Spaní miminek s atopickým ekzémem

bustedka
16. kvě 2019

Ahoj, máte někdo prosím nějaké tipy či triky, jak ulevit v noci miminku? Malý 4m, atopický ekzém po celém těle. Začalo to po prvním očkování, následně jsme byli v nemocnici, dělám denně zábaly, ovšem ty pomohou na chvíli a zjištěna alergie na lepek, laktózu a vejce. Je na UM, má speciální hypoalergenní mléko. Dle doktorky každý večer kapeme Zyrtec a Fenistil na škrábání.i tak ale v noci trpí a neustále se škrábe a tře nohy o sebe. Od té doby, co už je trochu aktivnější miminko, si nedá říct 😌 rukavice mu dávat úplně nechci, protože jak se i přes ně škrábe na hlavě l, většinou se mu pak ten ekzém ihned zhorší. Zavinovačku už nechce vůbec a do 15sekund má venku ruce. Spací pytel neřeší problém s rukama. Ale koukala jsem na spací pytel od LodgEru. Nemáte nějaké jiné rady?co koupit, kde koupit, jak pomocí

skretik
17. kvě 2019

@bustedka rada se pridam. Malej sebou celou noc taky sije a ma ekzem,taky davam fenistil.nevim jestli sebou sije kvuli ekzemu nebo brisku 🙈. Alergii zatim nename potvrzenou,ale zjevne mu nejaka jidla vadi. Po zavedeni UM se u vas ekzem nezlepsil?

bustedka
autor
17. kvě 2019

@skretik no právě moc ne. S doktorkou byla domluva taková, že vzhledem k alergiím jsem přestala kojit (už v té době jsem z 80% dokrmovala) a že by se prý tělo během týdne mělo pročistit. Ale změny k lepšímu tedy žádné. Příští týden jdeme na kontrolu, tak uvidíme co řeknou.
Samozřejmostí je mít všude 100% bavlnu, dala jsem pryč koberec, každodenní úklid, protože prach může být taky alergen, ale nic moc. Je to jak na houpačce.
Vyloženě do dupaček ho ani zabalit nemůžu, protože má obrovská chodidla a do žádných se nevejde, ale dneska dost nohy uklidnilo, když jsem je namazala chladivým syndermanem (žádné roztírání), pěkně s bílým filmem a dala do ponožky.
No a na ruce trochu pomáhá, když mu dám na hraní obyčejnou bílou olenku, že se do ni a tak hezky zamotá😌

poah
17. kvě 2019

Fenistil jsme taky davali,byl uplne k nicemu. V cem koupete? My jsme koupali v Linole, ovesnych koupelych.Ale nejvic se nam osvedcilo dat do vody plnotuc.mliko+olej-to promastilo nejvic. A na noc pomohl az specialni overal-vyrabi ho ceska firma Dermaprotec. Je to dost penez,ale pro nas to bylo vysvobozeni. V nich spal celou noc. Nejen,ze to ma rukavicky,ale je to nejaka fakt dobra bavlna,v obyc.100% bavlnenych overalech byl zpoceny jak mys, v tomto vubec, ikdyz bylo v byte 30 C. Jasne neresi to pricinu,ale nam to pomohlo,aby se aspon v klidu vyspal.

skretik
17. kvě 2019

@bustedka vidis a me zatim vsichni presvedcuji kojit kojit kojit,ze pokud je alergik je to pro nej to nejlepsi,ale ja uz nejim temer nic a stejne se nezlepsuje. Pristi tyden jdeme na imulogicko-aleegickou kliniku,synovi je 3 a pul mesice. Vy uz jste nekde byli nebo to vase dr.doporucila? Me do toho prave jste trpi bolenim briska, takze ted uz treba 3dny nespime 🙈.

skretik
17. kvě 2019

@poah plnotucne mliko,kdyz na na nej alergii asi, bg asi nebyl dobry napad, ale dost lidi mi radi bud ovesnou koupel nebo potirat to materskym mlikem,zatim jsem nezkousela,ale mozna zkusim

fifina86
17. kvě 2019

Spala jsem s ditetem a kdyz se zacal strabat, tak jsem vzala za rucicky.
Jinak ekzem nejdriv vysusivat (zinkovkou) a pak promazavat.

cuuza
17. kvě 2019

@bustedka V čem pereš a jaké děláš zabaly? AE je bohužel dost individuální a každý reaguje na něco jiného.

bustedka
autor
17. kvě 2019

@cuuza
@skretik
@poah
@fifina86
Tak koupali jsme taky v Linole, ale pak jsme dostali Cyteal. Ten zábal jsme dělali v nemocnici a mám ho dělat dvakrát denně. Je fakt, že pak má krásně jemnou kůži. Ale jen na 2-3 hodinky. Malého opláchnu, namažu silnou vrstvou Syndermanu, dám do mokrého pyžama, navrch suché pyžamo a zabalit aspoň do hodinku do peřiny. Potom na ložiska Loccoid a zase všude Synderman. A na noc ještě vitamínovou mast a pak mám Linola Fett na ekzém kolem očí.
- na ten overal se podívám, to zní dobře 😌
- zinkovou mast, na ní jsem už pár doporučení dostala, asi by to za to fakt stálo
- ovesné koupele jsme měli jako doporučení od praktické, ale pak nás poslala do nemocnice, máme doktorku co se specializuje na alergologii na děti a ta zas ovesnou vůbec nedoporučila.
- mleko u nás fakt ne😌 já už ani nevím, po čem všem se osype, ale riskovat moc nechci. Osypal se i když jsem jedla jídlo já a byl u mě na klíně
- peru v Batoleti bez aviváže. Doktorka ještě říkala Lovelu

fifina86
17. kvě 2019

@bustedka ani Lovelu ani jine “detske prasky”. Doma zaved non-toxic domacnost. Tady najdes rady a tipy, jak na to: https://m.facebook.com/groups/209740806026764?g...

zuzajulie
17. kvě 2019

Mne kdyz bylo nejhur, pomahalo mi hladit na zadech a usla jsem - mozna by to pomohlo i miminku. Jinak v podstate overal bavlneny se sesitymi rukavy na konci. Ani ne tak rukavice.

skretik
17. kvě 2019

@bustedka kolik je malemu? To nedelate nic jineho nez zabalujete ne 🙈. M

priefi
17. kvě 2019

@bustedka zkus koupel v manayupie, pripadne na posileni imunity sirup z rakytniku, kapky z plyskyrice a homeo thimuline

slunea
17. kvě 2019

Jaké má UM? Pokud Nutrilon AC, nemusí to stačit a budete muset přejít na Neocate/Alfamino.
Jako nouzovka na svázání ruček na noc může pomoct bavlněná osuška - plena 100x100. Diagonálně na půl, na ni položíš mimčo tak, že dlouhou stranu trojúhelníku má pod krkem a pravý úhel pod zadkem. A těmi cípy ovineš tělíčko a zastrčíš na druhé straně pod zadek.
Proti svědění si kojící matky pochvalují rooibos, možná se dá dát miminku přímo? (Zjisti si)
Někomu pomáhá vysušovat, někomu promašťovat, pokud budeš vysušovat zinkem, nemá smysl mezi tím mazat mastným, koupat v linole atd...
Kdybys měla dlouhou chvíli, můžeš prostudovat zdejší skupinku Poradna pro atopický ekzém.
A jak už tu někdo zmiňoval, mohla by pomoct non toxic domácnost - hlavně to praní.

klubiko
17. kvě 2019

U nás kromě standardních opatření (obklady a promazávání přesně dle pokynů kožní lékařky, moje dieta, oblečení ze 100% bavlny) pomohlo společné spaní s dcerou (a přes den nošení). Vzala jsem ji k sobě do postele, dala přes ni paži a budila se méně. Rukavičky naopak nepomohly vůbec, dokázala je vždy sundat.

lizzie02
17. kvě 2019

@bustedka koukám, že perete v normálním prášku, to není na ekzem dobrý, praní je základ, s těmi věcmi je v kontaktu pořád. Jukněte na fb do skupiny Svět non toxic a zavedte netoxickou domácnost. Je tam opravdu hodně informací, člověk si ani neuvědomuje, co vše je kolem nás.

pribylovapetra
17. kvě 2019

@bustedka tady na konikovi je Poradna pro prirodni lecbu ekzemu -Pavla Pavlistova. Napište ji,poradi Vam dobře. Pokud teda z maleho nechcete udelat celoživotního ekzematika a zavislaka na kortikoidech.

opicka_kiki
17. kvě 2019

@bustedka
Batole nedoporucujem, aj ja som ho mala doma pre dceru, ale tiez sa objavil ekzem a tak prve, co som riesila, bola zmena pracieho prasku. To batole ma velmi intenzivnu vonu a asi nebude k detskej pokozke az tak dobre. Inak nam poradila kozna doktorka La Roche Posay Syndet AP+ (to je myci gel na atopicku pokozku, vhodny aj pre miminka) a La Roche Posay Baume AP+ (krem, mazala som aj 5x denne). Inak tie ostatne kremy, co mi doporucovala detska doktorka, vobec nepomahali. UM som davala asi pol roka hypoalergenne. Postupne sa to zlepsovalo, najviac u nas pomohlo asi to La Roche Posay, ale dcera to teda nemala tak hrozne ako pises ty... A este som niekde citala, ze existuje oblecenie pre miminka s obsahom tusim striebra, tak mozno by vam to pomohlo na to spanie, nejaky taky overalek. Drzim palce a pevne nervy! :-*

kittyy17
17. kvě 2019

@bustedka přidej při praní jedno máchání navíc, vaše oblečení, povlečení, ručníky, všechno per stejně jako to dětské. Na exém nám nejlépe zabírá krém Lipobase, je na předpis od kožní

bustedka
autor
18. kvě 2019

@skretik malému jsou 4 měsíce a je fakt, že už mi z toho solidně hrabe. Hlavně je člověk dost omezen i co se týče výletu apod a nejvíc samozřejmě trpí tříletá ségra
@priefi děkuji 😌
@slunea tak nouzovka z plenky mě zatím zachraňuje 😌 děkuju. Jinak původně jsme měli Nutrilon AG, ale teď máme Nutramigen LGG
@klubiko no já bych s malým spala hned, ale to by musel chlap pryč, nemáme standardní lůžko a o tom nechce ani slyšet. Ani teda nesouhlasí s tím spaním, ale to je zas z jiného soudku 😌 já jsem malého v nosítku měla často, ale jak se mu to zhoršilo, tak se tam pořád vrti a nevydrží
@lizzie02 no toi vůbec nedošlo. Děkuji 😌😌
@pribylovapetra nějakou skupinu jsem tu hledala, zkusím 👍
@opicka_kiki tak to si taky poznamenám 😌 díky
@kittyy17 tak Lipobase neznám. Taky děkuji

Holky moc děkuji za rady. Tohle přesně jsem potřebovala

skretik
18. kvě 2019

@bustedka mymu malymu je 3a pul a svete div se, rano jsme vstali a vyrazka je mnohem lepsi,minimalne na oblicejj,ale ja kojim a vyradila jsem dalsi veci. Bud teda kafe nebo ryze. Nechtelo by to u vas taky to mliko Neocate? A maste teda pouzivam od Dr.Kondrad a sice mazu furt a konecne po 10 dnech je to znat,ale nevim jestli to neni spis vyrazenim alergenu a vymenou praciho prasku. Obdivuju Te s tim zabalivanim,to bych nedela kort s druhym ditetem.

travnulee
18. kvě 2019

@bustedka necetla jsem vše, zmena na netoxicky prášek super, ale stačí, když dáš ekologický a fakt několikrát vymachat, dávám třeba i 3 machani navíc, samozřejmě bez avivaze a pak prezehlim, osvedceno i u prvniho a druheho syna.

opicka_kiki
18. kvě 2019

@bustedka
Jo, a pri tom prani nedavam avivaz, namiesto avivaze pouzivam obycajny ocot, davam od oka, tak cca panaka... Normalne do priehradky na avivaz prdnem ocot. Je to dobre na odstranenie zvyskov pracieho prasku a na dezinfekciu oblecenia. Vobec oblecenie nesmrdi, ani nie je tvrde... Toto mozem fakt doporucit, ja uz avivaz vobec nekupujem, kupim liter octa za 10 korun a este aj usetrim 😀 periem tak uplne vsetko. Mne osobne uz zacalo prilis navonane oblecenie od avivaze vadit.

bustedka
autor
19. kvě 2019

@skretik no, já uvidím, zda nám doktorka změní léčbu, jinak začnu dělat něco sama. Zábaly nejsou zas takový opruz, jak se zdá 😌 jen je to neustálý kolotoč. Ale nejhorší má obličej a tam se zrovna zábal nedělá

@travnulee tak to abych našla návod k pračce 😁
@opicka_kiki a není pak to oblečení nějak octově cítit?

travnulee
19. kvě 2019

@opicka_kiki avivaz taky nedavam, ale ocet na ekzem, bych se asi zblaznila

travnulee
19. kvě 2019

@bustedka ono to samozřejmě nejde naprogramovat, naprogramuju jen jedno navic, prostě jak doperu, zapnu ještě program na machani

opicka_kiki
19. kvě 2019

@travnulee
Tak ono toho octu na tu velku pracku nie je tolko, davam od oka, trocha... Co som nasla info, tak prave ten ocot by mal zlikvidovat zbytky prasku v pradle, aby to nedrazdilo pokozku... Samozrejme kazdy nech si perie podla vlastneho uvazenia 😉

opicka_kiki
19. kvě 2019

@bustedka
Vobec nic necitit, pradlo vonia proste cistotou...

travnulee
19. kvě 2019

@opicka_kiki ja neříkám u zdravých, ocet i to prádlo zmekci, ale ekzematikum bych to fakt neradila ani v tak malém množství, stačí eko nebo non toxic prášek a vicekrat vymachat

bustedka
autor
20. kvě 2019

Tak u nás se to pořád zhoršuje. Už si moc nevím rady. V noci škrábání nonstop dvě hodiny.

bustedka
autor
20. kvě 2019

Holky jen mě napadlo... Asi mu rostou zuby, má pořád ruku v puse. K tpmu teplota 37,5. To by s tím mohlo souviset, ne?