Je nutné odstraňovat dětem preventivně zuby moudrosti?
je nutné dětem kolem osmnácti let brát preventivně moudráky?
Ne, můj muž je má ještě ve 40 a nedělají žádné potíže. Pokud by rostly blbě, tlačily do ostatních nebo se kazily, tak to je jiná.
Pokud s nimi není problém, tak proč do toho zasahovat? Neznám nikoho, kdo by šel na odstranění jen tak.
Prevence proti čemu? Jsem na světě už pár desítek let a na takové doporučení jsem nikdy nenarazila a moudráky mám v puse všechny. Dokonce mi zubař u dvou z nich při "klubání" uřezal dásně, aby podpořil správný sklon růstu a nedělaly do budoucna problémy.
Nejsem zubař, ale řekla bych, že zaleží jak jsou uložené. Jestli na ležato, tak nevyrostou. Časem můžou tlačit na sedmičky. Nevím, jestli si to dobře pamatuji, ale můžou tlačit na kořen sedmičky a oslabovat ho.
Pokud jsou uloženy normálně, tak záleží kolik je v puse místa. Někomu, kdo má malou pusu, tak se mu tam nevlezou. Někomu se tam vlezou v pohodě, tak bych je netrhala.
Není nutné, aby se musely preventivně trhat. Já horní mám, ale místo toho šly čtverky, kvuli rovnátkům, protože mám malou pusu.
Dolní byly naležato, jsem ráda, že s tím v 18 nikdo neprudil a nechala si je vyndat v dospělosti, i když by asi ta extrakce byla jednoudušší. V 18 nejsou tak pevně vrostlé do kosti.

@anonym_autor ne neni. Jen pokud delaji/mohly by delat problemy