Je vhodné střídat Nurofen a Paralen u dětí?
Dobrý den, dcera má od soboty 40 teď už 39..Ale o co mi jde ráno dobrý bez teplot jde spát po obědě probudí se nechám ji tristvrtě hodiny pak ji změřím teplotu a hned 39 dala sem Nurofen ..A pak zase klid a večer když jde spát zase ji vyběhne teplota ..Běhá skáče není unavená nic jí neboli ... Kašel ani rýma ..Mám volat doktorce ? Nebo dávat jen nurofen ? Vím že po 4h se střídá s panadolem ale když prostě nemá víc jak 38 léky ji nedávám...Jak je to tedy třeba po 6ti hodinach zase dám nurofen nebo střídám a panadolem ?
2) A jak je to když ji dám nurofen 5h je klid a pak šup na teplotu čekám na těch 6h ? Nebo můžu dát zase nurofen ..Jako nikdy malá neměla horečky až teď poprvé ... Myslím horečku která trvá více jak 2 dny ... Děkuji za odpověď
Jestli má teplotu od soboty, je jeste brzo jit k doktorce. Nic vic ti nerekne nez to, ze stridat nurofen s panadolem. Nechavam dite behat v kalhotkach, at se trosku zchladi. Muzes dat octove ponozky, ale pouze kdyz bude mit teple nohy. Volala bych doktorce 4-5 den.
Nejlépe kdyby ji viděl pediatr.Jestli má angínu nebo močové cesty tak se akorát zbytečně trápí....
Jestli má teplotu od soboty, je jeste brzo jit k doktorce. Nic vic ti nerekne nez to, ze stridat nurofen s panadolem. Nechavam dite behat v kalhotkach, at se trosku zchladi. Muzes dat octove ponozky, ale pouze kdyz bude mit teple nohy. Volala bych doktorce 4-5 den.
4-5 dnů? to by mě naše dr pěkně zjezdila, drží, že se 3. den s horečkou máme ukázat

Pokud je to méně, než 6h, střídej účinnou látku pracetamol = Paralen, Panadol atp. s účinnou látkou ibuprofenum = Nurofen, Ibalgin atp. Zítra doktorce zavolej, buď ji bude chtít vidět, nebo třeba ve středu, pokud to bude trvat.