Jak u dětí rozpoznat alergii na bílkovinu kravského mléka?
První syn měl projevy až kolem 2 měsíců, mladšímu jsou 3 týdny a vypadá to, že ji má také..
@jjasmina Plně kojím, syn už od porodnice špatně spí, po čtvrt půl hodině se budí, pláče po nakojení, ale např. poslední týden přibral 400 g, takže hlad asi nemá. Ve stolici je hlen, včera i pěna. Ublinkává i dlouho po kojení, ne velké množství, ale poměrně často. Mléčné výrobky ani nic co obsahuje mléko nejím 10 dní, trochu je progres, ale žádný zázrak..
Malá prakticky už v porodnici, když se nad tím zamyslím, jen jsem nevěděla o co se jedná, první neměla žádný problém. Kromě mléka (a fakt si dát pozor i na skryté mléko - třeba hodne lidí přejde místo mléka na Zajíce a on je tam kaseinát) zkusit vysadit i hovězí maso - po 14 dnech jsem měla radost jak mléko zabralo a po karbanátcích, kde bylo hovězí úplně stejný problém.
@hani_na u první jsem to poznala až v půl roce, když jsem ji dala mléčný příkrm a ona se během 15ti minut celá osypala a začala zvracet obloukem. Zpětně mi došlo, že náznaky tam byly celou dobu, jen jsem to tenkrát neznala a nedala si spojitosti dohromady. Spolehlivý test pak u ní byl, namazat jí mléčnou věc na ruku, do 5ti minut měla na ruce velký červený flek.
U druhé už někdy po konci šestinedělí. Ta měla celkem často v plence hlen s krví, vyrážky ale neměla vůbec. Doufala jsem, že to nebudu mít i na podruhé 🙄 Měla jsem dietu i v těhu a teď mám opět bez mléčnou a druhé teda vadí i vejce, takže se nenajím skoro vůbec. 🤦

U nás to bylo vždy, když jsem přešla na umělé. U první ve 4m, u druhé ve 2m