icon

Jakou kosmetiku používáte při dětském atopickém ekzému?

ina.b
12. srp 2009

Ahojky. Chtěla jsem se zeptat, jaká dětská kosmetika je vhodná při atopickém ekzemu, aby nedráždila. Myslím mýdla a krémy na denní používání. Moc děkuji 🙂

dvojka
•
12. srp 2009

používáme seba-med sprchový šampón a na promazávání linolu fett a excipial Lipolotio

beruska2x
•
12. srp 2009

ja taky linolu a oilatum a exipial a ted nove cutishelp - konopnou kosmetiku a super...

hlavinka
•
12. srp 2009

ina: nejlepsi je cokoliv, co ma olej. do koupele pouzivame oilatum a na myti rukou pouzivam taky neco s olejem. Docela dobra je olejova koupel z dmka - ale ja to pouzivam na umyvani rukou (doplnuju misto mydla do pumpicky). Nepises, jak stare mas decko. Jinak Adelku ted umyvam co 3 dny (jinak otiram) a kdyz koupu, tak v ovesne koupeli, vyrobce asp. ma se tam vydrzet 20 minut, coz tedy a Adelkou nevydrzim, ale pro vetsi decko, ktere nechce z vody ven, by to byla zabava.
Jinak doporucuju (ale je to drazsi) bioderma atopik rada mleko a na lokalni mazani bioderma PO zinc

excipial je taky dobry, ale prej se nesmi na ta uz exem. loziska, ale ny zbytek telicka jako prevence je dobrej

ina.b
autor
•
12. srp 2009

Děkuji všem za rady. Té naší jsou 2 roky. Už od narození používáme Seba med. Ten oilatum jsem používala já do koupele a také to bylo dobré.

Na ramínkách a kolem krku se malý začal dělat ekzem. Zjistila jsem, že jí vadí bodyčka, které jsou překřížené na ramínkách. A hlavně oblečení, které je obšité silonovou nití. I 100% bavlněné bodyčko je kolikrát obšité po obvodu silonovou nití a dceru to dost dráždí, pak si to rozškrabe do krve.

Na sklidnění jsem zkoušela i tu ovesnou koupel, konopné masti mi zabíraly ze začátku, teď bych řekla, že už moc nezabírají.

ina.b
autor
•
13. srp 2009

Ještě jsem chtěla říct, že nám pomohl pupalkový olej, který se tada má jíst, ale já ho přidávám do koupele 😅 Pak je dobré, že už nemusíme mazat, jelikož jsme mastné z vany 😉

l26
•
13. srp 2009

ahojda,sestry malá trpí také ekzémem a hodně jí na to pomohl ATOPICDERM
http://en101.cz/?71,atopicderm-telovy-a-masazni... a vyléčilo se jí to

l26
•
13. srp 2009

tento odkaz tě hodí na hlavní stránku,v levém sloupci si klikni na SALOOS,tam vše najdeš

l26
•
13. srp 2009

i ten atopickrém je hodně dobrý,no mrkni,uvidíš,ale jak říkám,pomohlo to 😉

ina.b
autor
•
14. srp 2009

Mrknu na to, děkuji 😉

ina.b
autor
•
14. srp 2009

Koukám, že obsahuje i ten pupalkový olej, ten je na to fakt dobrý 🙂

jittuss
•
14. srp 2009

Jednoznačně excipial Lipolotio a do koupele linola fett ,švagrová má i odskoušenou konopnou mast a byla taky spokojená po čase ale přestala zabírat.

soanpe
•
14. srp 2009

Já když vidím,že se objevuje ekzem, tak přikládám obklady z jarischova roztoku, cca 3minuty, nechá se to na vzduchu doschnout a pak mažu Bioderma Atoderm PP

oleje Sofí vadí, hlavně olivový. pokud není ekzem vyloženě suchý, tak oleje nikdy.
a excipial ten jí to ještě zhoršuje 😖

soanpe
•
14. srp 2009

tady jsem ještě něco okopírovala

Ekzém se olupuje, skne, jsou tam šupinky - a to je spárvné (ačkoliv to tak nevypadá, protože to není na pohled hezké). Podstatné je, aby ekzém jako takový bledl. Akutní fáze je taková, že jsou puínky - červené, ekzém je až horký, vyvýšený. Můžou na něm být krusty nažloutlé - to znamená, že je ekzém pravděpodobně infikovaný. Když po mazání ekzém pomalu bledne, růžoví, až je v tělové barvě a k tomu se olupuje, tak je to při výchozí akutní formě správně. Hlavně se nenchat zmást a pokud vám po akutní fázi nastoupí olupování - tak to olupování neřešit oleji nebo jinými tukovými mazadly.

ina.b
autor
•
14. srp 2009

jituss, nám také právě přestala po čase zabírat ta konopná, ze začátku byla skvělá, ale pak přestala učinkovat 😕

ina.b
autor
•
14. srp 2009

Soanpe, říká se, že olejíčky moc dobré nejsou ani po koupání, proto používáme lehké tělové mléko (ten Sebamed), ale pupalkový olej do koupele je dobrý, především v počátku, když ekzem začíná.
Jinak naše mudra nám právě radila >stále promazávat< 😕

jarka082
•
22. kvě 2012

já má taky zkušenost s tím, že olejíčky jsou u AE fajn, to se divím, že Soanpe říkala něco jiného...o pupalkovém oleji do koupele jsem nikdy předtím neslyšela, my používáme Oilatum a jsme spokojení...a máte pravdu ina.b, holt ta zlatá rada mazat a mazat. hodně štěstí maminky 🙂