Kdy už ty prdy skončí?

misaajustynka
28. čer 2018

Ahoj, už nějak nevím co dál. Dcera má 10 týdnů a už od porodnice trpí na prdy. Nespí, pořád pláče, kroutí se. Vyzkoušeli jsme miliony kapek, specialni UM, nahřívání, cvičení, pupík, fenyklový čaj, rektalni rourku ale vždy je to k ničemu. Tlačí, pak z toho zvrací, škytá a pořád dokola. Kdy u vás prdy skončily?

tapinda
28. čer 2018

A vy jíte všechno nebo i nadymava jídla? To má taky velký vliv jestli (což předpokládám) kojite. Někdo bohužel na prdiky trpí delší dobu. Střevní systém se bohužel musí dovyvinout. My měli chvilkama prdiky cca do 4,5 měsíce

ivular
28. čer 2018

Já nevím, jestli tě nevyděsím, ale v některých případech to trávení dozraje až ve dvou až třech letech dítěte. Ale naštěstí to není časté.

verinka88hb
28. čer 2018

Ahoj, chce to fakt vydrzet. My take bojovaly, lepsi to bylo po 4. mesici, ale zase jakmile jsme zacaly s prikrny, mala se nemohla vykadit. Od 7. mesice uz v poho. Ale kazde mimco je jine... Drzim palce, bude lip, jen vydrzet! Mam to v zive pameti!

lv
28. čer 2018

No..zcela nepovzbudivě, cca 3,5-4m, pak měsíc/pri štěstí i 2-4, a začnou zuby..separační úzkost..vzdor..malá puberta..puberta.. a ták 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 to jen na odlehčení.

sonik8721
28. čer 2018

@misaajustynka bohužel, se to musi pretrpet.... :(
Malý.uz od porodnice též trpěl na prdiky a plakal ve dne v noci,nzcatky byly opravdu krušné a byla jsem zralá na antidepresiva....trosilinku nám pomáhaly kapičky infacol a potom jsem ještě každé ráno kapala do UM probiotika...nekojila jsem...
Vyzkoušela jsem též nespočet UM,antikolkkove lahvicky, čaje a k prdu...
Příští týden je malému 9 měsíců a občas ho ještě bříško trápí, ale to nejhorší, kdy opravdu brečel skoro pořád, trvalo cca 5 měsíců... :(
Držím palce a přeji pevné nervy...

misaajustynka
autor
28. čer 2018

Nekojím, bohužel sem neměla tu možnost. probiotika jsme tak, zkoušely. Nic. Antikolikove lahvičky máme, jinou neberu do ruky.

klpoiu
28. čer 2018

@misaajustynka A co vymenit UM? Je treba vyzkouset ktere bude sedet nejlepe. Z vlastni zkušenosti vim ze Beba a Nutrilon dela vetsinou problem navic muze vyvoval zvraceni. Hipp a Sunar maji podobne slozeni,ale vic nam sedl Sunar. Je jeste Beba sensitive a tu si nektere taky chvali. Kazdopadne u UM doporucuju davat cajik. Aby mlicko v brisku tolik nekvasilo.,fenikl ci hermanek.

misaajustynka
autor
28. čer 2018

@klpoiu Zkousely jsme, po hippu i nutrilonu zacpa takze nikdy vic. Davam i vodu 🙂

swetlusska
29. čer 2018

Zkuste ještě jiná probiotika (Laktobacílky), né všechny jsou třeba zrovna pro dítě účinné. K probiotikům ještě Espumisan kapky, cvičení a nošení v nosítku, to taky pomohlo. Nevím co víc poradit :( Ten Hipp nám zrovna jako jediný sedí, ostatní mlíka ho ucpávají. A možná ještě pít mlíko často, ale po malých dávkách.

dominikaromanova
29. čer 2018

Koupila bych probiotika co jsou již od narození u nás doma se osvědčil Biopron probiotické kapky již od narození, dává se 6 kapek denně. Hodně nosit v šátku, nosítku, také to pomáhá a pokládat na bříško, masírovat bříško, cvičit. Je to bohužel dosti časté a musí se to přetrpět. Jsou děti u kterých to odezní kolem 3 měsíce a jsou děti, u kterých až třeba v roce.

bayt
29. čer 2018

@misaajustynka U nás začaly 2 týdny po porodu a skončiliy nějak ten 10. týden. Dávala jsem od narození Bio Gaia probiotika, měl tejpy, nahřívala jsem, rektální rourka denně. Super na vyprdění bylo nošení v šátku. Ale stoprocentně pomůže až čas. Hned co se naučí přetáčet na bříško, tak budeš mít více méně po problémech.

Hlavně neposlouchej to místní strašení a sýčkování, to už je takovej sport zasloužilejch matek. 90 % dětí má po problémech už třetí měsíc po narození. A upřímně, čím je malej starší, tím lepší to s ním je, zoubky nezoubky.

dupys87
29. čer 2018

@misaajustynka zkuste obcas pres den/vecer nosit v nositku/satku, da se pujcit online na zkousku, at hned neinvestujete. Jen vyberte nositko nejake vhodne pro novorozence, musi byt ergonomicke, hodne info bez komerce (nebrat chicco!) je v FB skupince Nosime deti. Co si pamatuju, pro novorozence ma byt nejlepsi znacka Storchenwiege. On ji ten kontakt bude hrat brisko a pohyb a spravna poloha nozickek do "M" pomuze vyloucit prdy. Hodne lidi si to chvali. Ja bohuzel zacala nosit az ve 3.mesici. A to jen obcas v satku. Jinak se to u nas zaclo zlepsovat ted behem 4. mesice, kdyz se syn vic hybe a bavi ho to na brisku. Taky jak posiluje brisko, postupne z toho nebude tak blinkat. Ale i ted se v nositku kolikrat paradne vyprdi.

misaajustynka
autor
29. čer 2018

@bayt kéž by, moc děkuji, to sem potřebovala slyšet 🙂

misaajustynka
autor
29. čer 2018

@dupys87 šátek máme akorát to zvládám max tak na dvě hoďky denně. Malá už něco váží a já nejaem zrovna žádnej rambo

dominikaromanova
29. čer 2018

@misaajustynka, pak máš špatný šátek.

dmiska
30. čer 2018

Ono to hlavně nakonec nemusí být jen bříškem... U malé to nakonec byl i reflux a alergie na bílkovinu kravského mléka... to je na delší dobu, zbavili jsme se toho kolem 8. měsíce. No, mezitiím zase začaly zuby, které blbě snáší doteď... Takže sečteno podtrženo, do roka brečela fakt hodně, pak už to bylo přecijen lepší, jak začala chodit a mluvit. Kvůli zubům se ale stále střídají lepší a horší období... Ted lezou poslední dvě pětky, tak už snad vidíme cílovou rovinku 🙂
Každopádně držím palce, aby to u vás přešlo kolem těch 3m, jako u většiny ;)

pavla555
30. čer 2018

u prvního do 6 týdnů a teď máme necelé 4t a taky jsme bojovaly, ale už je to snad OK. Jedeme na Hippu a do každého mlíčka kapu 8kapek Espumisanu a ráno dávám Laktobacílky baby 1 kapsličku. Není dobré moc mlíčka střídat - trvá to než si tělíčko zvykne. Pokud vás to moc trápí a nic nepomáha jděte k lékařce.

dupys87
30. čer 2018

@dominikaromanova taky jsem chtela napsat. To neni nejaky povysenecky rejpani, ale se spravym satkem nebo nositkem se da nosit hodiny a hodiny bezbolestne, pokud je to adekvatni situaci, potreebne a chtene.

alcar
30. čer 2018

@dupys87 jen poznamka..,pokud ma zena na patach treba ostruhy nebo problemy s koleny ci kyclemi nebo po narocnem porodu, tak ani sebelepsi satek ci nositko nepomuze. A prdy taktez nositko ne zcela vyresi. Proste se to musi prezit a vydrzet.

bayt
30. čer 2018

@dupys87 No já nevím. Ano, s dobře nastaveným nosítkem mě třeba už nebolej záda ani bedra, nicméně pořád prcek má devět kilo a jako nosit celý den deset kilo (i s batohem), to je záhul na moje nohy. Je to stejné, jako chodit celý den s krosnou.

dominikaromanova
30. čer 2018

@bayt, náš maly má 9,5 kg a nemám problém. Nosím v šátku.

bayt
30. čer 2018

@dominikaromanova No já teda velkej, malej by ideálně spinkal jen v šátku, což by pro mě znamenalo nosit devět kilo (kor v těchto vedrech) cca 7 hodin denně. A na to nemám :D Ač se obětuju hodně, tak jako trvale tímhle stylem posilovat nechci a ani mi to nepřijde teda úplně přirozený....malej by rád abych byla totiž trvale v pohybu.

alcar
30. čer 2018

@dominikaromanova tak az si treba zvrtnes kotnik nebo te proste vekem zacne neco bolet, tak ti bude i ten nejlepsi satek k prdu. Ono se to hezky soudi, kdyz zadny zdravotni problem nemas. Ale ne kazdy ma opravdu moznost nosit nekolik hodin denne 10kg dite.

luciebx
30. čer 2018

Ahoj. Taky sem ti chtěla napsat ze nošení v šátku pomáhá a koukám ze nejsem jediná. A pokud mimi nezvladáš unosit tak musím souhlasit ze mas špatný šátek. Ono se to u miminka určitě srovná. Uvidíš. Chce to čas. Díky bohu naše malá teď trosku trpí začali sme s prikrmama a tlačí a tlačí a vyběhne tvrdý Bobek. Taky dávám vodu. Nevím zda to zabírá. Hodně sil přeji ať vás to trápení brzy přejde

luciebx
30. čer 2018

Ale zase souhlasím ze když to někdo fyzicky nedává nemá cenu to hrotit. Každá víme kde máme hranici

blackhole
30. čer 2018

Ahoj, u nás prdy 8 měsíců, ublinkávání asi 10 měsíců. I teď si syn ještě sem-tam ublinkne, když vypije mlíko a odříhne si v blbé poloze. Taky se stává, že se v noci budí, aby si uprdnul a pak spí dál :D

dominikaromanova
1. črc 2018

@alcar, starej se o sebe a svou láhev večerního vina. Nic o mně nevíš, nevíš zda mám nebo nemám zdravotní problémy. Jsi vždy strašně chytrá a víš vše nejlépe, ale rada z Tebe skoro nikdy poradna nevyleze. A ano, všichni zde víme, ze mas tři děti.

A souhlasím, ze ne každý tu možnost má.

dominikaromanova
1. črc 2018

@bayt, tak to jsme na tom dost podobně. 😀 Ale jo, já to chápu a nevím jaké to je nosit třeba v nosítku, mám jen šátky. A protože je malý tak trošku obřík, pořizuju jen vysoko gramážní šátky, ale každá to cítíme jinak. Mi osobně to třeba pomohlo na záda po porodu. 😉

bayt
1. črc 2018

@dominikaromanova no ale i když bys měla přece sebelepší šátek, tak máš na těle trvale deset kilo a to je znát na svaly i kosti (o bolesit nemluvím, protože s dobrým nosítkem už ji nemám)

dominikaromanova
1. črc 2018

@bayt, možná je to tím, že malý zatím váží jen 9,5 Kg což je stále o něco méně než jsem přibrala v těhotenství. Je dosti možné, že až překročí váhu na kterou jsem byla zvyklá, pocítím to. Toto jsou jen mé pocity, nikomu je nevnucuji, protože každá žena je jiná a jinak věci vnímá. Mé pocity však nemají nic společného s tím, když autorka uvedla, že trpí bolestí zad, při nošení delší dobu 10-ti týdenní miminko. A tak nějak pochybuji, že tak malé mimčo váží 10 Kg, ale vyloučit se to samozřejmě nedá. Proto jsem napsala, že bude mít nevhodný šátek, pokud tedy nemá nějaké zdravotní problémy, což zde neuvádí nebo jsem to přehlédla. Jaký šátek má zde také nepíše, takže jí nikdo poradit nemůže co se týče šátku.