Jak zvládat situaci s rýmou u dětí ve školce?
Zdravím, vím že jsou dva tábory rodičů. Já se celou dobu školky dcery řadila na tu stranu, že jsem dceru posílala do MŠ vždy zdravou, tenkrát jsem ale byla doma. Nicméně jsem ji vždy poslala do školky vyléčenou a ona mi do tří dnů lehla znovu. Teď jsem v práci, sama pracuji v MŠ a prostě jak do té MŠ ve které dělám, tak do MŠ syna, chodí děti s rýmou i kašlem. Já ho teda vždy raději nechám doma, i když je to poměrně dost složité, protože nikdo z rodiny moc hlídat nechce, já doma být nemohu a manžel si očr také nemůže brát pořád. Už mě to prostě nebaví. I kdyby většina rodičů nechala dítě doma je to úplně k ničemu, když to jedno, které pošlou, to tam rozprská. Jak to prosím praktikujete vy?
@ilonne Oni to mysli dobre a jeste to maji podlozene seminarem, jak tady davala pani k dispozici. Jako teorie je hezka vec, ale zrovna toto je tak vzdalene od reality. Prvni stiznost rodice by s celym takoym vybudovanym systemem zahybala, nic takoveho jako potvrzeni od lekare pri ryme nemuze skolka vyzadovat. Jedine reseni je zdravy rozum na strane vsech zucastnenych. I kdyz i to je casto problem 🤷🏼♀️
Vim, ze se to neda srovnavat a ze jsme uplne jinde, ale neda mi to a napisu svuj dnesni zazitek. Jsem na Kapverdskych ostrovech, a protoze tu kamaradka bydli a pomaha i v mistni skolce, byli jsme tam dnes s mymi detmi take. A tam se nehraje na nic. Ryma, kasel, horecka, prujem, nestovice, den, noc - pokud rodice nemaji skolku, pak nepracuji a nemaji penize, takze deti jdou za jakychkoliv podminek. Nemaji skoro zadne hracky, jsou jich desitky v mistnosti o velikosti 20 m2, spi na zemi na rohozi nebo vsede na zidli podel sten. Casto i prespavaji pres noc. Jidlo maji, kdyz rodice maji a daji. V tomto svetle mi veskere nase problemy pripadaji malicherne (i kdyz chapu vsechny, kdo to resi).
Proto prosim, vse s rozumem, kdo si muze dovolit nechat dite doma, at si ho necha, kdo nemuze, at zkusi najit jine moznosti, ale hlavne se z toho vseho neposrat.
@ilonne tak hlavně je to totálně absurdní, protože dohnáno do krajnosti: jako doktor můžu potvrdit (ale nemusím a bytostně mě to štve, protože to není žádná medicína, ale vyplňování papírů), že tč. Nejeví známky akutního infektu. Nemůžu potvrdit, že zítra/pozítří bude dítě zdravé. Takže správně by takové dítě ráno mělo stepovat u doktora, nebo ještě hůř na alergu, kde jsou dlouhatánské objednačky, aby znovu a znovu přineslo potvrzení.
Dcera chodila do školky se synem starosty. Ten chodil do školky věčně nemocný, záchvaty kašle, blinkání, průjem, nudle až u kolen a jelikož se s ním dcera hodně bavila, tak jsem byla snad každý měsíc na OČR. Od 2 let chodila do jeslí, takže imunitu už vybudovou měla. Ten postupně nakazil celou školku. I přes opakované stížnosti to nikdo neřešil, protože to byl syn pana starosty. Dcera šla letos do školy (téměř v 7 letech). Naštěstí do jiné než tento chlapeček a ještě ani jednou nemarodila. Ať si řiká kdo chce co chce, tak nemocné dítě ve školce nemá co dělat. Raději omezím sebe než dalších 20 rodičů. Je to bezohlednost. A jen vodová rýma?! Ta je daleko nakažlivější než rýma po několika dnech.
@elinka90 presne,ta vodova ryma je jeste horsi nez ta zluta,ktere se kazdy, tolik boji...peoto rikam,ze prvni 3 dny by i s rymou melo byt dite doma...
@drep jestli jsem to pochopila dobre, tak třeba u nás ve skolce případně staci potvrzení ze je alergik.. a nebudou to řešit celou školku 😂😂pokud má dite půl roku soplik nebo kašlík…což vesměs na tu alergologii chodí a vypsat jedno potvrzení co bude na skolkovou docházku asi takový drama nebude i za cenu nějaké te stokoruny … možná i fajn když ví na co je dite alergický..no a když je horecka a dite ko, tak je to asi jasný alergik nealergik…

@drep hlavně bych chtěla vidět ten sanon, kam si ty zprávy zakládají a pak taky jak se na to tváří ČŠI.