Jsou to roupy?

v_eronik_a88
28. čer 2021

Ahoj,chtela bych se zeptat,jak vypadaji roupy. Dcera ma na konecniku takove belave kousky,ve stolici jsem nic nevidela. Nic se nehybe. Muzou to byt roupy?
Zitra pujdeme k pani doktorce,jen by me zajimalo,jestli je to ono a mate s tim zkusenosti. Co je potreba udelat? Prelecuje se cela rodina?
Mame odjet na rodinnou chalupu za tyden,tak nevim,jestli je to mozne...nebo je potreba nejaka izolace.
Diky moc

jeyre
28. čer 2021

@v_eronik_a88 Roupy jsou cca 1cm dlouzí, úzký bílí červíci. Dcera je měla před půl rokem, než jsme na to přišli, protrpěla několik nocí. Oni jsou ve střevech a v noci lezou ven, což děsně svědí.
Pokud to roupy opravdu jsou, tak dostanete tabletky (myslím Vermox). Je potřeba vyvařit všechny ručníky, ložní prádlo, spodní prádlo, samozřejmě dbát na hygienu. My jsme se nakonec nepřeléčovali všichni, ale jenom sourozenec, s který má dcera společný pokojíček. Dali jsme vědět do školky, ale bylo to těsně před Vánoci, takže tam pak stejně dva týdny nešla, tak doktorka žádnou izolaci neřešila.

bemo
28. čer 2021

Roupy vypadají jako malé bílé nitky. Dcera se hlavně v noci budila a plakala ze spaní, že to svědí. Vždycky jsem ji osprchovala a to třeba i 4x za noc. U dr jsme dostali léky, Vermox (jsou pouze na předpis) no a na poprvé jsem je dala jen dceři a ikdyž jsem vše řádně vyprala,i plyšáky, hračky dala do mrazáku. Tak do měsíce byly zpět. Po té jsem už dala léky celé rodině a byl klid.

kosi_cek
28. čer 2021

@v_eronik_a88 roupy nejsou žádné kousky, jsou to prostě bílí červíci - hádci, kteří sebou kroutí, jsou docela akční, koukni třeba na google foto jak to vypadá. Izolace určitě ne, my se ani nepřeléčujeme celá rodina, i když by se asi mělo, ale zatím vždy stačilo přeléčit jen toho, kdo má aktuálně problémy (s opakující se dávkou Vermoxu v patřičném odstupu), neřekla bych, že to od sebe chytáme, ale už to někdy měly všechny 4 starší děti, některé i několikrát a jednou jsem to tedy chytla od dítěte i já.

v_eronik_a88
autor
28. čer 2021

@kosi_cek prave ze to vypada spis jak kousky cehosi,ne jako malej cervik...
Nekde pisou,ze bile kousky jsou 100 % roupy,nekde,ze jen ti cervici...uz nevim,co si z toho vybrat🙈😂

hojda
28. čer 2021

Kamarádka večer v posteli posvítila dětem do zadečku a viděla je tam. Projevuje se typicky svěděním v okolí konečníku především v nočních hodinách

jannym
28. čer 2021

Dcera si je ze skolky prinesla opakovane - pokud by je mela ma velmi neklidne spani, je nevyspala a unavena, dcera se v poseli fakt mlela - ano jsou to bily cervici - lek se jmenuje vermox a zabira velmi rychle, bere se tri dny a po 14 dnech se to zopakuje, je to protoze, ze je zabiji ve stadiu cerviku a vajicka nezlikviduje, pokud je chcete “lovit” ozyvaji se vecer ve tme, takze kdyz si ditko prijde stezovat ze ho svedi prdelka tak je treba provest rychlo akci s baterkou a mezi pulkami kdyz je hodne roztahnete je obvykle najdete, v pozdejsim stadiu kdyz uz se hodne pomnozi ma dite bolesti briska, nechutenstvi, prujem a ve stolici je videt hodne cerviku