Je to ekzém?

vee17
25. led 2016

Ahojte, viete mi prosím poradiť, malý má pol roka a pol krkom len na jednej strane sa mu stále tvorí také suché začervenanie, skúšali sme všetky masticky cez rybilku ktorá zabrala najlepšie ale zase sa to vrátilo po kortikoidy a masti vyrábané v lekárni videli to tri doktorky každá mi povedala dačo iné, dačo iné predpísala, neboli ho to ale bojím sa aby mu to nezačalo praskat a nedostal tam nejakú infekciu. Poraďte z čoho tomožné byť a ako aa toho zbaviť..

kocour1
25. led 2016

Na kortikoidy je podle mě ještě brzy...zkuste zatím nějaké masti z lékárny - např. bepanthen sensiderm, se kterým mám poslední dobrou velmi dobrou zkušenost. Hlavně mazat a zároveň vetrat, sušit...může to být i zapocené a samo se to zahojí (jen soudím podle fotky)...

avantgarda
29. led 2016

Dceři se podobné fleky na krku tvoří taky. Občas i za ušima má takové červené, suché fleky. Pomáhá jí, když postižené místo omyju studenou vodou, osuším a namažu Bepanthenem. Mám pro jistotu pro ní připraven i Bepanthen Sensiderm, který mi pomáhá na suché a popraskané prsty na rukou.

dzungala
29. led 2016

Eliminační dietu, poradnu pro atopiky tady na koníkovi, poradit se s uživatelkou kamzyk. Naši dceru stabilizovala, držím-li správně dietu, je čistá. Nespoléhat na kožaře, mám zkušenost, že sami moc nevědí (stejně jako alergologové - neřeší příčinu, ale projevy). Hodně štěstí, kamzyk dobře poradí.

skyvik
29. led 2016

Mne to jako atopak propada. Dceri se take tvori na stale stejnem miste. Jeden cas mi zabral krem Lipobase repair, pozdeji uz ne a museli jsme pro mast s kortikoidy. Po nich to nastesti konecne mizi, i kdyz se jim snazim vyhnout.. Kozni doporucuje vzdy okolo ockovani davat tri dny Fenistil kapky. Priste je budu davat i u antibiotik, prijde mi, ze se ji to udelalo i po nich :( Jinak jsem zkousela mazat vsim moznym, je to dost boj natrefit na neco, co bude zabirat delsi dobu.