicku vse je v poradku ... No uvidime co bude.

enli
9. únor 2025

@4formy tak asi ho doktor vyšetří od toho ti doktoři jsou hlavně, když je kontaktuje OSPOD.

4formy
autor
9. únor 2025

@enli jenze jak ho vysetri???matka tvrdi ze je to ok..to by ho museli dat na 1 den nekam na pozorovani aby pochopili ze to tak opravdu je...a dr nam snad ani neveri nechce se s nami absolutne bavit...to je na tom to nejsmutnejsi ..🤷

4formy
autor
27. únor 2025

@te_reza stale cekam na tve vyjadreni kdyz ses do me tak pustila ze vsichni dospeli stojime za 💩
Co ted reknes?ospod probehl volali dr ta rekla ze je s chlapcem vse ok a skoncili jsme
.a dal???

te_reza
27. únor 2025

@4formy to je milé, ale já tuhle trollí diskuzi už dávno nečtu 🤌🌈

4formy
autor
27. únor 2025

@te_reza no tak.to je fajn jak napisu ze jsme to udelali a k.nicemu to nebylo tak sem troll???tak.to vazne dekuji stacilo uznat ze ti nedoslo ze ospod nic neudela ale jak nemas slov tak to zazenes do kouta..ok.dekuji

4formy
autor
27. únor 2025

@te_reza jen jsem od tebe chtela nejake vyjadreni zes
mi otevrela oci s ospodem tak jsem ti chtela rict jak to cele dopadlo a nenapadlo by me ze me takto odbydes ptz to nedopadlo jak sis myslela..

4formy
autor
27. únor 2025

@te_reza riskli jsme to ze o nej prijdeme ale na oplatku ze jemu se hlavne pomuze...o.kluka jsme prisli a nikdo mu nepomuze.

enli
27. únor 2025

@4formy ale ona má pravdu stojíte za ... Tohle jste měli řešit dávno...

4formy
autor
27. únor 2025

@enli ja ho znam druhy rok snazim se od zacatku ale neni k.hnuti.cokoliv se mohlo davno!ale melo by to uplne stejny efekt jako ted,kdyz matka nechce resit .a jakoze kdyby se to resilo driv tak jakym zpusobem??je jedno kdy kdyz stejne reseni.neni..nebylo by ani ,,davno..

4formy
autor
27. únor 2025

A prece pokud mi nekdo neveri tak se nema zapojovat ne mi dat radu s ospodem a jak napisu jak to dopadlo tak.od toho dat ruce pryc ze lzu...

te_reza
27. únor 2025

@4formy o ospodu jsem ti neřekla ani slovo, na moji reakci jsi mi napsala, ať už ti nepíšu. Tak už mě laskavě přestaň označovat, nebaví mě to po tobě louskat.

4formy
autor
27. únor 2025

@te_reza psalo vas to zde hodne ospod ospod tak jsem myslela ze vas bude zajimat jak to dopadlo a jestli nevite co ted.

4formy
autor
27. únor 2025

@enli to uz jsem psala doktor se zepta matky na preventivkach zda je vse ok a ona rekne ze ano!tim to.konci...oni ho tam nebudou zkoumat ze si ho tam posadi a budou cekat nemaji duvod kdyz matka tvrdi ze je vse ok.ptali jsme se i jineho pediatra tohle nema sanci proste poznat.a ospod jen kontaktuje dr a ten rekne vse je ok..zacarovany kruh.a s nami se dr nebavi

enli
27. únor 2025

@4formy tak snad si to chlapec až bude plnoletý vyřeší, když tři dospělí na něj kašlali ... Doktoři neléčí, OSPOD nepracuje, matka nefunguje, nevlastní otec to řeší s desetiletým zpožděním... Pěkné... Za mě už vše měj se...

izz76
27. únor 2025

@4formy Ja se ti divím, že tě baví řešit cizí dítě. Tyrany není a ze klukovi ani mamince ani ve škole nevadi,ze chodí pos.anej je jejich vec.

ai30
27. únor 2025

@4formy Ve 12 letech se nepta lekarka jen matky, pta se i toho ditete. Az mu to zacne vadit, ozve se. Vy uz fakt nic nenadelate. Zkusili jste to, neslo to, co uz. Pokud dite ma zdravotni problem, ale ani dite, ani matka ho nechcou resit, tak vy nic nevyresite.

4formy
autor
27. únor 2025

@izz76 pokud k.nam jezdi je to i moje vec
..neni sranda tohle prat a uklizet

4formy
autor
27. únor 2025

@ai30 je mirne mentalne jinde nerekne nic umi diky matce uz luxusne lhat bohuzel

ai30
27. únor 2025

@4formy No tak at k vam nejezdi, nebo jezdi v plenach, ktere date matce s klukem zpatky. Ve 12 letech uz by musel byt dost mentalne jinde, aby nebyl schopny si vsimnout, ze ma v gatich.

4formy
autor
27. únor 2025

@ai30 on si vsimne ale nic jineho nezna...nevadi mu to chapej je to tezky kdyz v zivote se nevykadil do wc..a jak jako at k nam nejezdi..kdyz zavola ahoj tati chci za tebou tak mu ma rict ja te tady nechci?? 😄 Tohle je proste tezke verili jsme ze od toho je tu prave ospod..

Strana
z6