Je normální posílat nemocné děti se spálou na slavnost?
Holky, ve skolce ma par deti spalu - nechodi do skolky, ale na foceni prisly i na zahradni slavnost - to je nejaka novinka, ze se s infekcni nemoci chodi do kolektivu? jako mala jsem s tim byla v nemocnici a nejak se mi nechce libit to, ze ty nemocne deti se fotili s ostatnimi detmi a hrali si na te zahradni slavnosti a obcerstvovali se s ostatnima... je to normalni nebo jsem blba ja, ze se mi to nelibi? hlavne, ze na nastence je upozorneni jak krava, aby rodice sledovali stav ditete atd.
Dneska se to tak uz moc nebere. Syn mel spalu uz 2x. Na pohovosti nas klido pido nechali sedet mezi ostatnimi pacienty. Ale zase az tak moc horke to nebude,dcera to od neho ani jednou nechytla a to byli spolu normalne v kontaktu a spali spolu v pokoji. Po nasazeni atb.je clovek za chvilku neinfekcni. Takze proto mohli prijit. Myslim,ze uz byli ke konci lecby nebo po lecbe. Tezko by nekdo bral dite se spalou do kolektivu,ty ucitelky taky nejsou blby. Hlavne nez zaberou atb,tak byva blbe,horecka...Takze si nemyslim,ze by tam nekdo nekoho ohrozoval. Naopak ty deti po atb.jsou oslabene. Jo a spala je infekcni pred propuknutim prvnich priznaku takze nebezpecne byly potencionalne jine,v te dobe zdrave vypadajici deti. 😀
dobry, nevedela jsem... jen mi to prislo divne, ze tam ty deti jsou... dik,
Spala se už de facto prý neliší od klasické angíny,jen je tam vyrážka navíc... Dr mi říkala,že je vlastně jedno,jestli mám to,nebo to, atb se dávají stejná... jen to "spala" zní hůř no....
Já s tebou souhlasím. Taky mě štve, že prostě na vánoční focení s horečkou pošlou. Nebo jednou v čekárně u dětský jsem byla svědkem, jak máma říká ,,no to budeš mít angínu a ve středu (bylo pondělí ) máte to divadlo, já se domluvím s učitelkou, že bys přišel aspoň na něj.
Bohužel jsou rodiče nezodpovědní. Jak vůči svým dětem, tak vůči ostatním 😡
Já s tebou souhlasím. Taky mě štve, že prostě na vánoční focení s horečkou pošlou. Nebo jednou v čekárně u dětský jsem byla svědkem, jak máma říká ,,no to budeš mít angínu a ve středu (bylo pondělí ) máte to divadlo, já se domluvím s učitelkou, že bys přišel aspoň na něj.
@alice180 Tak tohle jsem nikdy nezazila,aby nekdo tahal kvuli foceni do skolky dite s horeckou. Vim,ze u nas taky mohly deti,co nebyly ve skolce na foceni prijit,ale prisly v jinou dobu a zadnim vchodem,vubec nesly pres tridu. Jako jo,urcite existuji nezodpovedni rodice. Ale v pripade spaly,jak psala autorka,tak tam ta nazlivost fakt brzy neni a dite je doma vlastne jen proto,aby dobrala atb. ,ne kvuli infekcnosti.
Já bych ty děti nechala doma, někteří rodiče jsou nezodpovedni. U nás ve školce taky byla spala a ani jedna dcera to nechytla.
@alice180 někteří rodiče jsou hrozní, co na to chceš říct. Naše holky vždycky takové akce prošvihly. Když je dítě nemocné, tak má být doma a léčit se.
@alice180 Tak tohle jsem nikdy nezazila,aby nekdo tahal kvuli foceni do skolky dite s horeckou. Vim,ze u nas taky mohly deti,co nebyly ve skolce na foceni prijit,ale prisly v jinou dobu a zadnim vchodem,vubec nesly pres tridu. Jako jo,urcite existuji nezodpovedni rodice. Ale v pripade spaly,jak psala autorka,tak tam ta nazlivost fakt brzy neni a dite je doma vlastne jen proto,aby dobrala atb. ,ne kvuli infekcnosti.
@kristyn86 nám to sama řekla i jedna učitelka. Omlouvala jsem ji asi 14 dní před, že něco chytla q neprijde a že uvidíme , jak to focení jestli bude zdravá a ona, že jiní rodiče normálně dítě přivezou nafotí se a jde zase marodit. Takže asi u nás to není ojedinělý.
@kristyn86 nám to sama řekla i jedna učitelka. Omlouvala jsem ji asi 14 dní před, že něco chytla q neprijde a že uvidíme , jak to focení jestli bude zdravá a ona, že jiní rodiče normálně dítě přivezou nafotí se a jde zase marodit. Takže asi u nás to není ojedinělý.
@alice180 Aha,tak to by se mi taky moc nelibilo. I kdyz samozrejme zalezi,jestli se vidi i s ostatnimi detmi a s cim marodi. Nevim,jak by to bylo s focenim tridni fotky,ja jsem tohle postrehla o vanocnich,kde se deti foti jednotlive. Ja osobne bych nemocne dite nebrala na foceni. Max,ze by byla uz zalecena treba atb. nebo byla fakt ok.
Asi zalezi, u nas jsem nevidela, ze by nekdo privedl dite s horeckou. Je neco jineho prvni dny, kdy ma dite horecku a je mu fakt mizerne - to snad kazdy soudny clovek necha dite doma.
Na druhou stranu, treba po tydnu brani 10 dennich atb, kdy uz je diteti uplne dobre, neni infekcni a je nejaka vyjimecna akce ve skolce, tak tam bych zas tak nesoudila
no tak u nas je to kazdy rok na to foceni tak, ze rodice i nemocne deti na 8 privedou, ty se pohraji s ostatnima nez se vyfoti a i pak a rodice si v 9 maji prijit pro ne 🤦 (loni v tu dobu frcela 5. nemoc - deti cele cervene, no a letos spala)...takze tak... asi mam duvod byt nastvana, ne?
A co čekáš? Myslíš, že tady tvůj problém vyřešíme? Řeš to s vedením nebo s rodiči
A co čekáš? Myslíš, že tady tvůj problém vyřešíme? Řeš to s vedením nebo s rodiči
@kadla88 asi čekala odpovědi na otázky, co napsal v úvodním příspěvku.... A taky možná utvrzení, že to více lidem nepřijde normální. Tak bych trošku ubrala. Spoustu problémů tady ,,my" nevyřešíme, ale můžeš se poradit, nasdilet, vylejt si frustraci...
necekam nic, jen mi to proste vrta hlavou, ze to vadi jen me a jestli to tak maji i ostatni skolky... me nekdy u nas prijde, ze jsou i rady ucitelky, kdyz jim deti popadaji a maji min starosti... no, je to jen takove postezovani..
Jako fotografka za těch asi 13 let můžu vyprávět s čím vším rodiče na focení s dětmi přijdou... ale na duhou stranu mi to slušně posílilo imunitu 🙂 Každopádně mě může čert vzteky vzít, když po chvíli focení, kdy vidím, ež dítko není o.k., tak z maminky vypadne : Tak chvilku počkáme, než zabere Nuorfen, on(a) se probudil s teplotou, ale byla by škoda rušit termín....
Nevím, ja kdyz teda byla nemocna, tak jsem byla doma... akce-neakce... a to samý dcera ve školce/ZŠ... ted na stredni to samy: sice treba ofnuka, ze nemuze do skoly, ale uz dostala "na prdel" od tela, kdyz jela do skoly skoro ve smrti a pak se ji udelalo tak špatně a prodlouzila si pak pobyt doma. Proste se holt nedalo nic dělat, když byla nemocná. Nemocný dite i dospělí ma být doma... v posteli nebo aspoň mit doma klidovy režim a ne obrazet skolkovy akce nebo foceni. Infekční část nemoci je jedna věc a rekonvalescencni část druhá. Pak se ti sami rodiče divy "on je zas nemocny" nebo "to je furt neco" atp.🤷🏼♀️ když tělo nemá možnost, si odpočinout. Co je tím ty rodiče uci: prepinat se, neposlouchat svoje tělo, ze vnější svet je důležitější než můj vlastní... ale treba jsem divna já 😄
Nevím, ja kdyz teda byla nemocna, tak jsem byla doma... akce-neakce... a to samý dcera ve školce/ZŠ... ted na stredni to samy: sice treba ofnuka, ze nemuze do skoly, ale uz dostala "na prdel" od tela, kdyz jela do skoly skoro ve smrti a pak se ji udelalo tak špatně a prodlouzila si pak pobyt doma. Proste se holt nedalo nic dělat, když byla nemocná. Nemocný dite i dospělí ma být doma... v posteli nebo aspoň mit doma klidovy režim a ne obrazet skolkovy akce nebo foceni. Infekční část nemoci je jedna věc a rekonvalescencni část druhá. Pak se ti sami rodiče divy "on je zas nemocny" nebo "to je furt neco" atp.🤷🏼♀️ když tělo nemá možnost, si odpočinout. Co je tím ty rodiče uci: prepinat se, neposlouchat svoje tělo, ze vnější svet je důležitější než můj vlastní... ale treba jsem divna já 😄
@felis Napsala jsi to skvěle 👍
@felis nejsi divna, mam to stejne, akorat me okoli nechape... kdyz nedavam nemocne dite do skolky, kdyz rusime ucast na oslave kvuli teplote ditete, kdyz necham dite mimo kolektiv par dni po zvraceni.. pry s tim nadelam 🤷
To je tahle doba, to co vždycky bylo normální, dneska normální není. A co bylo vždycky padlý na hlavu, dneska je úplně normální 🙄
U nás také je možnost přivést nemocné dítě na focení. Přijde se na konkrétní čas, vyfotí a jde domů...otázka 10 minut a většinou se fotí venku. Nevidím v tom problém, když už se doma dítě jen doléčuje, není infekční, je prima se takhle domluvit. Zase dítě v akutní fázi, horečkách s čerstvými pupínky nikam nevodím, ať se mu nepritíží.
S horečkou bych dítě nikam netahala,ani na focení ne, zajít si k fotografovi můžu kdykoli jindy.. Pokud,ale dítě bere antibiotika, cítí se dobře, není nakažlivé,tak nevidím důvod proč by nemohlo přijít.
Dítě s teplotou nebo nějakou bolestí nikam netahám, ale pokud je zaléčené antibiotiky a už nemá příznaky, tak ho po dohodě s učitelkama na focení pošlu a pak si pro něj přijedu, to samé na besídku.
Ale já děti s ATB klidně beru i ven, jako dodržujeme klidový režim, ale doma u televize fakt nesedíme.
To je tahle doba, to co vždycky bylo normální, dneska normální není. A co bylo vždycky padlý na hlavu, dneska je úplně normální 🙄
@klokanka31 Prosím tebe, takovéhle věci se děly vždycky, jenom toho nebyl plný internet a nevědělo o tom tolik lidí. Není to touhle dobou 🤦♀️
@klokanka31 Prosím tebe, takovéhle věci se děly vždycky, jenom toho nebyl plný internet a nevědělo o tom tolik lidí. Není to touhle dobou 🤦♀️
@oplatecka souhlas, taky když jsme byli malý, tak ve školce tolika akcí nebylo.
@oplatecka Co je jistý, tak dneska lidi nemají absolutně žádnou zodpovědnost.
@oplatecka Co je jistý, tak dneska lidi nemají absolutně žádnou zodpovědnost.
@klokanka31 S tím nesouhlasím. Vždycky se najde hrstka lidí, kterým je všechno jedno, nehledí na druhé, hrabou si jen na svém písečku. Ale není jich tolik jako těch, kteří naopak zodpovědní jsou. Tihle jdou jenom více vidět a slyšet.
@oplatecka souhlas, taky když jsme byli malý, tak ve školce tolika akcí nebylo.
@alice180 to je pravda, co jsem chodila do skolky, tak si nepamatuju, ze by tam museli rodice na nejakou akci - ted tam maji rodice malem puluvazek a plno povinnosti s chystanim akci, vyrobky na jarmarky, pripravovani pohosteni,...
Ono jde o to, proč si to rodiče nechávají líbit. Za mě ve školce byla besídka na Velikonoce, na Mikuláše. Rodiče se přišli jen podívat. Nic víc. Žádné akce, žádné kraviny že by se rodiče museli účastnit.

Podívala jsem se do googlu a při léčbě antibiotiky by mělo být dítě nakažlivé cca prvních 24 hodin od zahájení léčby.