Kam se obrátit s křivým prstíkem u dětí?
Kam se obrátit prosím? Vždy vše bylo ok a teď koukám, že má náš tříleták extra křivý prsteník. Dříve jsem si toho extra nevšimla ale teď je to teda dost znatelné a ráda bych to ještě stihla podchytit. Nosí široké botky od mala

Ortopedie
@hankapiiisek jj to mě napadlo jako první. Musí být doporučení od dětské nevíš? Ráno bych to začla hned resit
Nemusela sem ho mít.
fyzioterapie
Ja si myslim ze se tohle neresi. Je to vrozene a nicemu to nevadi ...kdysi jsem o tom cetla
Moje děti to mají všechny, když jsem ti řešila řekla mi doktorka, že všechno na lidském těle nemůže být dokonale, je to vrozené. Já mám křivé malicky na rukou.
@aneta15 presne 🙂
Moje skoro 5tileta je ma na obou nohach od narozeni, vzdy 4.a5.prst, chodime na ortopedii jednou rocne a sleduje se to,ale ona to mela fakt hodne,prst otoceny o 90°,takze si po nich slapala 3.prstem a vznikaly tvrde otlaky,postupne se to rovna, ale porad je ma vice nez vas syn, dodrzujem sirokou obuv,volne ponozky, da se to i tejpovat
Moje obě děti mají taky od narození trošku do obouku dva prstíky. Narodili se tak, tak mě teda fak tnenapadlo to řešit.
@veronicka89 řeší, může to působit problémy při růstu, když je to hodně.. může mít pak od nehtíku otlaky až do krve, není to nic příjemného
u nás ortoped nepomohl, pomohla fyzio - prstíky jsme tejpovaly a moc pomohly BF boty
Obrátit se na fyzioterapeuta (nejlépe aby to byl současně podolog) nakloněného bf. Jsi si jistá, že kupuješ správný tvar botek, protože mě to přijde, že se mu do strany stáčí i malík, což by klidně mohlo odpovídat tomu, že mu tvar botek, které nosí, nesedí.
Jsme objednaní k ortopedce a pokud nepomůže, přejdeme na fyzio. Tam docházím i já pravidelně,tak se jich poptam