icon

Jaký prací prostředek zvolit pro děti s atopickým ekzémem?

lucifux
5. led 2024

Vůbec netuším jaký zvolit prací prášek, nebo gel. Dnes lékař potvrdil synovi Atopík, ale nějak jsem se zapomněla zeptat na praní...
Poradí někdo 🤷

lenerka1
5. led 2024

@lucifux My perem v mýdlových vločkách, na bílé přidáváme perkarbonat, místo aviváže ocet nebo kys. Citronovou. Super informace i ke kosmetice, čisticím prostředkům apod . jsou na fb svět non toxic.

veronikav31
5. led 2024

Já i obě děti jsme atopici, peru ve Feel Eco, přidávám máchání navíc.

krisstina93
5. led 2024

Feel eko synovi sedl asi nejvíc, koupila bych něco takového nebo pro miminka a zkusit, nemusi každému sednout vše.

ele_nka
5. led 2024

@lucifux určitě zvolit nontoxic variantu. Já si míchám prášek sama, ale třeba s Feel máme také dobrou zkušenost. A doporučuji přejít na nontoxic celkově....nám zhoršoval atopák i jar.

cekamnazazrak
5. led 2024

Urcite non toxic! Za nas Tierra Verde maji i sensitiv radu…. 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 a obecne prevest domacnost na nontoxic.. i tvoji/muzovu kosmetiku, protoze i s tim je dite dost v kontaktu.. atreba i parfemy a tak… 🫣 a teda resit i jidlo… jsou potraviny, ktere hodne zhorsuji atopak, ale ty ma kazdej jiny… 🤷🏻‍♀️

lucifux
autor
5. led 2024

@cekamnazazrak s těmi potravinami, to snad vychytáme, ale nemyslela jsem si, že budu muset převést vše na nontoxic, měla jsem v domnění, že stačí jen u syna.

veronikav31
5. led 2024

@lucifux já osobně non toxic domácnost nemám, jen tedy dávám pozor co se týká potravin, ale jinak funguji normálně i děti, kvalitní kosmetika je dle mě základ a díky tomu to v pohodě teď zvládáme.

zuzkasim
5. led 2024

Peru v gelu Sonett, kupuju od nich i jar na nádobí.

prejeta_zaba
5. led 2024

Čímkoliv, stačí máchání navíc. Eko prostředky neperou a zanáší pračku.

veronikalam
5. led 2024

Za me Sonett sensitive, pouzivame ekologicke prostredky. A nedavno jsem zkousela Jelena mimi a syn se po nej osypal, i kdyz neni atopik.

veronikalam
5. led 2024

Nebo jeste mozna znacku Tierra Verde ale s tou nemam zkusenost. Jen vim, ze je taky eko.

berluska
6. led 2024

já peru v dětském prášku z Eurony

lenerka1
6. led 2024

@prejeta_zaba Některým atopikum opravdu nestačí máchání navíc a pračka mi pere už 14 rok. Já raději flekaté prádlo (při použití žlučového mýdla flekaté není) než do krve flekaté dítě. Ale třeba paní bude mít štěstí a bude synovi stačit jen malá změna.

prejeta_zaba
6. led 2024

@lenerka1 Jo, jasný. Ono to komplexní - hlídat si stravu, oblečení, kosmetiku a pochopit, že se to nezmění ze dne na den. Takže si myslím, že stačí zatím menší změny (třeba přidat to máchání) a zkoušet...než nakoupit vše nontoxic a zjistit, že to stejně nevyhovuje. Jsme atopici doma všichni. A treba změny počasí některým z nás vadí. Ale než bych honem běžela pro kortikoidy a měnila vše doma, vîm, že se to za týden ustálí samo. Stačí promazavat. Někomu můžou vadit třeba mrazy. Chce to vypozorovat.

lucifux
autor
6. led 2024

Zatím jsem začala jen u syna. Vyřadila jsem citrusy, kyselé... A objednala jsem feeleco prací gel a mýdlo na ruce. Sprcháč a šampon máme na předpis od lékaře. Tak třeba to bude stačit. Ukáže až čas.

kleio
6. led 2024

Ono to opravdu chce vypozorovat u každého individuálně. Já například jsem atopik a je mi úplně jedno, v čem je vyprané oblečení, citrusy mi vůbec nevadí, ale vadí mi jar, prach, stres, alkohol atd.

ssedrumm
7. led 2024

@lucifux neni to jen o kosmetice...je to i strava, to si musis vychytat, male treba zhorsovala cokolada nebo citrusy. Z prášku na prani se nám osvedcilo Batole s krem po koupani od Uriage, jeste je dobra Linola na koupani třeba 🙂

veronikas452
22. zář 2025
Uživatel veronikas452 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od veronikas452.

Hledám šetrné přípravky do domácnosti s atopiky neco přírodního bez drsných chemikálii co byste mi doporučili a poradili? Nějaké prací prášky čističe na podlahy a koupelny.😉

petrapol92
Odpověď byla odstraněná