Kdo měl u tříměsíčního miminka kyčle Ib?

podzimniden
20. srp 2015

Dobrý den, byli jsme na kontrole s kyčlemi. Naše Anetka má jednu nožičku ok, na druhé pan doktor napsal Ib už při kontrole ve 3 týdnech. Nyní jsme byli na kontrole a má pořád Ib. Pan doktor nám řekl, že pokud se to za měsíc nezlepší, dá nám třmínky. Na internetu jsem však načítala, že pokud je nález Ib, je vše ok a dítě už ani na kontrolu nemusí.. ale asi jak u kterého lékaře .. no a nám hrozí třmínky.. a mě to trápí už teď.. ☹ je tu někdo, kdo s tímto nálezem už na kontrolu nemusel a naopak někdo, kdo dostal třmínky s nálezem Ib? Předem moc děkuji za odpovědi!

mandala
20. srp 2015

@podzimniden Doufám, že nebudu kecat, ale myslím, že syn měl toto označení, dostal nejdříve peřinku / v 6. týdnech /, když se nelepšilo, dostal třmínky. Je fakt, že o naší paní doktorce kolují fámy, že když se blbě vyspí, tak nasazuje třmínky každému. Ale my to máme v rodě, starší dcera taky měla a ta to měla o hodně horší, takže možná dostal i kvůli tomu a já se bála sama od sebe nedávat. Znám jiné maminky, kterým když se nezdálo, tak se objednaly k jinému doktorovi a ten většinou potvrdil, že dítě je má opravdu nasazeny zbytečně. Zkus tuto skupinku, holky ti určitě poradí. 😉 https://www.modrykonik.cz/group/1830/

podzimniden
autor
20. srp 2015

@mandala moc děkuji za odpověď i typ na skupinu! Už jsem členem 😉 A jak dlouho jste pak museli ty třmeny nosit, než se to zlepšilo? Může se v tom dítě vůbec hýbat? Nebrzdí to vývoj?

mandala
20. srp 2015

@podzimniden Když budu psát o synovi - dcera to měla pravdu horší a složitější - tak je měl asi do 7. měsíce. Hýbat se v tom dá, ale pohyb je trochu omezený, nožičky nenatáhne a hlavně nedá k sobě, což je účelem, aby je měla stále pokrčené a roztažené od sebe. Ve vývoji byl trochu opožděnější, ale ne o moc, např. na bříško by se překulil asi o měsíc dřív, než se mu to povedlo s třmínky, většinou si s tím děti poradí, těm živějším to nijak nepřekáží v tom, aby dováděly podle svého. Co mě štvalo, že tím, jak měly nožičky od sebe, jsem musela shánět široké oblečení, do normálních kalhot nebo dupaček jsem je prostě nenasoukala. Neměj z toho těžkou hlavu, já myslím, že maminky většinou prožívají hůř, než ty děti, já nikdy neměla pocit, že by jim to nějak vadilo. Ale samozřejmě, kdybych věděla, že je mít nemusí, a přesto dostal, tak bych byla asi hodně naštvaná.

hohe
21. srp 2015

Ahoj,

dcerka nenosila třmínky, ale abdukční peřinku - Frejkovu peřinku. U holčiček se to řeší hodně, aby byla správně postavená pánev - jde totiž i plodnost... Každopádně malá ji měla skoro do půl roku... Od kamarádky dcerka měla zase třmínky a naučila se v tom pohybovat... Pokud máš pochybnosti obrať se na jiného ortopeda, aby ti je buďto vyvrátil nebo potvrdil. Jinak já to prožívala hůře než dcera.