Je to opravdu seborea?

monny88
8. kvě 2016

Ahoj maminky, mám holčičku, které je měsíc a šest dní a od středy nás trápí pokožka nad nosánkem a kolem obočí. Začalo to jako slabé drolení kůžičky (myslela jsem si, že je to to klasické olupování miminek, když se jim po porodu smyje mrázek), ve čtvrtek to bylo mírně začervenalé a zdrsněné, v pátek jakoby do žlutohněda a včera byly místama flíčky žluté jako barva pylu a k večeru během 3-4 hodin se to zhoršilo a začaly se odlupovat už velké kousky zatvrdlé kužičky a pod sloupnutou šupinkou červené. Volala jsem na pohotovost a doktorka mi na 100% řekla, že je to seborea a že to nic není, že si máme ušetřit cestu, protože bydlíme od nemocnice daleko. Teplotu měla 36.8 po odečtení ze zadečku. Mazala jsem jí to weledou kojenec. olejíčkem, zkoušeli jsme i kalciovku, babička jí to jednou mázla i krémem na zadeček od weledy. Po přečtení informací na netu jsme ještě zkusili kokosový bio olej a klasický olivový - snad jsme nic nepokazili... Vypadá to fakt ošklivě, pořád na to musím myslet a pořádně jsem kvůli tomu ani nespala ☹ Zítra volám doktorce, jestli budeme moct přijít.

monny88
autor
8. kvě 2016

Vždycky, než jí to něčím máznu, tak ji to trochu omeju žínkou, kterou si namočím do teplé převařené vody a dostala rukavičky, aby si to neškrábala...

biene007
8. kvě 2016

Na kuzi je dobra zinkova mast / sudocrem a promastovat olejickem / indulonou. Hlavne nic neodlupovat, nechat to, at si to samo dela ci chce

thorma
8. kvě 2016

Ja jeste doporucuji Bepanthen, me se osvedcil snad na vse krome opruzeneho zadecku🙂

dundee88
8. kvě 2016

Jojo to bude seborea, syn to měl také. Na doporučení jsme používali Linolu Fett mastičku + olej do koupele. Pomohlo nám to.

terezapetrova
8. kvě 2016

@monny88 tady by fakt pohotovost byla zbytečná a myslim, ze bude stačit kdyz Ti DR rekne co a jak po tel.. Staci modrá nivea a pak opatrně seskrabnout, odloupnout. Toto se tvoří ve vlasech, tam kde popisuješ ale i za ušima. U malých miminek uplne normalni 🙂

kamino
8. kvě 2016

Posílám fotku prcka, další jsou zde na wiki.. i takhle může vypadat seborea ☹ prckovi budou 4 a bohužel se jí ještě úplně nezbavil..

fifina86
8. kvě 2016

@monny88 doporučuji Excipial, 30 min před koupáním namazat, pak vyčesat a omýt.

kamino
8. kvě 2016

@monny88 Jo a světe div se..zkoiušeli jsme všechno možné a jediné co pomohlo bylo odstříkané mléko pomazat ráno a v poledne a pak večer Biodrema Baby Sqam, a pak opláchnout.. za 14 dní byl daleko lepší..

terezapetrova
8. kvě 2016

@kamino ale jinak k umuchlaní chlapeček 🙂 miluju tyhle spičatý bradicky 🙂

kamino
8. kvě 2016

@terezapetrova už je trochu větší 🙂 Každopádně díky, snažili jsme se 🙂

terezapetrova
8. kvě 2016

@kamino je moc hezkej i větší 🙂

pampalin
8. kvě 2016

U nás seborea vypadala takhle.

lauranosi
8. kvě 2016

Na seboreu je bezkonkurenční Bioderma Sensibio DS+.

pampalin
8. kvě 2016

Malá ji měla pak i ve vláskách a tam jsme používali Excipial mléko. Namazat před koupáním a nechat půl hodinky působit. Pak vyčesat hustým hřebínkem a umýt, popř. ještě vyčesat. Je to celkem běh na dlouhou trať.

oldriska_p
16. led 2017

zkuste Sebclair šampon, používá se párkrát týdně, není nutné pak vyčesávat, nemusí se nanášet před koupáním. použití jako klasický šampon prostě. krásně pomáhá. pokud je to v obličeji jako u mimča výše tak je na to ještě krém stejné značky.