icon

Jak správně používat rektární rourku?

milena777
29. čer 2018

Dobrý den, jak vůbec správně funguje rourka? Zkoušela jsem jí teprve 2x. Poprvé, když jsem jí zavedla, tak začala dcerka (4 měsíce) kadit okamžitě, ještě když jí měla v zadečku a to bylo od posledního kadění 18 dní. Teď, když jsem jí zkoušela zavést podruhé, od kadění to je 10 dní, tak se nic nedělo. Jak dlouho jí mám nechat v zadečku miminka?

letadylkokane
29. čer 2018

@milena777 zkus u toho masirovat brisko a kolinka davat na pupik. Nechavam tak pet minut, kdyz se nic nedeje, koncim 🙂

janaelia
29. čer 2018

@milena777 Moc dlouho bych jí tam nenechávala. Já jsem s ní chvilkami pohnula, ale velice opatrně, kolínka k bříšku a třeba ještě nahřát bříško. Pokud to nepůjde, tak tam asi nic nebude a nechala bych to na příště.

linee
30. čer 2018

diky otvorum by se melo mimi vyprazdnit od plynu a pokud je ve streve klicka, tak tu uvolnit a pomoct vykakat se. Na detske chirurgii mi rekla dr., ze pry mohu pouzit i 2x denne. Jemne naolejujes a zasunes tak 2 cm hluboko, chvili pockas nez se uvolni plyny a vytahnes. pokud kojis a nic se nedelo, klidne muze vse zpracovat, pokud nema tvrde brisko, nekrouti se bolesti a pod., tak to nech na ni nebo zopakuj za 2 dny opet. Hlavne drz pokrcene nozicky, at si neublizi.

milena777
autor
30. čer 2018

Děkuji za rady 🙂 Dnes ráno jsem znovu zkoušela a bohužel zase nic ☹ Kdy myslíte, že je fakt "průšvih", že miminko nekaká? Nemám se poradit s jiným doktorem?? Někdy totiž nekakala 1 týden, pak třeba 10 dní, naposledy to bylo 18 dní, teď jsme na 11 dnu a pořád nic. Řešila jsem to s naším pediatrem, ptala jsem se asi ve třech lékárnách, většinou mi řeknou, že když je plně kojená, nemá tvrdé bříško (což nemá), tak ať to nechám na ní nebo mi dají nějaké kapky, rourku.... Občas ale je vidět, že jí to trápí.... ☹

linee
30. čer 2018

@milena777 a davas ji na to neco?Prdiky odchazi? Pijes ty fenyklovy caj? Pridavas nejake vody nebo caje?

milena777
autor
30. čer 2018

@linee zkoušela jsem různé věci. Probioticke kapky, nějaký sirup. Prdiky jí jdou 🙂 Ja piju pravidelně 2-3x denně kojící čaj od Leros, malé zatím nic nedávám, chtěla bych vydržet být do 6 měsíců jen na kojení. Ale asi týden jsem zkoušela po ránu dávat pár lzicek vlažné vody..... a stále nic ☹

linee
1. črc 2018

@milena777 a kolik toho vypijes celkem za den?Ne jenom kojici caje. Jaky mas denni objem tekutin?Dcerka pribiva?

bayt
1. črc 2018

@milena777 Ahoj, zezačátku to šlo samo, když jsme ji používali později (nějak te třetí čtvrtý měsíc, poté už nebylo třeba), tak už měl i tužší stoličku a šlo to blbě. Nechávali jsme pár minut a hlavně spolu se zavedením masírovali bříško a tou rourkou jsem jemně otáčela. Dávala jsem i po lžičkách švestkovou šťávu. Naštěstí se to brzy spravilo, řekla bych že samo.

Doktorka tvrdila, že to má být nedostatkem jídla, ale on ten měsíc přibral kilo 😃

milena777
autor
4. črc 2018

@linee no dcerka přibývá podle doktora hezky. Já piju tak cca 2 l denně. Teď v neděli se nám po 12 dnech vykadila, sláva !!! 🙂 Ta stolice ale byla taková tužší, ne řidké. To taky něco znamená?? Ale už asi zase 2 dny mi příjde, že tlačí a zlobí se u toho, hezky jí jde prdění 🙂 několikrát za den, i hlasité a "voňavé" 🙂

milena777
autor
4. črc 2018

@bayt No mě taky nepříjde, že by dcerka nějak strádala.... 🙂 přibývá hezky..... ale jak píšu tady výše …. (dnes 13:47 - linee)….tužší stolice, a zase choudě tlačí.... ☹

linee
4. črc 2018

@milena777 pokud kojis,tak 2l navic v techto vedrech je malo.Rozhodne navis tekutiny,aspon na 3l,idealne 4l a male take pridej vodu po lzickach.