Kloakální malformace - dg Q421 - zkušenosti u holčičky

vojti
24. čer 2013

Zdravím, chtěla bych touto cestou najít někoho, kdo má s touto VVV vlastní nebo i ne přímo vlastní zkušenosti. Ráda bych získala co nejvíce informací důležité pro budoucnost mé holčičky. Operace, cvičení, alternativní medicína příp. modernější metodiky k podpoře funkčnosti vylučování. Předem děkuji za jakoukoliv odpověd.

gkgabina
15. čer 2015

@vojti
@vojti Dobrý den ,mám syna s touto vadou,narodil se v září 2013.Ráda bych věděla jak jste na tom ted.muj syn je ted 8 týdnu po operaci konečníku.

vojti
autor
17. čer 2015

Dobrý den, Holčičce operovali konečník na jednom roce. Je tedy cca 2,5 roku po operaci. Má 5 -6 stolic denně. Bobky vypadají jako zaječí. Není schopna se vyprázdnit celá. Má problém i s čůráním. Po operaci byla stolice řídká a zadeček nebyl na to zvyklý, tak byla pořád opruzená... ale časem se to zlepšilo.
Byli jste s chlapečkem v Motole? A jak to že vás operovali až ted?

gkgabina
17. čer 2015

Dobrý den,děkuji za reaci.Malý měl pořád rýmu,a tak operaci porřad v motole odkládali,ale nakonec ho vzali,i přes rýmu.Ted má už konečník čeká nás jěště 2 operace,sliznice konečníku,a potom zanoření stomie.vaše malá měla taky q421?pořád používáte hegar?děkuji

vojti
autor
17. srp 2015

Dobrý den, jak se malýmu daří a jak dopadla operace? Zvládáte pytlíčky? Měla jsem tenkrát z toho hrůzu. První pytlík jsem snad nandávala 20 minut, po pár týdnech to bylo už snad za 2 minutky 🙂

vojti
autor
17. srp 2015

Hegar už nemáme. Poslední číslo bylo myslím 9,5. Strkám ji do zadečku malíček. Podle toho poznám, zda-li je tam alespon trochu snaha o sevření.