icon

Jaká je šance, že dcera chytne neštovice?

25. dub 2025

Dneska nějaký hloupý nezodpovědný otec byl v čekárně u lékařky se synem který měl v aktivní fázi neštovice! Nechal ho tam válet po zemi a hrát si s hračkami, samozřejmě to nebylo videt a dcera si též hrála i s hračkama který ochmataval🫣 já mám každým dnem rodit takze když jsem si všimla že je celý vysetý tak sem úplně strnula hrůzou 😫. Nechápu jak tohle dnešní rodiče mohou dopustit otec se vymlouval že je úplně mimo a že manželka mu nic neřekla a bla bla bla já jsem tak naštvaná to že chytne malá neštovice by mi bylo úplně fuk jenže porodit a nepustit svoji starší dceru k té mladší a přijít o zážitek seznámení mě úplně psychicky rozložil, ne-li hůř aby si to třeba nevzala tak že už jí nechci a že mám jiné mimi ( dcera 3,5roku) . No prostě jsem tak strašně naštvaná a zároveň se mi chce furt plakat! Omlouvám se za výlev ale nemám to komu jinému říct. Tak snad se stane zázrak a nic z toho nebude. 🙏🙏🙏

Strana
z4
zuzkasim
25. dub 2025

Kamarádce chytlo neštovice starší dítko, když byla s mladším v porodnici. Takže z porodnice jela tuším k rodičům, nebo tatínek s tím starším k rodičům, už si nepamatuju... Vše má své řešení, klid.

autor
25. dub 2025

O řešení nejde jde o to že nějaký nezodpovědný idiot ohrožuje okolí.

pipi_puncocha
25. dub 2025

…tak ještě lze uvažovat o postexpozičním očkování na neštovice pro dceru.

Já musím vždycky vypadat jako úplný tyran, ale v čekárně mé děti stojí a nesmí na nic sahat. 😅 (a neustále je desinfikuju)

zuzkasim
25. dub 2025

Chápu, ale ono se to dá chytit kdekoliv, v obchodě, v MHD...

j.a.n.i
25. dub 2025
@zuzkasim

Chápu, ale ono se to dá chytit kdekoliv, v obchodě, v MHD...

@zuzkasim Tak, tak, jako nastve to, ze člověk potka dite s nestovicemi, ale nevime, zda bylo ještě vubec infekční, plus klidně člověk muze potkat nejake těsně pred vysevem, o kterem nema sanci to zjistit a infekční je daleko vic.

1pomnenka
25. dub 2025

Je mi divné, že ho nikdo nevyhodil z čekárny, u nás by tedy letěl. S neštovicemi se k lékaři nechodí a už vůbec ne do plné čekárny. Pošle se e-mail s fotografií, lékař si zapíše do karty, hlavně říká, nechoďte mi sem, kdyby byly komplikace, volejte.

autor
25. dub 2025

Vipm že se to dal chytnout kdekoli ale jde mi čistě o princip a nezodpovědnost rodiče , kdyby třeba řekl rovnou máme nějaké pupínky tak zůstanu venku na chodbě a ne že to děcko nechám ladem a on sedí a čumí do mobilu a pomalu úmyslně/ neúmyslně nechápavém své dítě šířit infekční nemoc 😄

autor
25. dub 2025
@1pomnenka

Je mi divné, že ho nikdo nevyhodil z čekárny, u nás by tedy letěl. S neštovicemi se k lékaři nechodí a už vůbec ne do plné čekárny. Pošle se e-mail s fotografií, lékař si zapíše do karty, hlavně říká, nechoďte mi sem, kdyby byly komplikace, volejte.

@1pomnenka díky!!! Přesně tak, sama doktorka vubec nechápala co tam dělá a zme když uz tak s nestovicemi chodí druhým vchodem a né pres čekárnu! Kéž bych si toho všimla dřív jenže mě vůbec nenapadlo si to dítě prohlížet . 😫

1pomnenka
25. dub 2025

Divím se, že ho doktorka nevyhodila.

bertoldina
25. dub 2025
@1pomnenka

@1pomnenka Nás si doktorka pozvala. Jen zkontrolovala, že deti po nás už je měly.

bertoldina
25. dub 2025

Jo a syn je chytil z letmeho neprimeho kontaktu nevíme s kým. Po celou dobu možné nákazy byl se svou sestrou, ta nic, chytila je až od něj.

autor
25. dub 2025

A to si představte když vylezli od doktorky opět přes čekárnu, dceru mamzel držel na klíně a ukazoval jí videa a chlapec úplně v pohodě šel k nim a ze se taky podívá coz o to je to dítě ale otec asi zřejmě vubec nepochopil vážnost slova infekční takze jsem ho hned upozornila ať si ho odvede! Samozřejmě slušně nejsem nezdvořilá

j.a.n.i
25. dub 2025

No, tak jestli doktorka nemela problém s tim, ze jdou zas pres čekárnu, tak to dítě velice pravděpodobně už vůbec infekcni nebylo a ty si mslicko odporujes, neb kdyby se fakt doktorka fivila, tak je zpet tim druhym vchodem posle...

autor
25. dub 2025
@j.a.n.i

No, tak jestli doktorka nemela problém s tim, ze jdou zas pres čekárnu, tak to dítě velice pravděpodobně už vůbec infekcni nebylo a ty si mslicko odporujes, neb kdyby se fakt doktorka fivila, tak je zpet tim druhym vchodem posle...

@j.a.n.i jeho pzec pri odchodu rikal ze je infekční ;)

autor
25. dub 2025
@j.a.n.i

@j.a.n.i přes čekárnu šli pač tam měli boty

j.a.n.i
25. dub 2025

Jasně, a proto ho ta doktorka poslala zpet pres cekarnu...

autor
25. dub 2025
@j.a.n.i

Jasně, a proto ho ta doktorka poslala zpet pres cekarnu...

@j.a.n.i hele a co sem měla dělat seřvat doktorku ? Šli jsme hned po nich a mluvila jsem s ní a sama mi potvrdila že to kuze mala chytit to ze je očividně úplně vypatlaná za to já nemůžu byt to na mě nenechám je jit přes čekárnu. Nedělám rozhodnutí za ostatní.

j.a.n.i
25. dub 2025

No, kdyby bylo tak zásadně infekční, tak ho fakt doktorka nebude posilat pres cekarnu. A ano, logicky ti rekne, ze to chytit může, neb to muze chytit kdekoliv a kdykoliv.

bertoldina
25. dub 2025

Pokud jste po nich šli do ordinace, tak je průchod čekárny už nejspíš jedno.

autor
25. dub 2025
@j.a.n.i

No, kdyby bylo tak zásadně infekční, tak ho fakt doktorka nebude posilat pres cekarnu. A ano, logicky ti rekne, ze to chytit může, neb to muze chytit kdekoliv a kdykoliv.

@j.a.n.i 😆 jste neuvěřitelná nechápu o co vám jde mluvila jsem jak s otcem toho dítěte tak s doktorkou a oba mi to potvrdili ze je infekční nebo jste tam byla místo mě ? 😆 a ano už bylo jedno zda šel přes čekárnu když tam nezodpovědně byl už předtím 😆

j.a.n.i
25. dub 2025
@bertoldina

Pokud jste po nich šli do ordinace, tak je průchod čekárny už nejspíš jedno.

@bertoldina Taky fakt a dalsi důvod pro domnenku, ze uz to s tou nazlivosti nebylo nijak žhavý.

camillaq
25. dub 2025

Ani to vůbec chytnou nemusí. Byla jsem se synem, aby se nakazil neštovicemi, hrál si dvě hodiny s chlapečkem, který měl neštovice i mu má neštovice chytal a nedostal je. Dostal je az za rok a nevíme od koho. Když se nám narodilo druhé dítě, tak první chytil střevní chřipku. Druhý byl narozený předčasně, byl 10 dní na JIP v inkubátoru. Taky mě to mrzelo, ale dá se to zvládnout.

lauriak
25. dub 2025

Ja by som dala este rychlo zaockovat.

klokanka31
25. dub 2025
@j.a.n.i

@j.a.n.i Tak ne všude mají dva vchody...

klokanka31
25. dub 2025

Lidi jsou hrozně nezodpovědní, já bych kolikrát měla sto chutí řvát 😡 Přeju ti ať to nechytne 🍀🍀

alubif
25. dub 2025

Vzhledem k tomu,že neštovice jsou kampenkova infekce a nemocný je infekční už 14 dní před výsevem, tak je může chytit kdekoli od kohokoli. asi bych se uklidnila. To je život, srazit s debilem se můžeš kdekoli a stanou se horší věci. U nás ve školce kolikrát viselo ve třídě , že jsou neštovice a až asi na potřetí je starší doneslo domu a první den lockdownu za kovidu se vyseli pupínky. Byli jsme v blízkém dlouhém kontaktu s dětmi mimo školku, co je neměly a nikdo je nechytil.

kakba
25. dub 2025

Asi ti pracuji hormony. Uklidnila bych se. Proc si teda nezaklepala na sestru at ho vezmou jinam. Zrovna nestovice jsou bud a nebo. Ted uz s tim nic neudelas. No stress at neporodis driv.

autor
25. dub 2025
@kakba

Asi ti pracuji hormony. Uklidnila bych se. Proc si teda nezaklepala na sestru at ho vezmou jinam. Zrovna nestovice jsou bud a nebo. Ted uz s tim nic neudelas. No stress at neporodis driv.

@kakba vubec mě nenapadlo prohlížet jiné děti co tam byli hlavně v obličeji je skoro neměl až když vyhrnul tričko všimla jsem si a tomuhle stáli pred dveřmi ordinace takže uz nebyl důvod klepat sestřičce na dvěre . A hlavně by mě nenapadlo že by maminka poslala tatínka s dítkem s neštovicema k doktorovi pokud by neměl nějaké horečky nebo tak a hlavně pokud dobře vím tak nejdřív volám a po konzultaci kdyžtak jdu k lékaři a zdržuji se mimo čekárnu kde jsou ostatní lidé no co už nic s tím ted nenadělám jen sem prostě zaražená.

martt
25. dub 2025

Chápu tvůj strach a naštvaní, ale teď už s tím nic neuděláš. Zkusím tě trochu uklidnit. Starší když chytil někde ani nevíme kde neštovice tak mladší v té době 4 roky je vůbec nedostal. A to se valely spolu v jedné postely, pili od sebe apod... Takže ty neštovice vůbec nemusí dostat.

autor
25. dub 2025

Děkuji všem které mě podržely a trochu povzbudily ♥️ je pravda že jsem ted jak na trní porod a malá no prostě hormony a nervozita pracuje.

Strana
z4