Kdy je dítě po neštovicích zdravé?

pismenka
18. únor 2015

Maminky, máme od minulé středy neštovice. Dceři je sedm let. Přiznám se, že se chci zeptat - v sobotu je maškarní, neštovice už se loupou nebo jak to mám napsat. Myslíte, že by jsme v sobotu mohli vyrazit? nebo máme raději zůstat doma?

radushka1
18. únor 2015

U nás doktorka chtěla, ať je malá min 2 týdny od výsevu doma, samozřejmě podle průběhu i déle. Tak ti s maškarním nevím, ale pokud byste tam šly, moc pěkně by se na dceru nekoukali, určitě má po sobě ještě flíčky, ne-li stroupky, dcerka je měla ještě měsíc po neštěovicích takové flíčky,už ne stroupky, jen flíčky po nich... a lidi se na ni divně koukali, jak se strachem... Zůstala bych raději ještě doma.

tkanicka
18. únor 2015

Infekční už není, ale doktorka mě upozorňovala, že dítě má po neštovcích hodně sníženou imunitu. Měli jsme zůstat minimálně týden po tom, co se přestaly objevovat nové puchýřky, doma. I tak pak hned chytla ve školce nějakou virózu

romantika
18. únor 2015

měli jsme taky strupy min. 2 tydny, všechny se odloupali do az mesice. nicmene po tydnu uz to doktorka tak neresila, ale to same, každý nas upozornoval, ze nestovice velice oslabuji organismus.

p_etula
18. únor 2015

Měli jsme neštovice loni, prý jsou infekční do té doby než zaschne poslední pupínek - stroupky už infekční nejsou, ale také jsme byli doma minimálně 2 týdny. Taky bych na karneval nešla, teď když řádí tolik chřipek (u nás je teď i hodně spály) bych se bála, aby děti ještě něco nechytli, imunita je po neštovicích hodně oslabená a nedoporučuje se chodit hned do kolektivu.

pismenka
autor
18. únor 2015

Holky dekuji za nazory. Zustaneme radeji doma. Chodi uz do skoly. Tak jeste tyden. Pakk maji ve skole jarni prazdniny,tak si uzijeme pak 😉 jeste se chci zeptat , a co mala vychazka?nebo byt 14 dni fakt doma.

p_etula
18. únor 2015

Myslím, že na procházku můžete, když se cítí dobře. Jen dát pozor aby nenastydla 😉 Nemá se s tím hlavně na sluníčko, takže teď v zimě v pohodě.. 😉

zevina
18. únor 2015

@pismenka prochazka urcite neuskodi, my meli loni, vysev a horecky ve ctvrtek a v pondeli nam uz doktorka dovolila odjet na chatu (jarni prazdnin na horach s partou kamaradu - vsechny pritomne deti uz mely neštovice za sebou a nam zacaly zasychat. Samo, ze bez lyzovani, chodili jsme na prochazky po okoli, civilizaci se vyhýbali, aby puntikate decko neplasilo ostatni 😀 ). Ale meli jsme ten prubeh opravdu mirny...
Krom slunicka taky pozor, aby se zbytecne neuritila, nespotila, jinak v pohode.

radushka1
19. únor 2015

@pismenka jak píší holky, jsou li stroupky zaschlé, nemá teploty procházka být může, ale obléci tak, aby nenastydla, ale taky se nespotila - ať jí to nesvědí. A raději mimo děti, lidi - přece jen chřipka a virozy pořád útočí a tu imunitu chvíli mít oslabenou bude. Pozor na sluníčko.

pismenka
autor
19. únor 2015

Jeste jsem se chtela zeptat-mam babicku,je ji 85 a stridam se s tetou na hlidani babicky. Bojim se,ze kdyz je taakhle stara,aby je nechytla. Jde o to,ze ji neni dobre,chripku nema,ale ted lezi,boli ji noha,je takovaa oslabena.

andelka
19. únor 2015

@pismenka myslíš že babička ještě neštovice neměla? A ty? Pokud jste všichni neštovice měli a malá není už infekční (nás vzali s malým 11dní po výsevu neštovic normálně na pobyt do dětské ozdravovny) tak bych se nebála.

pismenka
autor
19. únor 2015

Ja je mela,babi se musim radeji zeptat. Holky doktorka mi vychazku zakazala,ze je to pry nebezpecny vir,ze to neni legrace,14 dni opravdu doma. Rikala hlavne v teple. Ze ten vir je pak nebezpecny na nervovou soustavu. Tak ja nevim.

andelka
19. únor 2015

@pismenka no, může se usadit a pak někdy později se projevit jako pásový opar. můj mladší měl teda hodně slabý průběh, takže jsem dala na sestru v ozdravovně a jeli jsme (jinak by poukaz propadl). Starší to měl horší, i horečky, stovky pupínků, ten byl týden doma, ven šel tak po 10 dnech na chvilku a mezi lidi po 14dnech. Ono ta imunita je oslabená a teď řádí kde co.

jahodi
2. srp 2017

obnovuji tuto diskuzi s dotazem: malá má asi neštovice, první fliček v pondělí, kdy jsem ještě netušila že to není od komára, takže šla k tátovi, druhý den mi volal že má asi neštovice. Jelikož jsem byla dnes objednaná k zubaři, doveze mi ji až dnes. A v pátek jí měl mít zase táta, s tím že já mám v rodině pohřeb, tak jsem byla ráda že to tak hezky vyšlo a budu tam moct jet v klidu bez ní. Ale teď ty neštovice. Zatím se zdá že je velmi lehký průběh, od pondělka má jen tak 5 flíčků, nedrbe si to.... Dali byste ji na víkend zase k tátovi a jeli byste?...

radushka1
2. srp 2017

@jahodi přizpůsobila bych se operativně, může to být v pohodě a nebo přesně naopak... Ono do pátku je ještě daleko...

kami1984
2. srp 2017

U nás pouští za cca týden do školky.

radushka1
2. srp 2017

@kami1984 u nás teda za 14 dní nejdřív, za týden přece ještě nemá všechny vysušené... Dcerka měla 8 dní teploty a to neměla nikterak dramatický průběh...

kami1984
2. srp 2017

@radushka1 my se o tom právě před měsícem bavily s paní učitelkou, taky jsem koukala jako puk...