icon

Jen jedna ledvina. Máte takové miminko taky?

volp
15. čer 2008

Ahojky,byla bych moc ráda,kdyby se mi ozvala maminka,která má dítko jen s jednou ledvinou,moc by mi to pomohlo.Děkuji.

Strana
z5
lalenuska
22. únor 2018

@bilki Ahoj, mas nadherne dievcatko - ja len ze mi padol do oka ten datum, pretoze aj mne sa 9.8.2017 narodila Natalka 🙂 s dilataciou na oboch oblickach a teraz sa prislo na to, ze prava oblicka bola zrejme uz od narodenia nefunkcna, takze pojde von. Ale mala nam robi len a len radost a je to neskutocny smejo, takze sa z nej velmi tesime 🙂 a ja sa pomaly zacinam psychicky pripravovat na 2 operacie - nefrektomiu a nasledne pyeloplastiku lavej oblicky.

bilki
23. únor 2018

@lalenuska ahojky, strašně nerada se o tom bavím, protože je to pro mně moc citlivé téma. Nám na scintigrafii zjistili že máme jen 1 ledvinu a místo druhé jen cysty. Ta ledvina má ke všemu nějaký blok, že to z ní neodtéká jak by mělo, tak jdeme v květnu zase na sono. Jsem z toho už začala i šedivět. Ve 3 letech jí ty cysty laparoskopicky odstraní, pokud nezmizí. Snad ta ledvina bude ok. Moc se o ní bojím

bilki
23. únor 2018

@lalenuska Můžu se zeptat co je to ta dilatacie? Držím palce ať to Natálka dobře zvládá, ale i ty! jsou to nervy!

kaculka2014
23. únor 2018

Já takový dětičky nemam ale přeju ti moc sily a miminku taky. Posilám pro štěstí všem kteří mají takový problém

sticker
lalenuska
23. únor 2018

@bilki uplne ti rozumiem, ze toto nie je tema, o ktorej by sa clovek rad rozpraval. my sme este pred necelym mesiacom boli na tom, ze sice mame dievcatko s dilatovanymi (t.j. rozsirenymi) panvickami na oboch stranach, ale cely cas to vyzeralo, ze oblicky funguju. a zrazu nam po game povedali, ze prava je funkcna na 4% a na lavej je extremne zuzeny mocovod, ktory je zrejme pricinou dobreho odtoku mocu. myslela som, ze sa na mieste zlozim. lahsie by som to prijala, keby ta lava bola uplne v poriadku, ale musim sa s tym zmierit a brat to ako fakt, aj ked je to nesmierne tazke.

terez07
23. únor 2018

@katgatoo ja mám priateľa,čo má od narodenia 1 ledvinu a keďže vtedy sa to tak neriešilo,zistili mu to náhodne pri RTG vyšetrenie brucha a utz. potvrdili.Nikdy nemal žiadny problém a má 33.

bilki
24. únor 2018
sticker
luciet39
9. čer 2021

@dagmar32 ahoj Dagmar, my jsme na tom uplne stejne. Prosim nerekla by jsi mi jak jste dopadli? Dekuji

dagmar32
10. čer 2021

@luciet39 Ahojky, Tonickovi jsou uz 4 roky a ledvinka bohuzel pracuje min a min, mel od te doby jeste jeden zanet minuly rok a cekame uz rok na operaci, ktera se kvuli covidove situaci porad odkladala, ledvinku mu budou odstranovat, bere stale zajistovaci davku antibiotik, jinak je cily a vesely a prospiva. Clovek je akorat porad ve strehu, vic se o nej boji, a pri kazde teplotce a viroze letime s moci do nemocnice, protoze se bojime, aby to nebyl dalsi zanet, ten by totiz odalil i operaci. Termin mame na listopad, ale uz 2krat byl odlozen, tak uvidime.

luciet39
11. čer 2021

@dagmar32 Dekuji za odpoved. Sofince je ted 1/2 roku. A asi nas prave take ceka operace. Jen jeste nevim jaka. Ceka nas jeste dalsi vysetreni, kde tu ledvinku budou zkoumat ze vsech stran. Sofca ma reflux 3 na prave a 4 na leve, a ta leva je hodne poskozena. Modlim se, aby aspon ta prava vydrzela. Jinak take prospiva. Nebyt toho zanetu, tak o nicem nevime.... Tak Vam moc drzim palce, at Vam to vse dobre dopadne.

aksamba
5. únor 2025

@anitkaj Dobrý den, vím, že je diskuze už pár let stará, ale zkouším, jestli sem náhodou ještě nechodíte? Ráda bych se zeptala, jak jsme na tom se synem? Mám ročního chlapečka, co má jen jednu ledvinu a k tomu ještě s dilatací. Děkuji za odpověď.

simkrk
6. únor 2025

@aksamba zdravím 😊 ja vam přihodím naší situaci.
Dcerka 8let,narozena s 1 funkční ledvinou která je uložená v podbřišku, je o dost větší a přebírá funkci té menší, nefunkční a co je uložená na svém místě kde má.
Nikdy zatím neměla žádný problém, zánět močových cest atd.
Na kontroly chodíme pravidelně což je super😊

Strana
z5