Kdy koupat dítě po horečce?
Zdravím. Včera měla dcera (1) horečku (38). Dnes je celý den bez teplot. Mohu jí vykoupat nebo radši ještě ne ? Děkuji.
@katerinanell jasně, že jo
@krisstina93 mě právě Dr starší dcery asi 2 roky zpátky řekla,že zvýšená teplota je do 37 že od 38 už je horečka a když bude mít teplotu do 37 ať to neřeším ale jak bude mít 38+ ať jí dám léky a ať jí nekoupu. V té době byli starší dceři 2 roky. Já už si nevzpomenu kdy mohu tedy koupat, když mladší je dnes bez horečky.
@gruyerre koupala byste i když má rýmu a kašel? Vůbec si nejsem jistá. Nechci jí nějak ublížit. Děkuji
@katerinanell to ti rekla nějakou blbost, pod 38,5 se nemá ani srazet a zároveň se treba vlazna sprcha doporučuje na srážení vysoké horečky, takže když moje děti měly vysoké horečky a nezabiraly leky, tak sem koupala i několikrát za den. Do 37,5 je to běžná teplota, 37,5- 38,5 zvýšená, nad 38,5 horečka a nad 40 je to vysoká horečka.
@katerinanell jojo, určitě, ráma a kašel jsou klidně na týden i víc, to by asi pěkně smrděla, kdybych čekala na uzdravení
@katerinanell Když je bez teplot tak určitě vykoupat. Kdyby se jí teploty vrátily tak ať je čistá 🙂
@krisstina93 38 už horečka je. Zrovna v pátek nám to říkala doktorka.
@krisstina93 Nad 40 je už člověk polomrtvej 🤦♀️ Všude píšou a i doktoři říkají, horečku 38 a výš srážet. Obzvlášť u malých dětí tohle nejde podceňovat. Dokonce nám doktorka říkala, že kdyby byla naše malá nějaká malátná, divná, tak jí dát čípek i při necelých 38.
Nám naopak doktorka při horečce nad 38 doporučovala dát dítě do vany s vlažnou vodou, aby se tím ta teplota srazila.
A pokud je dítě bez teplot, ale nemocné, dám max rychlou sprchu. A určitě ne každý den.
@klokanka31 moje děti mají 40 běžně, treba k růstu zubu, 38 vůbec neřeším, pod 38,5 se nemá nic dávat, aby s tím tělo mělo šanci bojovat, při srážení i nízké teploty nemoc zbytečně prodluzujes. Ale samozřejmě záleží i na dalším stavu dítěte, někdo jde při 37,5 pomalu do komatu a někdo při 39 běhá a skáče jakoby nic (moje děti jsou ten druhy případ). Ale mimina mají vyšší tělesnou teplotu normálně, pro ne muze byt 37- 37,5 běžná teplota.
Já při nemoci normálně koupu, jen dávám pozor, aby bylo v místnosti dost teplo a dítko při tom zbytečně neprochladlo.
Ikdyz jsme leželi v nemocnci a dcera měla 39, tak doktorka vždy říkala jasne vykoupejte. Já sama se koupu, alepson nejsem chvíli upocena. Akorát jen osprchuji a hned zabalit je možné že ji bude větší zima.
A naopak když mají třeba 37,8 tak ji to po vlažné sprše spadne.

Já koupu při teplotě normálně a 38 ani není horečka, to je jen zvýšená teplota.