icon

Je podrážděnost dítěte způsobena vedrem nebo zubem?

makkyv
29. čer 2022

Ahoj maminky, moje holčička 20 měsíců a její dnešní stav.

Malá je veselá, občas si zakňourá, ale stolice v pořádku, prso, jídlo i pití v normálu. Poslední dny (asi 3 dny) mi vždy přišla nějaká teplá, ale vždy jen ve vaně, tak jsem to neřešila.. je horkokrevná, tudíž ji stačí opravdu málo a je jí teplo, ale nepotím se. Dnes ráno ji vypadla jednička(kořen zustal) volala jsem zubarce a pokud ji to prý nebolí, dáme tomu čas, což ji nebolí, ale už od rána je divná. Protivná, opravdu se sápe po mně a jakoby mě spíš provokuje, kňourá kvůli každé kravině (což nedělá) prso dnes neměla snad od 12 hod až do 16 což se ji vůbec nepodobá, cucá snad skoro co hodinu… měla 2 řídkou stolici, strašně splavená ať má drdol nebo ne, úplně to z ní leje (což i když bylo 35 st, tak to zní neteče) a na závěr má strašně, ale opravdu strašně opruzenou pipku - nezabírá vůbec nic.. ani imazol, bepanthen, sudocream… nechávám ji vybalenou celý den, učí se na nočník a když už má plenu, chce jí mít dole, tak ji vyhovím.. a vůbec to nemizí - už to trvá ta vyrážka 2 dny…
Když ji na to sáhnu nebo mažu, cuká nejspíš ji to štípe/ bolí.. jen ve vaně je v pohodě… tak a teď opravdu vůbec nevím co…
Zda jet k MUDr nebo je to od toho zubu, tepla?

Děkuji za rady, odpovědi 🤗

adelka951
29. čer 2022

Jak jí vypadla jednička? Je jí 20 mesiců, tak sama asi nevypadla. Měla úraz? Nebo jak se to stalo?

makkyv
autor
29. čer 2022

@adelka951 Nene, sama od sebe. Ona má krásný zoubky, ale ta jednička měla nějaký povlak do půlku zoubku a paní doktorka ho chtěla vytrhnout, kdyby ji bolel, což nebolel tak jsme ho tak nechaly aby odešel pak “přirozeně”
Nepraštila se ani nic, prostě se ráno vzbudila a držela ten zoubek v ruce 😔

martiniquest
29. čer 2022

V prve rade bych ji nekolikrat denne zmerila teplotu. Muze mit nejaky zanet a to je pak o pruser.

makkyv
autor
29. čer 2022

@martiniquest Měřila jsem jí, byla v pohodě, ale určitě ji zítra znovu budu měřit.. 😔

martiniquest
29. čer 2022

@makkyv pokud nema teplotu, nic vazneho se nejspis nedeje. Pipku bych dal mazala sudokremem nebo necim, nechala hodne vetrat...a ten zub...pokud nema v okoli cervenou dasen nebo vacek, melo by to byt ok.

makkyv
autor
29. čer 2022

@martiniquest Nemá vůbec nic okolo něj, trošku ji to bolí když na to sáhnu, ale to zubařka říkala, že teď je to čerstvé, prý kdyby se to nelepšilo máme dorazit. Tak uvidíme 🤗

nekiaxy
29. čer 2022

@martiniquest
@makkyv sudocrem na velke opruzeniny ne, strasne stipe. Vyzkouseno bohuzel na dcerce, pak tedy i na mne. Ja doporucim koupel v odvaru z repiku, bud kup v lekarne a nebo je ted po loukach. A zkus klasickou rybilku...

makkyv
autor
29. čer 2022

@nekiaxy Děkuji moc. Zkusím🍀

emillyhk
29. čer 2022

@makkyv Neroste jí ještě nějaký další zub? Syn se s každým zubem strašně oprudí 🤦‍♀️ Nám teda pomáhá kromě větrání koupel v řepíku, mazat Avirilem (po Sudocremu vždycky horší) a jak se zlepší, tak nepřesušit, aby mu to nepraskalo, to se nám osvědčil Infadolan. Ale jestli se může přímo na pipku, to nevím, my mažeme jenom zadeček a přechod mezi pinďou a pytlíkem 🙈

makkyv
autor
30. čer 2022

@emillyhk Zatím jsem neviděla další zoubek😏 jsi zlatá, děkuji 😅❤️

sorboni30
30. čer 2022

@makkyv rybilku a jen omyvat vodou a mazat hodne rybilkou. V techto vedrech opatrne na oprozeniny. Je z toho nervozni chudinka, boli a stipe ji to.

alpakovo
30. čer 2022

@makkyv u nás se takto projevila reakce na plenky. Nejspíš něco změnili a synovi to vadilo. Pořád opruzeny,nic nepomohlo až změna značky